Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Solhagagatan 100

Hisings Kärra

3 rum
76 kvm
2 275 000 kr (slutpris)
5 029 kr/mån
Såld

Trivsam 3:a med inglasad balkong och uteplats!

Välkomna in i denna trevliga trerummare med goda förvaringsmöjligheter och ljusinsläpp från två väderstreck. Köket har alla de bekvämligheter man kan önska sig och är fullutrustat med både diskmaskin, kyl/frys i fullhöjd samt köksö. Vardagsrummet erbjuder flertalet möbleringsalternativ och stora fönsterpartier bidrar till en härlig och rymlig känsla. Via det större sovrummet nås den inglasade balkongen och stora uteplatsen, där man kan njuta av solen under stora delar av dagen.

Lokaliserad med nära anslutning till Kärra centrum där både skolor, förskolor, matbutik och vårdcentral finns. Flera härliga parker och grönområden finns på gångavstånd likväl som Clarebergs ridklubb för den hästintresserade. Goda kommunikationer från intilliggande busshållplats med ca 20 minuters resväg till Göteborgs innerstad.
Slutpris
2 275 000 kr
Månadsavgift
5 029 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår hushållsel, värme, vatten, bredband och TV. Till bostaden följer en garageplats med ett obligatoriskt tillägg på 250 kr/mån samt informationsöverföringsbelopp på 254 kr/mån som inte är inräknat i angiven avgift.
Boarea
76 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.80674%
Andel av årsavgift
0.8674%
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lgh.nr
4
Gatuadress
Solhagagatan 100
Postadress
42535 Hisings Kärra

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Solhagagatan 100-1
 Solhagagatan 100-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Solhagagatan 100-3
 Solhagagatan 100-4
 Solhagagatan 100-5
 Solhagagatan 100-6
 Solhagagatan 100-7
 Solhagagatan 100-8
 Solhagagatan 100-9
 Solhagagatan 100-10
 Solhagagatan 100-11
 Solhagagatan 100-12
 Solhagagatan 100-13
 Solhagagatan 100-14
 Solhagagatan 100-15
 Solhagagatan 100-16
 Solhagagatan 100-17
 Solhagagatan 100-18
 Solhagagatan 100-19
 Solhagagatan 100-20
 Solhagagatan 100-21
 Solhagagatan 100-22
 Solhagagatan 100-23
 Solhagagatan 100-24
 Solhagagatan 100-25
 Solhagagatan 100-26
 Solhagagatan 100-27
 Solhagagatan 100-28

Rumsbeskrivning

Hall

I anslutning till bostaden finns en uteplats som vetter mot innergården. Väl innanför ytterdörren möts ni av en hall med plats för avhängning. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger laminat. Bostaden har en säkerhetsdörr.

Kök

Välplanerat och modernt kök. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll, ugn, fläkt, integrerad mikro och diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Härlig öppen yta och känsla av gemenskap med stora arbetsytor samt bra förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Här finns även en köksö med stenskiva varvid två stolar får plats. Tapetserade gråa väggar tillsammans med en fondvägg och laminatgolv.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort till ytan med plats för både soffgrupp med tillhörande möblemang och tv-möbel samt matsalsmöblemang om så önskas. Härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Ljusgrå ton på väggarna och på golvet ligger parkett.

Sovrum 1 & 2

Bostadens stora sovrum nås från vardagsrummet. Här finns gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Ytterligare plats finns för förvaring i två garderober. Tapetserade gråa väggar tillsammans med en fondvägg och laminatgolv. Härifrån nås den stora inglasade balkongen och uteplatsen i söderläge!

Det andra sovrummet har plats för större enkelsäng med tillhörande sängbord och eventuellt ett skrivbord. Gott om plats för förvaring i skjutdörrsgarderoben. Målade väggar tillsammans med laminatgolv.

Badrum

Delvis kaklade väggar i vitt med klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, dusch och tvättmaskin. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd.

Bostadsfakta

Renovering
2017 - Inglasad balkong.
2018 - Nytt kök och vitvaror.
2021 - Ny tvättmaskin. Renovering av sovrum.
2022 - Ny fläkt till köket. Renovering av sovrum.

Driftkostnader

Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
1 500 kr
Driftkostnaderna är uträknade per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Tomt/uteplats

Balkong
Ja
Uteplats
Ja

Förening

Namn
HSB Brf Räntaregården
Org.nummer
757202-7212
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
125 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Se årsredovisning.
Parkering
Föreningen förfogar över 92 st garageplatser samt 31 st parkeringsplatser.
TV/bredband
Kabel-tv och bredband via Telia, fiber.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Planerad höjning på 1,9% p.g.a. installation av 123 st laddstolpar.
Övrigt
I föreningen finns det gemensam tvättstuga, föreningslokal, pingisbord, cykelrum och barnvagnsrum. Det finns även möjlighet till att hyra extra källarförråd om så behövs. På grönytorna finns grillplats, lekyta med klätterställning och gungor. Föreningen arrangerar städdagar, en på våren och en på hösten. Medlemmarna i föreningen hjälps även åt att skotta.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Räntaregården äger fastigheten Kärra 61:2 i Hisings Kärra. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. Bostadsrättsföreningen har sitt säte i Göteborg. Det finns i denna fastighet sammanlagt 125 st lägenheter, 1 st lokal, 92 st garage och 31 st p-platser. I fastigheten finns bostadshus med adresserna Solhagagatan 100-134. Den totala lägenhetsytan är 9393 kvm och den totala lokalytan är 88 kvm.

Hisings Kärra

Vacker natur och aktiviteter för alla

Hisings Kärra, allmänt kallat Kärra, har omkring 11 000 invånare och 3 100 arbetstillfällen. Här finns gott om både små och stora företag. Området var glest befolkat och hade en tydlig jordbruksprägel så sent som på 1970-talet.

Goda kommunikationer

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express på sträckan Gerrebacka–Nordstan–Billdal. På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta