Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Badvädersgatan 27

Biskopsgården

3 rum
66.9 kvm
1 660 000 kr (slutpris)
4 631 kr/mån
Såld

Modern 3:a med inglasad balkong!

På tredje våningen finner ni denna fantastiska trerummare med stor inglasad balkong och fri utsikt. Bostaden fylls av ett genomgående härligt ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier i två väderstreck. Här bor ni i en hemtrevlig och fräsch bostad som erbjuder ett fullutrustat kök, helkaklat badrum och två rymliga sovrum. Genomgående ljusa ytskikt vilket gör det enkelt för er att sätta er egen prägel på hemmet.

Här bor ni med närhet till goda kommunikationer och strövområden. Matbutiker, servicebutiker, restauranger och skola finns inom kortare promenadavstånd. Möjlighet till parkeringsplats precis utanför bostaden samt gratisparkering vid villaområde 3 minuter från bostaden.
Välkomna hem!
Slutpris
1 660 000 kr
Månadsavgift
4 631 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten och bredband/TV/telefoni.
Boarea
66.9 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.33084%
Andel av årsavgift
0.33084%
Våningsplan
3 av 8. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1961
Lgh.nr
248
Gatuadress
Badvädersgatan 27
Postadress
41836 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Badvädersgatan 27-1
 Badvädersgatan 27-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Badvädersgatan 27-3
 Badvädersgatan 27-4
 Badvädersgatan 27-5
 Badvädersgatan 27-6
 Badvädersgatan 27-7
 Badvädersgatan 27-8
 Badvädersgatan 27-9
 Badvädersgatan 27-10
 Badvädersgatan 27-11
 Badvädersgatan 27-12
 Badvädersgatan 27-13
 Badvädersgatan 27-14
 Badvädersgatan 27-15
 Badvädersgatan 27-16
 Badvädersgatan 27-17
 Badvädersgatan 27-18
 Badvädersgatan 27-19
 Badvädersgatan 27-20
 Badvädersgatan 27-21
 Badvädersgatan 27-22
 Badvädersgatan 27-23

Rumsbeskrivning

Hall

En rymlig hall med gott om plats för avhängning och förvaring i en stor garderob. Bostaden erbjuder genomgående ljusa ytskikt. Här är väggarna vitmålade och på golvet ligger laminatgolv vilket är genomgående i hela bostaden.

Vardagsrum

Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Härifrån nås bostadens inglasade balkong med fin utsikt i nordvästläge. Fritt insynsskyddat läge och inglasningen gör balkongen till ett extra rum att nyttja större delen av året.

Kök

Renoverat vitt kök med vitvaror från siemens installerat 2010 med arbetsbänk och vitt kakel som stänkskydd. Maskinparken är utrustad med induktionshäll, fläkt, integrerad mikro, ugn och diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Gott om plats finns för ett matbord intill fönsterpartiet.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom har plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i en garderob med skjutdörrar. Precis utanför finns en klädkammare.

Bostadens andra sovrum nås från köket och har plats för säng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel eller skrivbord om så önskas. Plats för förvaring i en inbyggd garderob med hyllor och skjutdörr.

Badrum

Helkaklat ljust badrum utrustat med wc, handfatskommod med ovansittande spegel, handdukstork samt dusch med skjutdörrar.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd och cykelförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1961
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
3 av 8. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
5 100 kr
Driftkostnaden är en uppskattning som kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-09-25)
Primärtenergital
139 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB Brf Barometern i Göteborg
Org.nummer
757200-9426
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt. Omförhandling skedde 2018/2019 och gäller i 10 år framöver.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
323 st varav 1 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
6 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja, föreningen tillåter delat ägande mellan barn och förälder med uppdelningen 10/90.
Renoveringar
1993 utfördes byte av avloppsstammar och renovering av badrum. Byte till större balkonger.
1995 utfördes inglasning av balkonger.
1997 utfördes renovering och tilläggsisolering av gavlarna.
2000-2007 utfördes etappvis renovering av dräneringssystem, säkerhetsdörrar installerades och fasader renoverades och tilläggsisolerades.
2010 utfördes byte av takfläktar, översyn av ventilationssystemet, OVK.
2017 utfördes ombyggnad av källarlokal till fritidslokal, byte och modernisering av elsystem, nya
elcentraler med jordfelsbrytare, avloppsrören i skyddsrumsväggar och från källarplan och neråt relinades. Samma år utfördes en OVK-besiktning
2018 Renoverades yttertaken.
2020 breddades parkeringsplatserna
2020-2022 renovering av fjärrvärmerören samt nya passersystem i allmänna utrymmen.
2022 Renovering av lekplats på Badvädersgatan 21-27 och breddning p-platser hus-3 Bad 21-27. Föreningen har en pågående renovering av hissar.
Parkering
Det finns 208 utomhus p-platser, 20 st kallgarage och 26 st varmgarage samt 24 st mc-platser. Parkeringsplats kan hyras för ca 320 kr/månad, varmgarageplats kan hyras för ca 820 kr/månad, kallgarageplats kan hyras för ca 600 kr/månad och MC-plats för 175 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga garage.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till bredband och kabelnät genom ComHem. Fiber genom Tele2. Från och med 1 juni 2020 kom det ett nytt avtal med Comhem. Kollektiv anslutning, alla lägenheter med bredband 250 Mbit och digital-TV med ca 18 kanaler och fast telefon - 219,-/lgh/månad bakas in i månadsavgiften.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning via HSB. Avgiften kommer höjas med 2,5% 2023-01-01.
Övrigt
Bra att veta:
1. Föreningen har enligt stadgarna fri service på el, vatten- och avloppssystem samt värme- och ventilationssystem. T ex om vattenkran läcker, packas det om utan kostnad.
2. Föreningen anlitar en fristående firma för besiktning av alla lägenheter vid byte av ägare. Tryggt för både köpare, säljare och föreningen.

I föreningen finns cykel/barnvagnsförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum, samlingslokal och övernattningslägenheter. Samlingslokalen och övernattningslägenheterna går att hyra för 300:- för medlemmar i föreningen.

Föreningen brukar ha introduktion med ny köpare innan dem godkänner medlemskap.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Barometern bildades 1960. Det finns 323 lägenheter varav 322 upplåtes som bostadsrätt och 1 hyresrätt. Det finns även 6 lokaler. Föreningens adresser är Badvädersgatan 3-27. Föreningen äger fastigheterna Biskopsgården 57:3, 57:4, 57:5 och 53:10 och den totala lägenhetsytan är 20065 kvm och lokalytan är 350 kvm.

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Kontrollerat med styrelsen 2022-11-16. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Bifogad årsredovisning är den senaste vi har att tillgå.

Biskopsgården

Citynära stadsdel med kulturell mångfald

Biskopsgården och Länsmansgården, med drygt 25 000 invånare, kännetecknas av kulturell och språklig mångfald. Den citynära stadsdelen erbjuder goda kommunikationer och flera naturområden.

En kvart till centrala Göteborg

Från centrala Göteborg når du Biskopsgården på cirka 15 minuter med spårvagnslinjerna 5, 6 och 10. Du kan även åka med buss 25 som trafikerar sträckan Balltorp–City–Länsmansgården.

Intressant natur och allt för en bra fritid

I Biskopsgården finns naturområdena Svarte Mosse med sitt rika fågelliv och Stora Vette med kuperat landskap med fornminnen. Här finns också Länsmansgårdens motionsanläggning, fotbollsplaner, tennisplaner, bangolf samt motionsslingor. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Här finns ett 20-tal idrottsföreningar, ett 50-tal föreningar inom kultur, politik och hobby och cirka 15 pensionärsföreningar. Det rika föreningslivet har stor betydelse för den sociala utvecklingen i stadsdelen.

Flera naturliga mötesplatser och fem skolor

Länsmanstorget, Vårväderstorget och Friskväderstorget är naturliga mötesplatser i Biskopsgården. De två första ägs av Göteborgslokaler, medan Friskväderstorget har flera olika ägare. På torgen finns ett varierat utbud av affärer.

I Biskopsgården finns fem skolor. Ryaskolan, Svartedalsskolan, Sjumilaskolan och Jättestensskolan är F–9-skolor medan Landamäreskolan är en F–6-skola.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta