Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Arvid Lindmansgatan 22B

Tolered

2 rum
59.8 kvm
1 800 000 kr (slutpris)
3 048 kr/mån
Såld

Smakfull och välplanerad tvåa med balkong!

Välkomna till Arvid Lindmansgatan 22B och denna fina tvårummare med lägst avgift i området. En ljus och mysig lägenhet med fönster i två väderstreck som bidrar till känslan av rymd och en luftig atmosfär. Ni erbjuds ett kök med plats för matbord, ett vardagsrum med utgång till bostadens balkong, rymligt sovrum samt ett helkaklat badrum. I anslutning till hallen har ni även en klädkammare med fönster som idag används som barnrum.
Här bor ni i ett stadsnära och naturskönt område med närhet till skog och Hisingsparken samtidigt som utmärkta kommunikationer gör resandet till Backaplan och centrala Göteborg snabbt och bekvämt.
Slutpris
1 800 000 kr
Månadsavgift
3 048 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten, och basutbud för kabel-TV (Tele2).
Boarea
59.8 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
5.23017%
Andel av årsavgift
5.24017%
Indirekt nettoskuldsättning
94 539 kr
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1950
Lgh.nr
1102
Gatuadress
Arvid Lindmansgatan 22B
Postadress
41726 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Arvid Lindmansgatan 22B-1
 Arvid Lindmansgatan 22B-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Arvid Lindmansgatan 22B-3
 Arvid Lindmansgatan 22B-4
 Arvid Lindmansgatan 22B-5
 Arvid Lindmansgatan 22B-6
 Arvid Lindmansgatan 22B-7
 Arvid Lindmansgatan 22B-8
 Arvid Lindmansgatan 22B-9
 Arvid Lindmansgatan 22B-10
 Arvid Lindmansgatan 22B-11
 Arvid Lindmansgatan 22B-12
 Arvid Lindmansgatan 22B-13
 Arvid Lindmansgatan 22B-14
 Arvid Lindmansgatan 22B-15
 Arvid Lindmansgatan 22B-16
 Arvid Lindmansgatan 22B-17
 Arvid Lindmansgatan 22B-18
 Arvid Lindmansgatan 22B-19
 Arvid Lindmansgatan 22B-20

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i bostaden genom en rymlig och ljus hall. Här finns plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i klädkammaren som idag används som barnrum. Mörkt laminatgolv och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum

Ett ljust och härligt vardagsrum med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Här tar man sig ut till bostadens balkong. Här återfinns det mörka laminatgolvet och vitmålade väggar.

Kök

Väl tilltaget kök med skåpsluckor och lådor i vitt samt gott om förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd ugn, diskmaskin samt kyl/frys. Plats för ett matbord med fyra stolar. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ljusgrått klinker.

Sovrum 1

Rogivande sovrum som går i grågröna toner. Ett stort fönsterparti som släpper in fint ljus. Här finns det gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och skrivbord om så önskas. Ljust laminatgolv tillsammans med målade väggar i grön nyans. Goda förvaringsmöjligheter i en stor garderob med skjutdörrar.

Badrum

Tidlöst helkaklat badrum med Terracotta klinker tillsammans med vitt kakel på väggarna. Utrustning är WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt dusch.

Förråd

Till bostaden hör två förråd, ett i källaren och ett på vinden.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1950
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
Kök - totalrenoverat 2006, ny kyl och frys 2015, ny diskmaskin 2016, målat och bytt bänkskiva 2017.
2018 - väggar i sovrum och vardagsrum målade.
2018 - klädkammaren gjordes om till barnrum.
2022 - nya golvlister i vardagsrum, hall och sovrum.

Driftkostnader

Hushållsel
5 988 kr
Försäkring
2 436 kr
Övrigt
5 988 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
14 412 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring. Posten övrigt avser internet.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-12-10)
Primärtenergital
157 kWh/m2/år
Energiklass
F

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Tolered nr 1
Org.nummer
757202-2353
Föreningen äger marken?
Fastigheten är upplåten med tomträtt. Tomträttsavtalet skrivs om 2070.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
20 st
Antal lokaler
3 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2015 Byte av vindsdörrar
2016 Byte av dörrhandtag, entrédörrar, trapphusbelysning, renovering av framsida samt dränering samt spolning av avloppsstammar
2017 Bokningssystem i tvättstuga & lagning av tak
2018 Staket på gården, fasad & avloppsstammar
2019 Monterades brytskydd på källardörr och torktumlaren fick underhåll
2022 Relining av bottenplattan

Inga större arbeten planerade för tillfället, föreningen följer en underhållsplan.
Parkering
Föreningen förfogar över 11 st parkeringsplatser som hyrs av HSB. Det kostar 300 kr/månaden att hyra en p-plats. I dagsläget är det kö till att få en p-plats. MC-parkering inomhus för 120:-/mån i mån av plats.

Medlemmar kan kontakta HSB direkt för att se på möjligheterna att hyra direkt genom dem.
Gemensamma utrymmen
Det finns vinds- och källarförråd samt en ateljé som kan användas till flera ändamål som t.ex. festarrangemang. Det finns även en tvättstuga som tillhör fastigheten med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett stort torkrum.
TV/bredband
TV och bredband via Tele2.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
Boende får hjälpa till med städning i tvättstuga efter sig, trappstädning och snöskottning.
1 städdag på hösten, 1 städdag på våren.

Brf Tolered nr 1 är en liten förening där man försöker bibehålla våra låga avgifter. Det innebär att alla medlemmar måste bidra, så som att städa sin trappuppgång var 6:e vecka, hjälpa till med snöskottning etc. Det är inte så mycket som behövs under ett år, två städdagar per år, en på våren och en på hösten.
Allmänt om föreningen
Brf Tolered nr 1 består av 20 st lägenheter med bostadsrätt samt tre lokaler med hyresrätt. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Bebyggdes år 1950.

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Bifogad årsredovisning är den senaste vi har att tillgå. Kontroll med styrelsen, hemsida och årsredovisning 2023-02-21.

Tolered

Bo centralt – och nära naturen!

Tolered befinner sig på Centrala Hisingen och har gott om närhet till såväl natur som city.
Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta