Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Molnvädersgatan 12

Biskopsgården

2 rum
52.4 kvm
1 190 000 kr
3 984 kr/mån

Läcker och välplanerad tvåa med fin utsikt!

Denna underbara bostad har allt du kan önska dig - från en välkomnande hall med trägolv och svart klinker i köket till en avkopplande och bekväm vardagsrum med en balkong med utsikt över området. Sovrummet är en lugn och avskild plats som är perfekt för att få en god natts sömn.
Det här är en plats där du kan känna dig hemma och koppla av i en modern och välplanerad bostad med fina detaljer och hög kvalitet.
Med ett stort fönsterparti i vardagsrummet och ett badrum som är enkelt och elegant, är detta verkligen en bostad som har allt.

På Molnvädersgatan kan du uppleva den perfekta kombinationen av stadsliv och lugn. Här bor du omringad av mysiga gårdar där grannbarnen kan leka och de äldre kan njuta av en kopp kaffe i solen. Området har även enkel tillgång till service och mataffärer som gör livet enklare.

Det är också enkelt att ta sig runt i staden med buss eller spårvagn som tar dig till andra delar av staden på nolltid.
För de som älskar att ta en härlig promenad eller löprunda finns Svarte Mosse i närheten. Detta område erbjuder fantastiska grönområden som ger en perfekt plats att koppla av och njuta av naturen.

Så varför inte ta en titt och se själv? Du kommer att älska denna bostad och allt den har att erbjuda!
Pris
1 190 000 kr
Månadsavgift
3 984 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår värme , vatten, el och kabel - TV Tillägg om 350kr finns avseende parkeringsdäck
Boarea
52.4 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel av årsavgift
0.29445%
Indirekt nettoskuldsättning
165 890 kr
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lgh.nr
140
Gatuadress
Molnvädersgatan 12
Postadress
41835 GÖTEBORG

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Molnvädersgatan 12-1
 Molnvädersgatan 12-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Molnvädersgatan 12-3
 Molnvädersgatan 12-4
 Molnvädersgatan 12-5
 Molnvädersgatan 12-6
 Molnvädersgatan 12-7
 Molnvädersgatan 12-8
 Molnvädersgatan 12-9
 Molnvädersgatan 12-10
 Molnvädersgatan 12-11
 Molnvädersgatan 12-12
 Molnvädersgatan 12-13
 Molnvädersgatan 12-14
 Molnvädersgatan 12-15
 Molnvädersgatan 12-16
 Molnvädersgatan 12-17
 Molnvädersgatan 12-18
 Molnvädersgatan 12-19
 Molnvädersgatan 12-20

Rumsbeskrivning

Hall

Denna hall är en välkomnande och ljus plats, med väggar som är målade i en mjuk och inbjudande nyans. Ljuset reflekteras vackert mot de blanka svarta klinkergolven som tillsammans med det varma trägolvet skapar en elegant och modern atmosfär. Hallen har gott om utrymme för avhängning av ytterkläder och förvaring av skor, med en praktisk garderob

Kök

Vidare till köket finner vi en modern och stilren plats, med ett svart klinkergolv som ger en snygg kontrast till de vita väggarna och köksluckorna. Köket har fått en uppgradering med en helt ny bänkskiva från 2020, som ger en sofistikerad touch till rummet

Vardagsrum

Detta vardagsrum är en inbjudande och bekväm plats med en fin balkong som vetter mot väster. Balkongen ger rummet ett extra ljusflöde och ger en härlig utsikt över området utanför. Trägolvets naturliga färg ger en varm och hemtrevlig känsla till rummet. Vardagsrummet har gott om plats för avkoppling och umgänge

Sovrum

Sovrummet är en lugn och avkopplande plats med gott om plats för en bekväm dubbelsäng.
Ett stort fönsterparti ger tillräckligt med dagsljus och skapar en ljus och luftig atmosfär i rummet.
I rummet finner vi en enkelt och stilren inredning, med en vit målad vägg. En rymlig garderob ger tillräckligt med förvaringsutrymme för kläder och andra tillbehör.

Badrum

Detta badrum är en ren och fräsch plats, med vitt kakel som täcker väggarna. Badrummet har en minimalistisk design med moderna detaljer och enkelhet som huvudtema.
Badrummet är utrustat med tvättmaskin och dusch.

Förråd

Till bostad tillhör ett förråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-09-25)
Prestanda
197 kWh/m2/år
Energiklass
F

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB Brf Karlavagnen
Org.nummer
757200-7958
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt. Tomträttsavtalet löper till 2028.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
277 st
Antal lokaler
8 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1995 genomfördes rotrenovering. Samma år byttes fönster.
I början av 2000-talet gjordes balkongerna iordning.
Under 2012-2013 renoverades vissa tak samt ett antal tvättstugor
Taket på Önskevädersgatan 23-29 har renoverats 2016
2015 Parkeringsdäcket renoverades. Renovering av tvättstugor. Nya porttelefoner och termostater installerades.
2016 Nya fönster.
2017/2018 OVK.
2019: Byte porttelefoner.
2020: Renovering av fasader på höghusen.

Planerade renoveringar:
I början på mars 2023 påbörjas elrenoveringen som startar på Molnvädersgatan 2.
Parkering
I föreningen finns lediga parkeringar på garagedäck och under garagedäcket i det enkla garaget är det separat väntetid. Plats kan hyras för ca 300kr-750kr beroende på parkeringsplats eller enkelt garage.
TV/bredband
Kabel-tv via Telia och bredband via Telia fiber.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
I föreningen finns det gemensam tvättstuga, två gästlägenheter samt en samlingslokal.
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna med beteckningen Biskopsgården 55:10, 55:12, 55:14, 55:15 och 55:18 i Göteborg. Det finns 7 st bostadshus i fastigheten med adresserna Molnvädersgatan 2-18 och Önskevärdesgatan 3-35.Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. Under 2018 löpte fyra tomträttsavtal ut. De nya avgälderna, som gäller i tio år, innebar en kostnadshöjning med 191 923 kr. Den totala lägenhetsytan är 17 810 kvm.

Kontrollerat med styrelsen 2022-11-21. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Biskopsgården

Citynära stadsdel med kulturell mångfald

Biskopsgården och Länsmansgården, med drygt 25 000 invånare, kännetecknas av kulturell och språklig mångfald. Den citynära stadsdelen erbjuder goda kommunikationer och flera naturområden.

En kvart till centrala Göteborg

Från centrala Göteborg når du Biskopsgården på cirka 15 minuter med spårvagnslinjerna 5, 6 och 10. Du kan även åka med buss 25 som trafikerar sträckan Balltorp–City–Länsmansgården.

Intressant natur och allt för en bra fritid

I Biskopsgården finns naturområdena Svarte Mosse med sitt rika fågelliv och Stora Vette med kuperat landskap med fornminnen. Här finns också Länsmansgårdens motionsanläggning, fotbollsplaner, tennisplaner, bangolf samt motionsslingor. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Här finns ett 20-tal idrottsföreningar, ett 50-tal föreningar inom kultur, politik och hobby och cirka 15 pensionärsföreningar. Det rika föreningslivet har stor betydelse för den sociala utvecklingen i stadsdelen.

Flera naturliga mötesplatser och fem skolor

Länsmanstorget, Vårväderstorget och Friskväderstorget är naturliga mötesplatser i Biskopsgården. De två första ägs av Göteborgslokaler, medan Friskväderstorget har flera olika ägare. På torgen finns ett varierat utbud av affärer.

I Biskopsgården finns fem skolor. Ryaskolan, Svartedalsskolan, Sjumilaskolan och Jättestensskolan är F–9-skolor medan Landamäreskolan är en F–6-skola.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.