Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Glöstorps Röseväg 13

Tuve

1 rum
41 kvm
1 660 000 kr (slutpris)
2 852 kr/mån
Såld

Trevlig 1:a med fantastisk utsikt!

Ta hissen upp till våning 6 och denna ljusa enrummare. Här bor ni i ett fritt och insynsskyddat läge med en fantastisk utsikt. Ni välkomnas med öppna sociala ytor mellan kök och vardagsrum där ni även finner utgången till bostadens balkong i soligt sydväst-läge. Bostaden har genomgående parkettgolv och välvalda materialval samt ett helkaklat badrum med egen tvättavdelning. Här är ett hem att trivas i!

På Glöstorps Röseväg 13 bor ni i en stadsdel med vackra, vidsträckta naturmiljöer samt goda förbindelser som tar er in till centrala Göteborg på ca 20 minuter med 17-bussen. Volvo Torslanda och Volvo i Lundby nås enkelt med bil på ca 10 minuter. På Tuve Torg finns all service som kan förväntas i vardagen såsom ICA, Willys, apotek, gym, vårdcentral och flertalet restauranger och dessa ligger på bekvämt promenadavstånd. I Tuve finns även närhet till flertalet förskolor och skolor. Runt hörnet finner ni mysiga promenadstråk och elljusspår i Hisingsparken.
Slutpris
1 660 000 kr
Månadsavgift
2 852 kr/mån
Antal rum
1 rum
I avgiften ingår värme. Månadsavgiften ovan inkluderar ett obligatorisk tillägg om 269 kr för Internet och kabel-TV.
Boarea
41 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.88578%
Andel av årsavgift
1.01884%
Våningsplan
6 av 8. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2012
Lgh.nr
562
Gatuadress
Glöstorps Röseväg 13
Postadress
41745 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Glöstorps Röseväg 13-1
 Glöstorps Röseväg 13-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Glöstorps Röseväg 13-3
 Glöstorps Röseväg 13-4
 Glöstorps Röseväg 13-5
 Glöstorps Röseväg 13-6
 Glöstorps Röseväg 13-7
 Glöstorps Röseväg 13-8
 Glöstorps Röseväg 13-9
 Glöstorps Röseväg 13-10
 Glöstorps Röseväg 13-11
 Glöstorps Röseväg 13-12
 Glöstorps Röseväg 13-13
 Glöstorps Röseväg 13-14
 Glöstorps Röseväg 13-15
 Glöstorps Röseväg 13-16
 Glöstorps Röseväg 13-17

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomna in i den rymliga hallen med plats för avhängning direkt till vänster i en stor skjutdörrsgarderob. Väggarna är vita och på golvet ligger gråmelerat klinker.

Allrum

Ett väl tilltaget och välplanerat allrum som erbjuder gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt säng med tillhörande sängbord i sovalkoven. Stora fönsterpartier ger rummet ett fint ljusinsläpp. Vita väggar tillsammans med ekstavsparkett vilket är genomgående i allrum och kök.

Kök

Öppen social planlösning mellan allrum och kök. Här erbjuds ett ljust kök med vita skåpsluckor och ovan arbetsbänken sitter matchande vitt kakel som stänkskydd. Bra belysning från spotlights under överskåp. Den maskinella utrustningen består av keramikhäll, fläkt, ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Här finns plats för ett matbord till 3-4 personer. Fönster bidrar med ljusinsläpp.

Från köket nås bostadens härliga balkong i bästa sydväst-läge med plats för möblemang. Perfekt ställe att avrunda dagen på och njuta av den enastående utsikten över närområdet.

Badrum

Helkaklat badrum som går i färgsättningen svart/vitt med en fondvägg i svart kakel i duschzonen. Utrustningen består av wc, handfat med ovansittande spegelskåp, duschvägg, golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare med överskåp som erbjuder bra förvaring.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2012
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
6 av 8. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
3 000 kr
Vatten/avlopp
1 500 kr
Försäkring
1 300 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
5 800 kr
Driftkostnaden är uträknad enligt schablon och per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring. Posten VA avser kall och varmvatten.

Energideklaration

Status
Utförd (2017-01-13)
Primärtenergital
73 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Hsb BRF Vitsippan I Göteborg
Org.nummer
716445-0186
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
64 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
2012 färdigställdes fastigheten.

Föreningen följer en upprättad underhållsplan.

Se bifogad årsredovisning för mer information.
Parkering
Föreningen disponerar i dagsläget 31 st garageplatser, varav 2 st för MC/Moped och 35 st p-platser, separat kö tillämpas. Kön hanteras av föreningen.
Gemensamma utrymmen
I hus 5 (nr13) finns en fullutrustad gästlägenhet att hyra för föreningens medlemmar för en billig penning. På gården finns en grillplats och föreningen har grilltändare och står för briketter.
I varje hus finns cykel och barnvagnsrum.
TV/bredband
Kabel-tv och bredband via Telia Triple play. Bredband 250/250 MBit samt Telias Tv-paket lagom ingår i månadsavgiften.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Föreningen kommer att höja avgiften 2023-01-01 med 15%, från 618 kr/kvm till 711 kr/kvm per år. Vattenavgiften höjs även med 10% (både kallt och varm).
Allmänt om föreningen
HSB Brf Vitsippan i Göteborg består av 64 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger fastighetens Tuve 132:3 i Göteborg. Adresser i föreningen: Glöstorps Röseväg 13 och Glöstorps Röseväg 14. Den totala lägenhetsytan är 4349 kvm.

Föreningens 64 st bostäder fördelar sig enligt följande:
13 st 1 rok
11 st 2 rok
14 st 3 rok
26 st 4 rok

Kontrollerat med styrelsen 2022-12-01. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Tuve

Omringat av natur med kort färd till city!

Tuve är en stadsdel med vackra, vidsträckta naturmiljöer och endast 10 minuter från Göteborgs centrum. Här finns en blandning av flerbostadshus, villaområden och ett flertal radhusområden. De olika områdena förbinds med cykel- och gångvägar.

Gott om serviceutbud

Tuve Torg har ett köpcentrum med bland annat apotek, matbutiker, blomsteraffär och frisör. Vid torget ligger även vårdcentral och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola.
Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol dit ni enkelt tar er via kollektivtrafiken.

Perfekt för såväl stor som liten

För barnfamiljer finns det gott om förskolor och grundskolor i området. Här finns också flera föreningar med verksamheter inom exempelvis tennis, fotboll, friidrott och innebandy. Stora möjligheter till motion och friluftsliv hittar man vid Tuvevallens motionscentral. Alldeles intill ligger Kättilsröds 4H-gård med rikt djurliv. Hisingsparken är intilliggande och erbjuder vackra promenadstråk och motionsslingor. Närhet finns också till Sankt Jörgen Park där det finns både spa, motion och restauranger. Havet når ni enkelt med bil eller buss, populära badvikar som Lilleby och Sillvik lockar mycket folk sommartid.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta