Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Brunnehagen 23

Tuve

3 rum
80 kvm
2 355 000 kr (slutpris)
5 240 kr/mån
Såld

Trivsam 3:a med inglasad balkong!

I ett naturskönt område befinner sig denna trerummare med genomgående fint ljusinsläpp och fönster i två väderstreck. Här finner ni ett helkaklat badrum med golvvärme och tvättutrustning samt goda förvaringsmöjligheter med både garderober och klädkammare. Via bostadens ena sovrum nås den inglasade balkongen i härligt söderläge.

Här finner ni närhet till skolor, dagis samt kommunikationer med direktförbindelse via buss till centrala Göteborg. I närheten finner ni även matbutiker, restauranger samt mysiga promenadstråk med trevlig 4H-gård en liten bit bort.
Slutpris
2 355 000 kr
Månadsavgift
5 240 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, bredband och kabel-TV. Varmvatten debiteras efter faktiskt förbrukning.
Boarea
80 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.27975%
Andel av årsavgift
0.26755%
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1971
Lgh.nr
279
Gatuadress
Brunnehagen 23
Postadress
41747 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Brunnehagen 23-1
 Brunnehagen 23-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Brunnehagen 23-3
 Brunnehagen 23-4
 Brunnehagen 23-5
 Brunnehagen 23-6
 Brunnehagen 23-7
 Brunnehagen 23-8
 Brunnehagen 23-9
 Brunnehagen 23-10
 Brunnehagen 23-11
 Brunnehagen 23-12
 Brunnehagen 23-13
 Brunnehagen 23-14
 Brunnehagen 23-15
 Brunnehagen 23-16
 Brunnehagen 23-17
 Brunnehagen 23-18
 Brunnehagen 23-19
 Brunnehagen 23-20

Rumsbeskrivning

Hall

Här finns plats för avhängning samt förvaring i en klädkammare som ligger i slutet på hallen mellan sovrummen. Väggarna är målade i en grå nyans och på golvet ligger laminat.

Vardagsrum

I vardagsrummet finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt större matbord. Parkettgolv och väggarna är målade i en ljusgrå nyans.

Kök

Vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken sitter färgat kakel som stänkskydd. Maskinparken är utrustad med spishäll, fläkt, inbyggnadsugn och mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns plats för matbord för minst 4 personer invid fönstret.

Sovrum 1 & 2

Det första sovrummet har ljusa väggar och på golvet ligger laminat. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel. Härifrån nås bostadens inglasade balkong i söderläge.

Det andra sovrummet har ljusa väggar med en mönstrad fondvägg och även här ligger laminat på golvet. Här finns plats för säng med tillhörande sängbord och skrivbord. Förvaring sker i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt med svart klinkergolv och golvvärme. Utrustningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp, badkar, handdukstork samt tvättpelare med tvättmaskin.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1971
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
Nymålade och tapetserade väggar.
2017 - Renovering av klädkammare.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Vatten/avlopp
1 800 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
6 900 kr
Driftkostnaden är uträknad enligt schablon och per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-02-25)
Primärtenergital
131 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Riksbyggen BRF Tuvehus nr 6
Org.nummer
757202-6362
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt. Tomträtten löpte fram till 2020 och har omförhandlats.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
425 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1989-1990 byttes fönster ut
1994 byttes tak
2009 genomfördes energideklaration
2010 genomfördes sanering av fasadens mjukfogar. Samma år kompletterades ventilationsanläggningen med en ny tidsstyrning samt avloppsstamnäten renoverades
2010-2011 åtgärdades vatteninträngning genom ett antal fasadväggar. Samtidigt genomfördes en förbättring av den yttre miljön såsom målning av vindskydd, trädfällning, återplantering samt åtgärder av sättningsskador på uteplatser. Under samma period genomfördes en radonmätning på slumpmässiga lägenheter.
2011 uppgraderades värmesystemet
2012 installerades nya fläktar på taken
2012-2013 genomfördes stambyte och i samband med detta renoverades badrummen. Samma år drogs elen i lägenheterna om samt elmätare installerades, vinden tilläggsisolerades och belysningen i trapphusen byttes ut till LED
2013-2014 genomfördes en uppfräschning av trapphusen
2016-2017 utfördes fasad- och balkongrenovering samt ommålning av parkeringen
2018 projekt med utbyggnad och inglasning av balkonger samt förlängning av tralldäck på markplan slutfördes, likaså återställning av marken. Nya häckar planterades
2019 gjordes gården iordning
2020 renoverades bastun samt en av tvättstugorna
2020 - Renoverades bastun, en av tvättstugorna och fritidslokalen. Samma åt utfördes en ventilationskontroll.

Just nu pågår renovering av fritidslokalen. Kommande renoveringar: ventilationskontroll.
Parkering
Föreningen förfogar över 375 parkeringsplatser. Plats kan hyras för ca 150-175 kr/månad för plats utan el-uttag och ca 300 kr/månad för plats med el-uttag.
TV/bredband
Kabel-TV levereras via Telenor. 2 april 2020 installerade Telenor TV, bredband och fast telefoni som är inkluderat i avgiften 189kr/mån.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Riksbyggen. Från och med 1 Juli 2020 höjdes avgiften med 3% pga av kostnadsökningar, stora renoveringsarbeten samt kommunens höjning av tomträttsavgiften.
Övrigt
Källarförråd och barnvagnsrum i samtliga hus. Cykelförråd samt fem stycken tvättstugor med torkrum som ligger i långhusen mot parkeringen. I pannhuset finns en samlingslokal och bastu ligger på Brunnehagen 39.
Allmänt om föreningen
Föreningen innehar tomträtten till tomterna Tuve 51:1-3, Tuve 12:23 samt Tuve 12:32 med adress Brunnehagen 1-59. På dessa tomter har år 1970-72 uppförts bostadshus med sammanlagt 425 lägenheter.

Kontrollerat med styrelsen 2021-10-19. Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Bifogad årsredovisning är den senaste vi har att tillgå.

Tuve

Omringat av natur med kort färd till city!

Tuve är en stadsdel med vackra, vidsträckta naturmiljöer och endast 10 minuter från Göteborgs centrum. Här finns en blandning av flerbostadshus, villaområden och ett flertal radhusområden. De olika områdena förbinds med cykel- och gångvägar.

Gott om serviceutbud

Tuve Torg har ett köpcentrum med bland annat apotek, matbutiker, blomsteraffär och frisör. Vid torget ligger även vårdcentral och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola.
Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol dit ni enkelt tar er via kollektivtrafiken.

Perfekt för såväl stor som liten

För barnfamiljer finns det gott om förskolor och grundskolor i området. Här finns också flera föreningar med verksamheter inom exempelvis tennis, fotboll, friidrott och innebandy. Stora möjligheter till motion och friluftsliv hittar man vid Tuvevallens motionscentral. Alldeles intill ligger Kättilsröds 4H-gård med rikt djurliv. Hisingsparken är intilliggande och erbjuder vackra promenadstråk och motionsslingor. Närhet finns också till Sankt Jörgen Park där det finns både spa, motion och restauranger. Havet når ni enkelt med bil eller buss, populära badvikar som Lilleby och Sillvik lockar mycket folk sommartid.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta