Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Missionsvägen 4

Göta

266/183 kvm
11 rum
831 kvm
5 495 000 kr

Majestätisk villa om nästan 500 kvm med allt extra!

Varmt välkommen till denna extraordinära villa på Missionsvägen 4 - din ultimata husdröm med enastående möjligheter! Denna gudomliga villa, belägen på en friköpt tomt om 943 kvadratmeter, har en unik historia som sträcker sig tillbaka till 1930-talet då den först uppfördes som en missionskyrka. År 1965 överlämnades byggnaden till Lilla Edets missionsförsamling, som fortsatte att verka här fram till 1980. Vid den tiden togs ett spännande beslut att omvandla denna heliga plats till en bostad. Med hjälp av en skicklig arkitekt omvandlades byggnaden till dagens imponerande villa med en total yta på hela 449 kvadratmeter. Villan har genomgått en omfattande totalrenovering på insidan och är smakfullt inredd med en stilren färgsättning som skapar en harmonisk atmosfär genom hela boendet. Stora fönsterpartier släpper in rikligt med ljusinsläpp från olika väderstreck och en otrolig takhöjd vilket bidrar med ett fantastiskt ljusspel i rummet och känslan av rymd. Modernt och exklusivt boende med en stor takterrass och veranda där ni kan njuta av solen, arrangera middagar under bar himmel eller bara koppla av och njuta. Varje våning har separat ingång och är komplett med eget kök, badrum vilket ger möjligheter till goda inkomstmöjligheter i form av uthyrning alternativt eget boende och/eller gästboende. Ett imponerande dubbelgarage erbjuder inte bara gott om plats för fordon utan även extra utrymme för förvaring och dessutom har villan ett skyddsrum.

Här bor ni i ett familjevänligt område med närhet till vackra promenadstigar och Ryrsjön med badplats, kanotpaddling och fiske. I närområdet finns förskola, skola och livsmedelsbutik. Lilla Edet erbjuder ett brett utbud av vardagsservice, från matbutiker till vårdcentraler och gym. Härifrån har du gångavstånd till busshållplats som tar dig till Lödöse och Lilla Edet centrum. Från Lödöse kan man ta tåget till både Göteborg och Trollhättan på mindre än 30 minuter.
Pris
5 495 000 kr
Antal rum
11 rum & kök
Boarea/biarea
266/183 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1937
Tomtareal
831 kvm
Fast.beteckning
Hanström 2:57
Gatuadress
Missionsvägen 4
Postadress
46335 Göta

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Missionsvägen 4-1
 Missionsvägen 4-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Missionsvägen 4-3
 Missionsvägen 4-4
 Missionsvägen 4-5
 Missionsvägen 4-6
 Missionsvägen 4-7
 Missionsvägen 4-8
 Missionsvägen 4-9
 Missionsvägen 4-10
 Missionsvägen 4-11
 Missionsvägen 4-12
 Missionsvägen 4-13
 Missionsvägen 4-14
 Missionsvägen 4-15
 Missionsvägen 4-16
 Missionsvägen 4-17
 Missionsvägen 4-18
 Missionsvägen 4-19
 Missionsvägen 4-20
 Missionsvägen 4-21
 Missionsvägen 4-22
 Missionsvägen 4-23
 Missionsvägen 4-24
 Missionsvägen 4-25
 Missionsvägen 4-26
 Missionsvägen 4-27
 Missionsvägen 4-28
 Missionsvägen 4-29
 Missionsvägen 4-30
 Missionsvägen 4-31
 Missionsvägen 4-32
 Missionsvägen 4-33
 Missionsvägen 4-34
 Missionsvägen 4-35
 Missionsvägen 4-36
 Missionsvägen 4-37
 Missionsvägen 4-38
 Missionsvägen 4-39
 Missionsvägen 4-40
 Missionsvägen 4-41
 Missionsvägen 4-42
 Missionsvägen 4-43
 Missionsvägen 4-44
 Missionsvägen 4-45
 Missionsvägen 4-46
 Missionsvägen 4-47
 Missionsvägen 4-48
 Missionsvägen 4-49
 Missionsvägen 4-50

Rumsbeskrivning

Entréplan

Ni välkomnas in i entrén som erbjuder en mångsidig och praktisk bostadsyta. Det rymliga köket är utrustat för effektiv matlagning och sociala tillställningar. Dessutom finns fyra anpassningsbara rum, perfekta som sovrum, kontorsutrymmen, hobbyrum eller efter eget behov. De ljusa och luftiga rummen har genomgående parkettgolv och vita väggar, vilket skapar en modern och ljus atmosfär. Vidare finner ni två helkaklade toaletter och en dusch samt utgång till det stora dubbelgaraget.

Mellan plan

På mellanplanet finner ni vardagsrum, matplats och kök i en öppen planlösning vilket bjuder in till gemenskap. Stora fönsterpartier från golv till tak och fönster i flera väderstreck gör att bostaden fylls med ett härligt ljusflöde. Här finns möjlighet att möblera efter egen smak och tycke. Härifrån nås uteplatsen med plats för loungegrupp, middagsbord och lek.
Två vardagsrum ger flexibilitet, varav det ena har ett inglasat uterum för året-runt njutning. Ytterligare ett kök och sovrum med tillhörande badrum och toalett bidrar till bekvämligheten.

Övre plan

Övre plan erbjuder två sovrum, ett kontor samt ett lyxigt och helkaklat badrum. Badrummet har dubbla handfat, dusch och bastu - allt för en ultimat avkoppling och en känsla av spa och lyx!

Garage / Skyddsrum

Till fastigheten hör ett dubbelgarage samt ett stort förråd med generös förvaring och dessutom har villan ett skyddsrum och larm installerat.

Uthyrning

Villan erbjuder en unik möjlighet med sina tre separata plan, var och en komplett med eget kök, sovrum, badrum och ingång. Detta gör det möjligt för ägaren att antingen njuta av ett privat boende på ett våningsplan och hyra ut de andra två för extra inkomster, eller att ha möjlighet att hyra ut hela villan för goda inkomstmöjligheter. Det är en perfekt kombination av privatliv och affärsmöjligheter i en vacker villa.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-planshus med suterrängsvåning
Byggnadsår
1937
Fasad
Träfasad & Sandsenstegel
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade, Isolerglasfönster.
Tak
Papptak
Grund
Suterrängskällare
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Självdrag

Driftkostnader

Uppvärmning
8 400 kr
Vatten/avlopp
8 497 kr
Renhållning
2 508 kr
Övrigt
6 124 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
25 529 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
Driftkostnaderna är uträknade per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Hemförsäkring tillkommer och den nya ägaren har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten VA avser vatten och avlopp. Posten övrigt avser larm.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-08-06)
Prestanda
75 kWh/m2/år
Primärtenergital
120 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 564 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1937
Byggnadsvärde
2 219 000 kr
Markvärde
345 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Last: Ledningsrätt Avlopp, 1562-529.3
Planbestämmelser
Vattenskyddsområde (2022-05-16) Detaljplan (2011-04-21)

Göta

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.