Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Arvesgärde 21

Tuve

4 rum
91 kvm
2 695 000 kr (slutpris)
5 794 kr/mån
Såld

Modern 4:a med inglasad balkong!

Nu har vi nöjet att presentera denna fina och sociala fyrarumslägenhet på Arvesgärde 21 med en väl tilltagen inglasad balkong i österläge. Här erbjuds 91 väldisponerade kvm med genomgående fina materialval, stora öppna ytor och goda förvaringsmöjligheter med en härlig känsla av rymd. Fullutrustat kök med diskmaskin och helkaklat badrum med tvättutrustning som gör vardagslivet extra bekvämt. Sovrummen är lättmöblerade och gott om förvaringsmöjligheter finns i klädkammaren utanför.
I Arvesgärde bor ni lugnt och stillsamt med närhet till fina naturområden. Mataffärer, förskola och skola finns inom gångavstånd samt goda förbindelser som tar er in till centrala Göteborg på ca 15 minuter.
Slutpris
2 695 000 kr
Månadsavgift
5 794 kr/mån
Antal rum
4 rum
I månadsavgiften ingår värme, kabel-TV och bredband (1000 Mbit/s/1000 Mbit/s).
Boarea
91 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.43124%
Andel av årsavgift
0.43259%
Indirekt nettoskuldsättning
207 235 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1964
Lgh.nr
230
Gatuadress
Arvesgärde 21
Postadress
41744 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Arvesgärde 21-1
 Arvesgärde 21-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Arvesgärde 21-3
 Arvesgärde 21-4
 Arvesgärde 21-5
 Arvesgärde 21-6
 Arvesgärde 21-7
 Arvesgärde 21-8
 Arvesgärde 21-9
 Arvesgärde 21-10
 Arvesgärde 21-11
 Arvesgärde 21-12
 Arvesgärde 21-13
 Arvesgärde 21-14
 Arvesgärde 21-15
 Arvesgärde 21-16
 Arvesgärde 21-17
 Arvesgärde 21-18
 Arvesgärde 21-19
 Arvesgärde 21-20
 Arvesgärde 21-21
 Arvesgärde 21-22
 Arvesgärde 21-23
 Arvesgärde 21-24
 Arvesgärde 21-25

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i en vinkelhall med plats för avhängning samt förvaring i två garderober. Laminatgolv och ljusa ytskikt är genomgående och löper genom hela lägenheten.

Kök

Modernt kök från Ikea med släta skåpsluckor i en mörkgrå nyans och ljus bänkskiva i komposit med matchande stänkskydd. Praktisk köksö i matchande färger. Maskinparken består av induktionshäll, fläkt, inbygd rostfri varmluftsugn och mikro, diskmaskin från Siemens samt kyl och frys från Samsung i fullhöjd. Härifrån nås även bostadens inglasad balkong med väl tilltagen yta i österläge. Köket renoverades 2022.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden finner vi vardagsrummet. Här finns plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Det finns även plats för en större matsalsgrupp in till det stora fönsterpartiet som bidrar med härligt ljusinsläpp.

Sovrum 1, 2 & 3

Master bedroom har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord, förvaringsmöblemang och skrivbord om så önskas. Här fylls rummet av ett vackert ljusinsläpp tack vare stort fönsterparti.

Bostadens två andra sovrum har plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaringsmöblemang. Rummen kan också användas som arbetsrum.

Klädkammare

I slutet av hallen finns en stor och rymlig klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Badrum & WC

Helkaklat ljust badrum utrustat WC, handfat med ovansittande spegel, handdukstork och dusch.

Bostadens WC är även det helkaklat. Utrustad med WC, handfat med ovansittande spegel samt tvättmaskin och torktumlare.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1964
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft

Driftkostnader

Hushållsel
6 000 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
6 000 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-10-01)
Primärtenergital
159 kWh/m2/år
Energiklass
F

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
BRF Måsängen Tuve
Org.nummer
757201-7411
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
304 st
Överlåtelseavgift
1313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2012 renoverades Stam- (vatten, avlopp och el) och badrummen.
Stam- (vatten, avlopp och el) och badrumsrenovering. 3-fas el indraget till varje lägenhet. Målning av cykelförråd och källare.
2013 Infördes nya kablar och utrustning till kabel-TV. (Förberedelse inför digitalsändning med start oktober 2013.)
2015 renoverades lekplatsen. Ny sand, nya sarger samt nya redskap lades till.
2016 färdigställdes 2st tvättstugor i panncentralen, bokningsbara via internet eller digital bokningstavla samt en el-stolpe för laddning av el-bilar
2017 byttes söderfasader och södernischer vid entréerna inklusive nya fönster på södergavlarna.
2018 byttes tegelstenar på kortsidorna
2019 föryngring buskage och häckar
2019 renovering av medlemslokal
2019 spolning av stammar och stick
2019 justering av markplattor kring hus
2019 OVK
2019 utökad energideklaration
2020 ommålning av parkeringsrutor
2020 nya grillplatser och studsmattor samt plattläggning kring bänkar

Planerat underhåll:
2021 pågående översyn och uppfräschning av utemiljö
2025 renovering av fasader, etapp 2 preliminärt
Gårdsplats
På den norra sidan av panncentralen ligger föreningens lekplats.
Parkering
Föreningen förfogar över 175 egna parkeringsplatser, varvid 79 av dessa har tillgång till el-uttag. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 200 kr/månad och parkeringsplats med el-uttag kan hyras till en kostnad om 200 kr/månad. Utöver dessa finns 54st garageplatser för bil som kan hyras för 390 kr/månad och 10st för motorcykel som kan hyras för 130 kr/månad. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser men garageplatserna har kö.

Utöver de privata parkeringarna till medlemmar har föreningen 39st gästparkeringar
Gemensamma utrymmen
Det finns en tvättstuga i varje hus med 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare samt torkrum, 2 st stora dygnet-runt tvättstugor i panncentralen, med sammanlagt 10 tvättmaskiner och 10 torktumlare. Det finns även en mattvätt i panncentralen. Tvättstugorna i husen bokas enskilt i varje hus, mattvätten och de stora tvättstugorna i panncentralen bokas via internet eller via digital bokningstavla.

Barnvagnsskåp finns tillgängliga för ansökan på bottenvåningen.
TV/bredband
Kabel-TV via ComHem och bredband via NetatOnce som ingår i månadsavgiften.
Föreningens ekonomi
Föreningens ekonomiska förvaltning sker via SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
Pantsättningsavgift faktureras: pantsättare
Allmänt om föreningen
Brf Måsängen äger fastigheterna Tuve 10:119, 10:120, 10:121, 10:122 som består av 304 bostadsrätter i storlek 1 – 4 r.o.k. och gatuadressen är Arvesgärde 9-24.

Kontroll med styrelsen, hemsida och årsredovisning 2022-05-16. Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er.

Tuve

Omringat av natur med kort färd till city!

Tuve är en stadsdel med vackra, vidsträckta naturmiljöer och endast 10 minuter från Göteborgs centrum. Här finns en blandning av flerbostadshus, villaområden och ett flertal radhusområden. De olika områdena förbinds med cykel- och gångvägar.

Gott om serviceutbud

Tuve Torg har ett köpcentrum med bland annat apotek, matbutiker, blomsteraffär och frisör. Vid torget ligger även vårdcentral och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola.
Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol dit ni enkelt tar er via kollektivtrafiken.

Perfekt för såväl stor som liten

För barnfamiljer finns det gott om förskolor och grundskolor i området. Här finns också flera föreningar med verksamheter inom exempelvis tennis, fotboll, friidrott och innebandy. Stora möjligheter till motion och friluftsliv hittar man vid Tuvevallens motionscentral. Alldeles intill ligger Kättilsröds 4H-gård med rikt djurliv. Hisingsparken är intilliggande och erbjuder vackra promenadstråk och motionsslingor. Närhet finns också till Sankt Jörgen Park där det finns både spa, motion och restauranger. Havet når ni enkelt med bil eller buss, populära badvikar som Lilleby och Sillvik lockar mycket folk sommartid.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta