Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Svarvstensvägen 47

5 rum
123/32 kvm
4 400 000 kr (slutpris)
7 420 kr/mån
Såld

Välplanerad bostadsrätt i villaform i populära Gerrebacka!

Varmt välkomna till Svarvstensvägen 47 och denna fantastiska bostad fördelat på två plan. I denna idylliska bostad bor ni bekvämt med villakänsla tack vare tillhörande trädgård och uteplats. Bostadens välplanerade kvadratmeter inrymmer 4 sovrum, två badrum varav det stora badrummet renoverat 2021, samt ett väl tilltaget kök. Stora fönsterpartier ger bostaden ett vackert ljusinsläpp och en känsla av rymd.

Gerrebacka är ett populärt familjevänligt område omgivet av natur och mysiga promenadstigar. Närheten till skogen men samtidigt lättheten att enkelt ta sig in till de centrala delarna av Göteborg är uppskattad. På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil. Här bor ni även med närhet till det stora utbudet av service i Kärra Centrum och Bäckebols köpcentrum. Kommunikationerna är mycket goda. Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. Det finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, tennisplaner, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd.

Ett boende där ni har allt ni behöver för att trivas!
Slutpris
4 400 000 kr
Månadsavgift
7 420 kr/mån
Antal rum
5 rum
I månadsavgiften ingår sophantering, yttre underhåll av fastigheten, snöröjning/vägunderhåll, samt vatten på 120kr/mån , om man överstiger betalar man för de överstigna beloppet.
Boarea/biarea
123/32 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Kedjehus
Andel i föreningen
5.2632%
Andel av årsavgift
5.2632%
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2006
Lgh.nr
03
Gatuadress
Svarvstensvägen 47
Postadress
42542 Hisings Kärra

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Svarvstensvägen 47-1
 Svarvstensvägen 47-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Svarvstensvägen 47-3
 Svarvstensvägen 47-4
 Svarvstensvägen 47-5
 Svarvstensvägen 47-6
 Svarvstensvägen 47-7
 Svarvstensvägen 47-8
 Svarvstensvägen 47-9
 Svarvstensvägen 47-10
 Svarvstensvägen 47-11
 Svarvstensvägen 47-12
 Svarvstensvägen 47-13
 Svarvstensvägen 47-14
 Svarvstensvägen 47-15
 Svarvstensvägen 47-16
 Svarvstensvägen 47-17
 Svarvstensvägen 47-18
 Svarvstensvägen 47-19
 Svarvstensvägen 47-20
 Svarvstensvägen 47-21
 Svarvstensvägen 47-22
 Svarvstensvägen 47-23
 Svarvstensvägen 47-24
 Svarvstensvägen 47-25
 Svarvstensvägen 47-26
 Svarvstensvägen 47-27
 Svarvstensvägen 47-28
 Svarvstensvägen 47-29
 Svarvstensvägen 47-30

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall

Ni välkomnas in i en rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter och plats för fri avhängning. Golvvärme i hela bottenvåningen. Väggarna är ljusgråa och på golvet ligger klinker.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden finner ni vardagsrummet. Stora fönsterpartier låter ljuset flöda vilket bidrar till en luftig atmosfär. Plats finns för större soffgrupp med tillhörande möblemang och tv-möbel. ljusgråa väggar tillsammans med klinkergolv. Härifrån nås bostadens altan på 18kvm och trädgård med vy över grönska.

Kök

Köket är ljust och erbjuder gott om förvaring och arbetsyta. Ljusgråa köksluckor med rostfria beslag och vitvaror i vitt. Ovan den mörkgrå bänkskivan sitter vitt kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullängd, spis, fläkt och diskmaskin. Plats finns för matgrupp till 4-6 personer. Vita väggar och klinker i mörk ton på golvet.

Tvättstuga

Bostaden har en praktisk tvättstuga som nås från köket, utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Ljus plastmatta ligger på golvet och väggarna är vita, här finns även ett fönster som bidrar med ljusinsläpp.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt tillsammans med mörkblåa klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod, dusch med vikbar dörr i glas. Naturligt ljusinsläpp från insynsskyddat fönsterparti.

Garage

Här finns ett garage i anslutning till bostaden som rymmer en bil samt plats för parkering för ytterligare 2 bilar utanför garaget.

Övre plan

När ni kliver upp på ovanvåningen möter ni parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns bostadens 3 sovrum, ett kontorsrum men som även går att använda som ett sovrum, ett badrum och en rymlig klädkammare i master bedroom samt balkong.

Masterbedroom

I Masterbedroom finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord, sminkbord/skrivbord, samt förvaringsutrymme i form av skänkar och i en walk in closet. Härifrån nås även bostadens balkong som har vy över tre väderstreck.

Sovrum 2 & 3

Det andra sovrummet har ljusa väggar i grön nyans och på golvet ligger parkett. Här finns plats för säng med tillhörande sängbord. Förvaringsutrymme i form av garderob.

Det tredje sovrummet har vita väggar och på golvet ligger parkett. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsutrymme i form av garderob.

Kontorsrum/Sovrum

Rum som i dagsläget används som ett kontor men som även kan användas som sovrum. Plats för skrivbord och förvaringsmöblemang eller enkelsäng med tillhörande sängbord.

Badrum

Stilrent badrum som renoverades 2021 av fackman, garantier finns. Helkaklat i härlig mörkgrå ton med spotlights i taket. Utrustningen består av WC, handfat med kommod med ovanstående spegelbyrå, vägghängt sidoskåp med förvaringsutrymme, handdukstork samt dusch med dörr i glas och golvvärme. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
2-plans bostadsrättsradhus
Byggnadsår
2006
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
Målades utvändigt 2020. Garagedörr bytt 2022.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Vatten/avlopp
12 000 kr
Försäkring
2 400 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
18 000 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation.

Energideklaration

Energiklass

Tomt/uteplats

Förening

Namn
BRF Västra Fageräng
Org.nummer
769613-0637
Föreningen äger marken?
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
22 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
Fasaderna på husen har målats om vid två tillfällen. Inga andra renoveringar är utförda eller planerade idag.
Parkering
Till varje hus finns garage och p-plats för ytterligare en bil. De finns på respektive upplåtna tomt, så ingen kö eller avgift för parkering tillkommer.
TV/bredband
Allente & Bredband 2
Allmänt om föreningen
Brf Västra Fageräng består utav 22 stycken småhus, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten Göteborg Kärra 7:80 ägs av föreningen och bebyggdes 2006 av Skanska.
Avgift: I månadsavgiften ingår sophämtning. 120 kr/mån i preliminär vattenförbrukning debiteras också. Avläsning görs vid årsskiftet och reglering kommer på aprilavin. Övriga driftkostnader tillkommer och betalas direkt till leverantör.
TV/Internet: Kabel-tv och Bredband via fiberkabel. Avtal tecknas separat av bostadsinnehavaren.
Parkering: Uppfart med bilplats för två bilar utanför huset.
Ekonomi och renoveringar: Värme och hushållsel betalas av bostadsrättsinnehavaren separat. Avgift till samfälligheten ingår i avgiften till bostadsrättsföreningen. Avgiften höjs med ca 2-3% per år i fem år med början 2008, på grund av utfasningen av räntebidragen. Senaste höjningen var i januari 2017 med 1 %. Höjningar på liknande nivå förväntas de närmsta åren. Ommålning av samtliga fasader på föreningens hus har gjorts under vår sommar höst 2016. Inga övriga renoveringar finns inplanerade.

Mitt i en idyll!

Gerrebacka är ett populärt område omgivet av natur och mysiga promenadstigar. Närheten till skogen men samtidigt lättheten att enkelt ta sig in till de centrala delarna av Göteborg är uppskattad. Gerrebacka omges av flera beteshagar och stall och här är djurlivet rikt. Här bor ni även med närhet till Kärra.

Goda kommunikationer från Kärra

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express som dessutom går från Gerrebacka (Gerrebacka–Nordstan–Billdal). På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta