Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Båtsman Kapers Gata 20

Backatorp

3 rum
80.8 kvm
2 720 000 kr (slutpris)
5 432 kr/mån
Såld

Gavelradhus i familjärt område med två uteplatser!

Välkomna till Båtsman Kapers Gata 20!
Bostaden erbjuder välplanerade kvadratmeter och två härlig uteplatser. Stora fönsterpartier i två väderstreck ger bostaden ett vackert ljusinsläpp och ger en känsla av rymd. Här finner ni ett fullutrustat kök som erbjuder gott om arbetsytor för de matlagningsglada och ett badrum med tvättutrustning som gör vardagslivet extra bekvämt. Rymliga sovrum och goda förvaringsmöjligheter erbjuds.

Här bor ni med närhet till Bäckebol köpcentrum samt Backaplan där det finns allt från fritidsaktiviteter, restauranger, shopping samt vård och omsorg. Ett barnvänligt område där man i närheten finner Backatorpskolan, naturområden samt goda kommunikationsmöjligheter.
Slutpris
2 720 000 kr
Månadsavgift
5 432 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår vatten, värme och garage.
Boarea
80.8 kvm
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.62514%
Andel av årsavgift
0.62508%
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1990
Lgh.nr
234216001-0045
Gatuadress
Båtsman Kapers Gata 20
Postadress
42257 Hisings Backa

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Båtsman Kapers Gata 20-1
 Båtsman Kapers Gata 20-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Båtsman Kapers Gata 20-3
 Båtsman Kapers Gata 20-4
 Båtsman Kapers Gata 20-5
 Båtsman Kapers Gata 20-6
 Båtsman Kapers Gata 20-7
 Båtsman Kapers Gata 20-8
 Båtsman Kapers Gata 20-9
 Båtsman Kapers Gata 20-10
 Båtsman Kapers Gata 20-11
 Båtsman Kapers Gata 20-12
 Båtsman Kapers Gata 20-13
 Båtsman Kapers Gata 20-14
 Båtsman Kapers Gata 20-15
 Båtsman Kapers Gata 20-16
 Båtsman Kapers Gata 20-17
 Båtsman Kapers Gata 20-18
 Båtsman Kapers Gata 20-19
 Båtsman Kapers Gata 20-20
 Båtsman Kapers Gata 20-21
 Båtsman Kapers Gata 20-22

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i en rymlig hall med plats för avhängning och förvaringsmöblemang om så önskas. Tapetserade väggar och på golvet ligger klinkers med värmeslinga.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden finner ni vardagsrummet. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och matsalsgrupp. Tapetserade väggar tillsammans med parkettgolv.
Härifrån nås bostadens första uteplats i österläge. Här finns plats för valfritt möblemang.

Kök

Köket är ljust och rymligt med vita skåpsluckor och ovan arbetsbänken i ek sitter ljust kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, ugn, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Tapetserade väggar tillsammans med parkettgolv.
Från köket nås bostadens andra härliga uteplats i västerläge. Plats finns för valfritt möblemang och grill om så önskas.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom har plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Härifrån nås klädkammaren med gott om plats för förvaring. Tapetserade väggar och på golvet ligger laminat vilket är genomgående i båda sovrummen.

Bostadens andra sovrum har plats för säng med tillhörande möblemang och skrivbord samt förvaring i två garderober.

Badrum

Ljust badrum med kaklade väggar och på golvet ligger våtrumsmatta. Utrustat med wc, handfat, spegel, dusch samt tvättmaskin och torkskåp.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
En- och tvåbostadshus
Byggnadsår
1990
Uppvärmning
Värmepump-frånluft (el)
Ventilation
Frånluft med återvinning
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Renovering
2016 - nya lyckor och lådor i köket.
2020 - ny tvättmaskin och diskmaskin.
2021 - ny kyl och frys.

Driftkostnader

Hushållsel
6 000 kr
Försäkring
2 388 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
8 388 kr
Driftkostnaderna är uträknade per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-01-10)
Primärtenergital
45 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja

Förening

Namn
Brf Matrosen
Org.nummer
716444-5871
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
151 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2010 målades fasaderna
2011 skedde målning av garage
2016 byttes garageportar till nya med portautomatik
2017 byttes stolparmaturer vid gångbanor
2018 utfördes diverse markarbeten och besiktning av garage.
2019 servades garageportarna och avloppssystemen underhållsspolades.

Föreningen följer en långsiktig underhållsplan. I dagsläget pågår renovering av huskropparna.
Gårdsplats
På gården finns ett gemensamt förråd med tillgång till verktyg så som t. ex. gräsklippare samt ett cykelförråd.
Parkering
Varje lägenhet får disponera ett garage. Föreningen har installerat 8 st laddstolpar för elbilar. Ingen kö.
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via Tele2.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Riksbyggen.
Övrigt
Föreningen har en stor samlingslokal man kan låna, gym och bastu.
Allmänt om föreningen
Brf Smedensberg består utav 151 bostadsrätter, vilka är byggda 1988-89. Föreningen äger fastigheten Backa 177:1 och tillhörande adresser är Båtsman Grås gata 9-73 och Plockerotegatan 9-189. Byggnadernas totalyta enligt taxeringsbeskedet är 13 781 kvm.

Kontroll med styrelsen, hemsida och årsredovisning 2022-09-02. Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er.

Backatorp

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta