Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Aklejavägen 39

Hildedal

4 rum
101 kvm
4 930 000 kr (slutpris)
5 377 kr/mån
Såld

Modernt parhus med härlig uteplats och två balkonger!

Nu finns chansen att förvärva ett modernt parhus i hjärtat av Hildedal. Bostadens 101 kvm fördelas på två plan där övre plan präglas av stillsamhet och lugn där bostadens sovrum lägligt är placerade. Entréplanet inrymmer ett fullutrustat kök och ett rymligt vardagsrum som öppnar upp en härlig uteplats med tillhörande trädgård som vetter åt ett soligt österläge. I bostaden finner ni gott om förvaringsutrymmen i ett flertal garderober samt ett mindre förråd under trappan. Bostaden är fint renoverad med ljusa ytskikt och stilrena materialval vilket gör det enkelt för er att sätta er egen prägel på hemmet.

Här bor ni i ett lugnt och fridfullt område och har nära till goda kommunikationer, butiker och skolor. På promenadavstånd finner ni Hisingsparken med gott om strövområden kring Slättadamm. I närheten finner ni även mysiga Kvillebäcken som erbjuder gott om restauranger, caféer samt saluhallen som erbjuder mat för världens alla hörn. I området finns parkeringsmöjligheter för dig och dina gäster och en lekplats för barnen.
Detta parhuset vill ni inte missa!
Slutpris
4 930 000 kr
Månadsavgift
5 377 kr/mån
Antal rum
4 rum
I månadsavgiften ingår kallvatten, TV och bredband.
Boarea
101 kvm
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
2.44807%
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2007
Gatuadress
Aklejavägen 39
Postadress
41749 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Aklejavägen 39-1
 Aklejavägen 39-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Aklejavägen 39-3
 Aklejavägen 39-4
 Aklejavägen 39-5
 Aklejavägen 39-6
 Aklejavägen 39-7
 Aklejavägen 39-8
 Aklejavägen 39-9
 Aklejavägen 39-10
 Aklejavägen 39-11
 Aklejavägen 39-12
 Aklejavägen 39-13
 Aklejavägen 39-14
 Aklejavägen 39-15
 Aklejavägen 39-16
 Aklejavägen 39-17
 Aklejavägen 39-18
 Aklejavägen 39-19
 Aklejavägen 39-20
 Aklejavägen 39-21
 Aklejavägen 39-22
 Aklejavägen 39-23
 Aklejavägen 39-24
 Aklejavägen 39-25
 Aklejavägen 39-26
 Aklejavägen 39-27
 Aklejavägen 39-28
 Aklejavägen 39-29
 Aklejavägen 39-30
 Aklejavägen 39-31
 Aklejavägen 39-32
 Aklejavägen 39-33

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall

Ni välkomnas in i bostaden genom hallen där plats finns för förvaring i en stor garderob med spegelskjutdörrar. Väggarna är målade i vitt och på golvet i entrén ligger klinkergolv som sedan övergår till ekparkett.

Kök

Det stora och sociala köket bjuder på generösa arbetsytor, en trevlig köksö med plats för barstolar, skåpluckor i vit kulör och bra förvaringsmöjligheter. Väggarna är ljust tapetserade med en avstickande fondvägg och på golvet ligger ekparkett. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn och micro i arbetshöjd, vinkyl, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är i aluminium. Perfekt för matlagning och trevliga bjudningar!

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med lättmöblerade ytor bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ. Plats finns för matsalsbord, större soffgrupp med tillhörande möblemang och tv-möbel. Väggarna är tapetserade i en ljus nyans och på golvet ligger ekparkett. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier och från vardagsrummet når ni bostadens härliga uteplats med soligt läge större delen av dagen. På altanen finns plats för loungemöblemang och matbordsmöbel. Framför altanen finner ni en fin gräsmatta som bjuder in till lek och tillställningar.

Badrum

Helkaklat och elegant badrum utrustat med golvvärme. Här finns wc, handfat med ovansittande spegelskåp och dusch.

Övre plan

Från vardagsrummet nås övre plan där det finns tre sovrum, ytterligare ett badrum och tvättstuga.

Sovrum 1, 2 3

Masterbedroom har ljust tapetserade väggar tillsammans med en fondvägg och på golvet ligger ekparkett. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord, skrivbord samt förvaring i en stor garderob. Här fylls rummet av ett vackert ljusinsläpp tack vare gedigna fönsterpartier.

Bostadens andra sovrum erbjuder plats för säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöbel. Väggarna är ljust tapetserade tillsammans med en fondvägg och på golvet ligger ekparkett. Härifrån nås bostadens mysiga balkong i östläge.

Tredje sovrummet är likt dem andra med ljust målade väggar och parkettgolv. Plats finns för säng med tillhörande sängbord, skrivbord samt byrå om så önskas. Härifrån nås bostadens andra balkong i sydvästläge. Plats finns för valfritt loungemöblemang.

Badrum

Rymligt och ljust badrum. Här finns wc, handfatskommod, spegel med belysning, badkar och handdukstork. Kaklade väggar i vitt tillsammans med klinkergolv i en ljus nyans.

Tvättstuga

Intill badrummet finner du bostadens tvättstuga med gott om plats för förvaring och arbetsyta. Den maskinella utrustningen består av tvättmaskin från Siemens IQ700 och torktumlare från Electrolux. Även här är det kaklade väggar i vitt tillsammans med klinkergolv i en ljus nyans.

Förråd

Under trappan upp till andra våningen finner du ett förråd med gott om förvaringsmöjligheter samt ett förråd ute på tomten.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2007
Uppvärmning
Värmepump-frånluft (el)
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Renovering
Elbilsladdare installerad.
2021 - Ny trall på balkongen i sydvästläge. Måttbeställda markiser på bottenplan.
2020 - Renovering av kök.
2019 - Ny brevlåda.
2018 - Isolering av förrådet.
2017 - Altanen byggdes.

Driftkostnader

Uppvärmning
3 600 kr
Hushållsel
6 816 kr
Vatten/avlopp
4 800 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
15 216 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten VA avser varmvatten.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-07-01)
Primärtenergital
125 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja
Uteplats
Ja

Förening

Namn
Brf Floristen
Org.nummer
716408-9067
Föreningen äger marken?
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
Föreningen utför löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar.
Gårdsplats
Föreningen har en trevlig utegård där det finns odlingslotter och lekplats.
Parkering
Hustyp A, B och C har egen parkering i anslutning till lägenheterna. Hustyp D har förhyrda
(numrerade) parkeringar på var sin sida om Malvavägen. Det får endast hyras en p-plats per hushåll, med undantag om det skulle finnas lediga p-platser. I sådana fall kommer den extra p-platsen ha en (1) månads uppsägningstid, i enlighet med ett korttidskontrakt som förlängs med en månad i taget.

2 st besöksparkeringsfickor - här krävs det besökstillstånd för att stå. Boendes egna bilar får INTE stå på
dessa platser. Varje lägenhet ska ha två stycken besökstillstånd.
TV/bredband
Bahnhof är föreningens leverantör av Bredband. Varje medlem har tillgång till 1000/1000 Mbit och en router har delats ut per bostad. Föreningen har tecknat ett gruppabonnemang med Bahnhof och detta ingår i månadsavgiften. TV: I avgiften till föreningen ingår det analoga/digitala basutbudet som Bredbandsbolaget har. Önskas andra kanaler så kan man teckna dessa separat hos Bredbandsbolaget.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Riksbyggen.
Allmänt om föreningen
Brf Floristen byggdes 2006-2007 och består av 14 st parhus i två våningar och 4 st flerbostadshus i två våningar med samanlagt 44 bostadslägenheter upplåtna med bostadsrätt.

Kontroll med styrelsen, hemsida och årsredovisning 2022-09-05. Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er.

Hildedal

Trädgårdsstad!

Hildedal är en så kallas "trädgårdsstad" på Hisingen. Området är placerat på den mark där tidigare Axel Svenssons handelsträdgård låg och har i dagsläget en mix av flerfamiljshus, etagevåningar, radhus och kedjehus. Området ligger i Centrala Hisingen.

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta