Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Gulmårevägen 10

Hildedal

4 rum
121 kvm
5 125 000 kr (slutpris)
6 977 kr/mån
Såld

Radhus med härligt gavelläge!

Nu finns chansen att förvärva ett modernt radhus i hjärtat av Hildedal. Bostadens 121 kvadratmeter fördelas på två plan där övre plan präglas av stillsamhet och lugn där bostadens sovrum lägligt är placerade. Entréplanet inrymmer ett fullutrustat Marbodalkök med matplats för minst 6 personer och ett rymligt vardagsrum som öppnar upp en härlig uteplats med tillhörande trädgård med soligt läge större delen av dagen där du kan njuta av en grönskande omgivning sommartid.

Här bor ni i ett lugnt och fridfullt område och har nära till goda kommunikationer, butiker och skolor. På promenadavstånd finner ni Hisingsparken med gott om strövområden kring Slättadamm. I närheten finner ni även mysiga Kvillebäcken som erbjuder gott om restauranger, caféer samt saluhallen som erbjuder mat för världens alla hörn.
Välkommen!
Slutpris
5 125 000 kr
Månadsavgift
6 977 kr/mån
Antal rum
4 rum
I månadsavgiften ingår vatten, bredband, kabel-tv och 2st parkeringar.
Boarea
121 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Kedjehus
Andel i föreningen
2.80229%
Andel av årsavgift
2.80229%
Indirekt nettoskuldsättning
1 002 894 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2006-2007
Lgh.nr
18
Gatuadress
Gulmårevägen 10
Postadress
41749 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Gulmårevägen 10-1
 Gulmårevägen 10-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Gulmårevägen 10-3
 Gulmårevägen 10-4
 Gulmårevägen 10-5
 Gulmårevägen 10-6
 Gulmårevägen 10-7
 Gulmårevägen 10-8
 Gulmårevägen 10-9
 Gulmårevägen 10-10
 Gulmårevägen 10-11
 Gulmårevägen 10-12
 Gulmårevägen 10-13
 Gulmårevägen 10-14
 Gulmårevägen 10-15
 Gulmårevägen 10-16
 Gulmårevägen 10-17
 Gulmårevägen 10-18
 Gulmårevägen 10-19
 Gulmårevägen 10-20
 Gulmårevägen 10-21
 Gulmårevägen 10-22
 Gulmårevägen 10-23
 Gulmårevägen 10-24
 Gulmårevägen 10-25
 Gulmårevägen 10-26
 Gulmårevägen 10-27
 Gulmårevägen 10-28
 Gulmårevägen 10-29
 Gulmårevägen 10-30
 Gulmårevägen 10-31
 Gulmårevägen 10-32

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall

Ni välkomnas in i bostaden genom hallen där plats finns för förvaring i en stor garderob med spegelskjutdörrar. Väggarna är målade i vitt och på golvet i entrén ligger ljust klinkergolv som sedan övergår till ekparkett.

Tvättrum

Direkt till vänster från hallen finner du bostadens tvättrum med gott om plats för förvaring och arbetsyta. Den maskinella utrustningen består av tvättmaskin och torktumlare från Bosch samt en värmepanna från Nibe, modell Fighter 310P. På väggarna sitter vitt kakel och på golvet ligger grått klinker.

Badrum

Bostadens första badrum är beläget på entréplan. Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet. Utrustningen består av wc, tvättställ, spegel och dusch.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Väggarna är ljust tapetserade med en avstickande fondvägg och på golvet ligger ekparkett. Från vardagsrummet når ni bostadens stora uteplats med soligt läge större delen av dagen. På altanen finns gott om plats för loungemöblemang samt matbordsmöbel. Framför altanen finner ni en fin trädgård som bjuder in till lek och tillställningar. Här finns även ett förråd som rymmer mycket.

Kök

Modernt och smakfullt Marbodalkök samt gott om plats för större matbord intill det stora fönsterpartiet. Härlig öppen yta och känsla av gemenskap med stora arbetsytor samt bra förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Träfärgade köksluckor tillsammans med en mörk bänkskiva med vitt kakel som stänkskydd. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn och micro i arbetshöjd, diskmaskin (ny från Siemens 2023). samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är i aluminium.

Övre plan

Från hallen nås övre plan där det finns tre sovrum, ytterligare ett badrum och en stor klädkammare med gott om plats för förvaring.

Sovrum 1, 2 & 3

Masterbedroom har ljust målade väggar tillsammans med en fondvägg och på golvet ligger parkett. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord, skrivbord samt förvaring i en stor garderob. Här fylls rummet av ett vackert ljusinsläpp tack vare gedigna fönster i två väderstreck.

Bostadens andra sovrum har även det ljust målade väggar tillsammans med en fondvägg och parkettgolv. Plats finns för säng med tillhörande sängbord, skrivbord samt en garderob. Även i detta rum flödar ljuset tack vare fönster i två väderstreck.

Tredje sovrummet är likt dem andra med ljust målade väggar tillsammans med en fondvägg och parkettgolv. Plats finns för säng med tillhörande sängbord, skrivbord samt byrå om så önskas.

Badrum

Bostadens andra badrum är även det helkaklat i vitt tillsammans med grått klinkergolv. Rymligt badrum och ett fönster som bidrar med fint ljusinsläpp. Badrummets utrustning består av wc, handfatskommod med ovansittande spegel, badkar samt en handdukstork.

Förråd

Under trappan upp till andra våningen finner du ett förråd med gott om förvaringsmöjligheter samt ett förråd ute på tomten.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
2-plans bostadsrättsradhus
Byggnadsår
2006-2007
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump (el)
Ventilation
Frånluft med återvinning
Renovering
2014 - Fönstermarkiser + eldriven terrassmarkis installerades
2016 - Tapetsering/målning av sovrummen på övre plan
2020 - Ny altan byggdes
2021 - Installering av eluttag/laddbox vid carport
2021 - Ny torktumlare och tvättmaskin från Bosch
2023 - Ny diskmaskin från Siemens

Parkering i carport med plats för en bil samt en extra parkeringsplats bredvid.

Driftkostnader

Hushållsel
18 000 kr
Renhållning
1 500 kr
Försäkring
2 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
22 000 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-11-27)
Prestanda
65 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja

Förening

Namn
BRF Gulmåran i Hildedal
Org.nummer
716447-8732
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
38 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Utförda:
2017-2018 utfördes målning av fasader.
2020 - spolning av rör.
2021 - byte och reparation av värmepannor samt installation av laddboxar.

Planerade:
2025 - Högtryckstvätt av plåttak.
2027 - Byte av träpanel (5% av ytan), målning fönster, träpanel, vindskivor, takutsprång, undertak panel samt yttertak.
Parkering
Till varje bostad ingår en parkeringsplats/carport. Gästparkering finns i området här kan man kan stå i 4 timmar. Under helger är det fritt.
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via ComHem.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
Energideklaration - ännu ej utförd.
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades år 1992 och består av 36 kedjehus och 1 parhus i 1-2 våningar med totalt 38 bostadsrätter. Föreningens bostäder har adresserna Gulmårevägen 2-22, 15-35, Taklöksvägen 21-35 samt Tomatvägen 1-7, 2-8. Föreningens totala lägenhetsyta uppgår till 4 250 kvm.

Inga stora avgiftsändringar planerade.

Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Hildedal

Trädgårdsstad!

Hildedal är en så kallas "trädgårdsstad" på Hisingen. Området är placerat på den mark där tidigare Axel Svenssons handelsträdgård låg och har i dagsläget en mix av flerfamiljshus, etagevåningar, radhus och kedjehus. Området ligger i Centrala Hisingen.

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta