Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Åby Allé 31

Mölndal

3 rum
66 kvm
3 700 000 kr (slutpris)
4 346 kr/mån
Såld

Välplanerad trea med fantastisk inglasad balkong!

Välkomna till en väldisponerad och smakfull trea i populära Stallbacken. Denna bostad nyproducerades under 2014/2015 och ligger granne med Åby travbana. Lägenheten präglas av ljusa ytskikt och väl valda materialval. Öppen social planlösning mellan kök och vardagsrum och stora fönsterpartier som bidrar med rikligt ljusinsläpp. Från vardagsrummet nås bostadens stora inglasade balkong med kvällssol. Till lägenheten hör en parkeringsplats. Här kan ni ta en promenad i Safjället, en shoppingtur i Mölndal Galleria som nås på gångavstånd eller ta buss, spårvagn alternativt tåg in till Göteborgs innerstad.
Slutpris
3 700 000 kr
Månadsavgift
4 346 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv och bredband från Telia och parkering. Varmvatten debiteras preliminärt och den verkliga kostnaden debiteras i efterföljande kvartal.
Boarea
66 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
2.52831%
Andel av årsavgift
2.52831%
Indirekt nettoskuldsättning
689 611 kr
Våningsplan
2 av 5. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2015
Lgh.nr
E21104
Gatuadress
Åby Allé 31
Postadress
43145 MÖLNDAL

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Åby Allé 31-1
 Åby Allé 31-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Åby Allé 31-3
 Åby Allé 31-4
 Åby Allé 31-5

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i en hall med parkettgolv i ek och vitmålade väggar som är genomgående i hela lägenheten. Här finns plats för avhängning samt förvaring i en garderob.

Kök / Vardagsrum

Kök från Myresjökök med vita skåpsluckor. Ovan bänkskivan i laminat sitter vitt kakel och spotlights. Maskinparken är i rostfritt uförande och består av spishäll, fläkt, inbyggd ugn och mikro, diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Här finns plats för ett matbord för sex personer.

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och tv-möbel.

Sovrum 1 & 2

I master bedroom finns det plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaring i klädkammaren. Här finns även stora fönster som bidrar till härligt ljusinsläpp.

Bostadens andra sovrum rymmer även det både dubbelsäng och övrigt möblemang efter önskemål. Härifrån nås bostadens stora inglasade balkong.

Badrum

Helkaklat badrum med grått klinker på golvet och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod och tillhörande spegelskåp med belysning, dusch med svängda vikbara dörrar, tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och ovansittande linneskåp samt ett badrumsskåp på väggen.

Balkong

Lägenheten har en inglasad balkong i sydvästligt läge.

Förråd

Till lägenheten hör ett förråd på ca 5.6 kvm.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
2 av 5. Hiss finns.
Renovering
Målning av fondvägg i sovrummet.

Driftkostnader

Hushållsel
4 392 kr
Vatten/avlopp
1 800 kr
Försäkring
1 584 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
7 776 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten VA avser vatten och avlopp.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-12-11)
Prestanda
70 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf. Fullblodet
Org.nummer
769623-7143
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
36 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Föreningen har parkeringsplatser utomhus enbart och det följer en p-plats med vid varje lägenhetsförsäljning.
P-platsen kostar idagsläget 280 kr. Vill man ha laddstolpe tillkommer 141 kr (obs begränsat antal).
TV/bredband
Föreningen har ett avtal med Telia gällande TV och bredband.
Föreningens ekonomi
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av NABO. Föreningen kommer att höja avgiften 2023-01-01 med 3% samt parkeringsavgiften höjs med 30kr.
Övrigt
Stallbacken är området för den som vill bo centralt och grönt men ändå inte bo i innerstaden eller på landet.

Stallebacken är en ny stadsdel med varierad arkitektur, här finns det både flerbosadshus och radhus i grönskande parkmiljö.

Busshållplatser finns några minuter bort från Åby Allé och därifrån kan du åka till Mölndals centrum, Göteborg eller Västra Frölunda.
I Mölndal centrum finns pendeln som på 10 minuter tar dig till Göteborg city och på ca 17 minuter till Kungsbacka. I närområdet finns förskola, skola och flera idrottsanläggningar samt annan service.

I Mölndals centrum finns idag en nybyggd galleria med många affärer, restauranger och caféer samt ett fint shoppingstråk, bibliotek och allsköns service som behövs i vardagen.
Allmänt om föreningen
Brf. Fullblodet ligger i stadsdelen Stallebacken i Mölndals stad och består av två hus fördelat med 36 lägenheter. Husen byggdes av NCC under 2014 och var färdiga för inflyttning under våren 2015.
Föreningen har cykelrum och barnvagnsförråd i källaren och varje lägenhet har ett förråd.

Kontroll med styrelsen 2023-01-19. Informationen är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Mölndal

Historisk stad under ständig utveckling

Mölndals innerstad nås enkelt via buss, bil, spårvagn, cykel och pendeltåg. Staden står under ständig utveckling och nya områden bildas med fler bostäder, butiker och restauranger.
Historian i Mölndal går långt tillbaka och något som kännetecknas väl är Muséerna i Kvarnbyn, där forsen som även porlade genom staden för ca 1 000 år sedan finns kvar än idag. Området präglas idag av pittoreska trähus belägna på kullerstensgator. Här kan ni kring juletid hitta mysiga julmarknader.

Shopping, restauranger och vård

Mölndal galleria som färdigställdes september 2017 erbjudet flertalet butiker med allt från skor, kläder och telefoni till matbutiker, apotek och restauranger. I centrum finner ni även ett stort bibliotek, bank, flera skolor och vårdcentraler. Här finns allt ni kan tänkas behöva inom kort avstånd.

Populära resmål

Gunnebo Slott och Trädgårdar är en populär destination för såväl turister som stadsborna tack vare sin vackra placering mitt emellan Stensjön och Rådasjön. I närheten kan ni hyra kanoter och paddla i båda sjöarna men även spela minigolf med fin utsikt över sjön.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta