Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Doktor Forselius gata 32

Guldheden

4 rum
81.5 kvm
3 330 000 kr (slutpris)
5 193 kr/mån
Såld

Trivsam fyrarummare med balkong och bästa möjliga läge!

Varmt välkomna till Doktor Forselius gata 32 och denna trivsamma och ljusa lägenhet om 81,5 kvm fördelat på 4 rum och kök belägen på våning 4. Här erbjuds en välplanerad lägenhet där det bara är att flytta in och njuta av tillvaron. Genomgående ljusa ytskikt gör det enkelt för er att sätta er egen prägel. Här finner ni mycket goda förvaringsmöjligheter i form av flertalet garderober. Rogivande sovrum, ett helkaklade badrum samt stora fönsterpartier i två väderstreck ger hela bostaden ett fint ljusflöde.

I området bor ni med närhet till daglig service men även grönskande Änggårdsbergen, Slottskogen och Chalmers. Kommunikationer finns det gott om som tar er snabbt in till innerstan eller runt övriga delar av Göteborg. Bostaden ligger i ett perfekt läge för er som gillar att bo i lugnet men samtidigt finna närhet till stadens puls och stora utbud.
Slutpris
3 330 000 kr
Månadsavgift
5 193 kr/mån
Antal rum
4 rum
I månadsavgiften ingår vatten, värme och kabel-TV.
Boarea
81.5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.27272%
Andel av årsavgift
0.27%
Våningsplan
4 av 11. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1960
Lgh.nr
294
Gatuadress
Doktor Forselius gata 32
Postadress
41326 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Doktor Forselius gata 32-1
 Doktor Forselius gata 32-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Doktor Forselius gata 32-3
 Doktor Forselius gata 32-4
 Doktor Forselius gata 32-5
 Doktor Forselius gata 32-6
 Doktor Forselius gata 32-7
 Doktor Forselius gata 32-8
 Doktor Forselius gata 32-9
 Doktor Forselius gata 32-10
 Doktor Forselius gata 32-11
 Doktor Forselius gata 32-12
 Doktor Forselius gata 32-13
 Doktor Forselius gata 32-14
 Doktor Forselius gata 32-15
 Doktor Forselius gata 32-16
 Doktor Forselius gata 32-17
 Doktor Forselius gata 32-18
 Doktor Forselius gata 32-19
 Doktor Forselius gata 32-20
 Doktor Forselius gata 32-21
 Doktor Forselius gata 32-22
 Doktor Forselius gata 32-23

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i hallen med plats för fri avhängning direkt till vänster samt förvaring i stor garderob. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger laminat.

Vardagsrum

Vardagsrummet är rymligt och har ett härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier vilket bidrar med en luftig atmosfär. Lättmöblerade ytor bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ. Plats finns för större soffgrupp med tillhörande möblemang och tv-möbel. Här får ni även plats med skrivbord om så önskas. Väggarna är ljust målade och på golvet löper parkett.

Kök

Vidare in i bostaden finner ni köket med plats för ett matbord intill fönstret. Praktiskt kök med gråa luckor och rostfria beslag. Ovan bänkskivan i vit laminat sitter vitt kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av spis och köksfläkt samt kombinerad kyl och frys. Härlig öppen yta och känsla av gemenskap med bra förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Ljust målade väggar med laminatgolv.
Härifrån nås även bostadens härliga balkong som ligger i ett högt och fritt söderläge.

Sovrum 1, 2 & 3

Master bedroom är stort och erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang. Vackert ljusinsläpp genom ett stort fönster. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger laminat vilket är genomgående i alla rum.

Bostadens andra sovrum erbjuder plats för säng med tillhörande sängbord och skrivbord om så önskas. Härifrån finner ni bostadens andra utgång till den härliga balkongen.

Bostadens tredje sovrum med sitt fönsterparti skapar ett härligt ljusinsläpp. Plats finns för säng med tillhörande sängbord

Badrum

Helkaklat badrum i vitt tillsammans med grå klinkers på golvet. Badrummet är utrustat med wc, handfatskommod med ovansittande spegel med belysning och dusch.

Förråd

Till lägenheten hör ett förråd och en matkällare med full takhöjd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1960
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
4 av 11. Hiss finns.
Renovering
Om-målning av ytskikt.
2002/2003 - Stambyte av badrum.
2022 - Alla luckor och stommar är målade.

Driftkostnader

Hushållsel
4 800 kr
Försäkring
1 200 kr
Övrigt
6 000 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
12 000 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-11-19)
Primärtenergital
161 kWh/m2/år
Energiklass
F

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Doktor Forselius
Org.nummer
757201-7353
Föreningen äger marken?
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
337 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Utförda:
2001-2003 samtliga V/A-stammar byttes i kök och badrum samt renovering av badrummen.
2006-2008 målades entréer och hissar byggdes om.
2011/2012 kontrollerades och tätades yttertak.
2012 kompletterades undercentral till fjärrövervakning och översyn av tappvatten och värmesystem genomfördes. Samma år revs värmeaggregat och installationer i källare och radonmätning utfördes.
2013 reparerades avlopp i källare och mark samt golv i loftgångar. Samma år kompletterades hissar med nya styrskenor samt automatiskt smörjsystem, radonhalt i källarlokal åtgärdades och källarväggar dränerades och fuktisolerades.
2014 lades material som motverkar halka i loftgångar.
2015 fick vissa tvättstugor ny utrustning, läckage i några gavelväggar reparerades, nya vindsfläktar installerades och det stora renoveringsprojektet påbörjades. Omdragning av elkablar gjordes.
2015/2016 utfördes brandskyddskontroller i samtliga lägenheter och lokaler.
2016 installerades fibernät i fastigheten.
2016-2017 utfördes renoveringsprojekt på hus A (2-6) och hus B (8-12).
2017-2018 utfördes renoveringsprojekt på hus C (14-18). Det genomfördes också brandskyddskontroller av föreningens fastigheter och lokaler samt att en gästlägenhet byggdes.
2018-2019 utfördes renoveringsprojekt på hus D (20-24), E (26-30) och F (32-36).
2020 gjordes slutbesiktning av renoveringsprojektet för hus E och F. Bastun renoverades.
2021 relinades stamledningen för dagvatten som utgår från A-huset under markplan som sedan går under alla husen och ut vid F-huset.
2022 installerades 32 laddstolpar för elbilar.

Planerade:
Nytt portsystem med kameraövervakning i cykelrum, nya dörrar till cykelrum, samt en slipning av golv i entréerna.
Gårdsplats
Lekplatser finns mellan A- och B-husen, C- och D-husen samt mellan E- och F-husen.
Parkering
Det finns 165 förhyrda parkeringsplatser. För att kunna hyra en av dessa krävs att du bor i föreningen och att du kan visa upp ett registeringsbevis för ditt fordon. Vi har även platser för elbilsladdning. Kostnad för förhyrd parkering är 400 kr/mån. En förhyrd parkeringsplats med möjlighet för elbilsladdningar kostar 650 kronor/månad plus rörlig del (elavgift).
Kontakta fastighetsexpeditionen för att ställa dig i kö.
Gemensamma utrymmen
Tvättstugor finns i varje hus och är tillgängliga för tvätt måndag-lördag (ej helgdagar) kl 8-20 och söndagar (utom i B-huset) kl 8-17. Tiden är indelad i tvättpass enligt följande: 8-11, 11-14, 14-17 och 17-20

Gästlägenhet i C-huset, Doktor Forselius gata 16 i loftgången. Det är lägenhet 129. Den är utrustad för fyra personer och kan endast bokas av bostadsrättsinnehavaren.

Det finns även tillgång till bastu, hobbyrum, cykelrum och barnvagnsrum.
TV/bredband
Föreningens sex hus är även anslutna till Com Hem. Com Hem-uttag med tre hål finns i alla lägenheter. Anslutning via koaxialkabel. Föreningen är ansluten till kabel-TV genom Comhem och abonnerar på deras grundutbud, detta ingår i avgiften.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av TidX.
Allmänt om föreningen
Brf Doktor Forselius består av 337 bostadsrättslägenheter i olika storlekar och är en av Göteborgs större föreningar. Föreningens adresser är Doktor Forselius gata 2-36. Byggherre var Svenska Riksbyggen och stod färdigt för inflyttning 1961.

Kontrollerat med föreningen 2022-08-19. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Guldheden

Närhet till allt!

I Guldheden bor ni i ett lugnt och grönskande område med närhet till såväl Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen som Linné, Vasastaden och Avenyn. Området ligger även med närhet till Chalmers, Handelshögskolan och Göteborgs universitet, Sahlgrenska och flera olika träningscenter. Från Wavrinskys plats finns det ett stort utbud med både bussar och spårvagnar som tar er dit ni vill.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta