Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Toleredsgatan 9A

Tolered

3 rum
67.5 kvm
1 800 000 kr (slutpris)
3 985 kr/mån
Såld

Trivsam 3:a med förmiddagssol!

Välkomna till Toleredsgatan 9A där vi finner denna trivsamma och välplanerade trerummare om 67,5 kvm. Vardagsrummet förlängs med en härlig balkong i sydostläge där förmiddagsfikan gärna avnjuts. Bostaden erbjuder gott om förvaringsutrymmen och genomgående fint ljusinsläpp tack vare fönster i två olika väderstreck. Vidare i bostaden finner ni två väl tilltagna sovrum, en walk-in closet samt ett badrum med badkar och en tvättavdelning.

Här bor ni med närhet till skolor, caféer, restauranger samt Hisingsparken med fina promenadslingor. I närheten finner ni även en närbutik samt goda kommunikationer som enkelt tar er in till Göteborgs innerstad eller till den stora knutpunkten Hjalmar Brantingsplatsen där anslutningar till hela Göteborg går från.
Slutpris
1 800 000 kr
Månadsavgift
3 985 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår vatten, värme och Comhem TV-basutbud.
Boarea
67.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.37071%
Andel av årsavgift
0.37071%
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1951
Lgh.nr
289
Gatuadress
Toleredsgatan 9A
Postadress
41727 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Toleredsgatan 9A-1
 Toleredsgatan 9A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Toleredsgatan 9A-3
 Toleredsgatan 9A-4
 Toleredsgatan 9A-5
 Toleredsgatan 9A-6
 Toleredsgatan 9A-7
 Toleredsgatan 9A-8
 Toleredsgatan 9A-9
 Toleredsgatan 9A-10
 Toleredsgatan 9A-11
 Toleredsgatan 9A-12
 Toleredsgatan 9A-13
 Toleredsgatan 9A-14
 Toleredsgatan 9A-15
 Toleredsgatan 9A-16
 Toleredsgatan 9A-17
 Toleredsgatan 9A-18
 Toleredsgatan 9A-19
 Toleredsgatan 9A-20
 Toleredsgatan 9A-21
 Toleredsgatan 9A-22
 Toleredsgatan 9A-23
 Toleredsgatan 9A-24

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i entrén med plats för fri avhängning. Vitmålade väggar och på golvet ligger klinker som som sedan övergår till parkett i hallen.

Till höger om entren finner ni ett rum utrustat med tvättmaskin, handfat med ovansittande spegel samt ett förvaringsskåp.

Kök

Vidare i bostaden finner ni köket med ljust målade väggar och parkettgolv. Vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken sitter vitt kakel. Maskinparken är utrustad med hällspis, ugn, fläkt samt kombinerad kyl och frys. Här finns plats för matbord för ca 4 personer.

Vardagsrum

Ljust och öppet vardagsrum med vita väggar och på golvet ligger parkett. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt extra plats för matsalsmöblemang om så önskas. Härifrån nås bostadens balkong i sydostläge.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom har vita väggar tillsammans med parkettgolv. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Från master bedroom nås en walk-in closet med förvaringsmöjligheter.

Det mindre sovrummet har ljust målade väggar tillsammans med parkettgolv. Här finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt eventuellt skrivbord. Gott om plats för förvaring i tre garderober.

Badrum

Badrummet har helkaklade väggar i vitt och på golvet ligger klinker. Utrustningen består av WC, badkar med draperi samt handfat med ovansittande spegel.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1951
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
Målning av väggar i sovrummet.
Handfat utbytt i badrummet.

Driftkostnader

Hushållsel
4 800 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
6 300 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-12-17)
Primärtenergital
126 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB BRF Tolered i Göteborg
Org.nummer
757200-9095
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt. Avtal löper till 2029-06-13.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
318 st
Antal lokaler
27 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1985 utfördes en omfattande renovering med badrum, fasad, fönster, tak, balkonger, el samt stambyte.
2009 utfördes upprustning av källarutrymmena - Målning av väggar och golv samt byte av branddörrarna. Frånluftsfläktarna på vindarna har även blivit utbytta.
2014 förberedelser för underhållsarbete på tak och fasader.
2015 rengjordes tak och balkongfronter, takpannor målades.
2016 sidoplåtar till fönster byttes på grund av färgsläpp och korrosion. Nästa stora renovering är byte av entrédörrar och i samband med installation av elektroniskt inpasseringssystem.
2018 utfördes markdränering kring Arvid Lindmansgatan 17. Nytt passersystem har installerats i samtliga hus och lägenheterna har fått nya svarstelefoner. I samband med detta byttes ytterdörrarna och källardörrarna.
2019 slutfördes markdränering vid block 2 (KS 14 - AL 19) och block 3 (KS 16-AL 21). Nytt digitalt bokningssystem för tvättstuga, övernattningslägenhet, föreningslokal och bastu installerades.
2020/21 dränering och ombyggnad av utemiljön
2022 byte av lekutrustning
Föreningen utför löpande underhåll enligt en 30-årig underhållsplan som uppdateras och revideras årligen.
Parkering
Föreningen har 282 parkeringsplatser för uthyrning, varav 59 stycken med uttag för motorvärmare. Det finns också ca 8 avgiftsbelagda besöksplatser.
Parkering med Laddplats (El ingår):
Hybridbil - 560 SEK
Elbil- 760 SEK
Vanlig P-Plats - 180 SEK
MC plats i garage 180SEK
Hyra Bostad: 3152 SEK
TV/bredband
Kabel-TV och bredband över fiberkabel med Tele2 som operatör. Tele2 basutbud för analog TV ingår i lägenhetsavgiften.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Avgiften kommer höjas med 2 % för 2022.
Övrigt
Föreningen har tvättstugor belägna på källarplan i samtliga huskroppar. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Medlemmarna har tillgång till en övernattningslägenhet för sina tillfälliga gäster, föreningslokal, bastu/aktivitetsrum och hobbylokal. I föreningen finns även cykelrum och alla lägenheter har eget källarförråd.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Tolered i Göteborg äger fastigheten med beteckning Tolered 147:1 i Göteborg. Till föreningen hör adresserna Arvid Lindmansgatan 17-25, Karl Staaffsgatan 14-22 och Toleredsgatan 9 A-D på Hisingen i Göteborg. Total lägenhetsyta uppgår till 17 664 kvm och total lokalyta uppgår till 823 kvm.

Kontroll med styrelsen 2022-05-20. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Tolered

Bo centralt – och nära naturen!

Tolered befinner sig på Centrala Hisingen och har gott om närhet till såväl natur som city.
Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta