Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Lilla Bergsgatan 3

Vasastaden

4 rum
100 kvm
6 450 000 kr (slutpris)
6 050 kr/mån
Såld

Citynära 4a med uteplats!

Välkomna en trappa upp till denna trivsamma fyrarummare på Lilla Bergsgatan 3 med en stor, härlig uteplats i söderläge som vetter mot grönskan. Lägenheten har öppna sociala ytor och man samlas gärna kring den öppnaspisen som höjer mysfaktorn rejält. Stora fönsterpartier i tre väderstreck ger hela bostaden ett fint ljusflöde. Här finner ni rymliga och rogivande sovrum, två badrum samt mycket goda förvaringsmöjligheter i form av flertalet garderober. Här har ni parkeringsplats i garaget med elbilsladdning.

Här bor ni i en stabil förening med gångavstånd till Avenyn, Haga och Linnéstaden samt endast ett stenkast från handelshögskolan och Göteborgs universitet. Utanför porten finns ett rikt utbud av restauranger, caféer och shopping. Välkomna hem!
Slutpris
6 450 000 kr
Månadsavgift
6 050 kr/mån
Antal rum
4 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten, Tele2 bredband (250Mbit), TV-bas samt telefoni. El debiteras efter faktiskt förbrukning.
Boarea
100 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.04995%
Våningsplan
1 av 6. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1980
Lgh.nr
1102
Gatuadress
Lilla Bergsgatan 3
Postadress
41128 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Lilla Bergsgatan 3-1
 Lilla Bergsgatan 3-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Lilla Bergsgatan 3-3
 Lilla Bergsgatan 3-4
 Lilla Bergsgatan 3-5
 Lilla Bergsgatan 3-6
 Lilla Bergsgatan 3-7
 Lilla Bergsgatan 3-8
 Lilla Bergsgatan 3-9
 Lilla Bergsgatan 3-10
 Lilla Bergsgatan 3-11
 Lilla Bergsgatan 3-12
 Lilla Bergsgatan 3-13
 Lilla Bergsgatan 3-14
 Lilla Bergsgatan 3-15
 Lilla Bergsgatan 3-16
 Lilla Bergsgatan 3-17
 Lilla Bergsgatan 3-18
 Lilla Bergsgatan 3-19
 Lilla Bergsgatan 3-20
 Lilla Bergsgatan 3-21

Rumsbeskrivning

Hall

Rymlig hall med avhängningsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger stavparkett.

Vardagsrum

Väl tilltaget vardagsrum och lättmöblerade ytor bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ. Stora fönsterpartier och fönster i tre väderstreck gör att bostaden fylls med ett härligt ljusflöde. Plats finns för soffgrupp med tillhörande möblemang, tv-möbel och matsalsgrupp samt en öppenspis som höjer mysfaktorn under vinterhalvåret. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger stavparkett.

Kök

Originalkök från Marbodal med vita skåpsluckor och ovan bänkskivan sitter ljust kakel som stänkskydd. Intill det gedigna fönstret finns plats för matsalsbord med fyra stolar. Maskinparken består av spishäll, kombinerad ugn och micro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i en ljus nyans.

Sovrum 1& 2

Ett stort och rymligt sovrum med utgång till bostadens härliga uteplats i söderläge. Här får man plats för ett större lounge möblemang. I sovrummet finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och goda förvaringsmöjligheter finner ni i en stor skjutdörrsgarderob. Här ligger det ekparkett på golvet och på väggarna löper en mönstrad tapet.

Närmast köket har vi ett sovrum med fint ljusinsläpp. Plats finns för säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöbel eller skrivbord om så önskas. Även här ligger det ekparkett på golvet på väggarna löper en ljus tapet.

Badrum / Gästtoalett

Badrummet har helkaklade väggar i ljus nyans och på golvet ligger mörkt klinker. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, dusch samt goda förvaringsmöjligheter.

Gästtoaletten har blåmålade väggar och linoleummatta på golvet. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegel samt förvaringsskåp.

Förråd

Till bostaden hör ett vindsförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1980
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
1 av 6. Hiss finns. Ej bottenplan..
Renovering
2020 - Installation av laddbox för elbil.
Övriga byggnader
Planteringarna i anslutning till terassen hanteras av föreningen och tillhör inte lägenheten. De närmsta planteringarna disponerar ni över själva.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Försäkring
2 000 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
5 600 kr
Driftkostnaderna är uträknade enligt schablon och per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-03-19)
Prestanda
142 kWh/m2/år
Primärtenergital
159 kWh/m2/år
Energiklass
F

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja

Förening

Namn
Brf Skansen Nr 1
Org.nummer
716409-5239
Föreningen äger marken?
Ja
Antal lägenheter
18 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av köpare)
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014-2043. Det som föreningen skall se över härnäst är taket som är inplanerat till 2025, taket besiktas årligen för att bedöma status.

Utförda renoveringar:
2013 Uppgradering fjärrvärmeanläggning.
2014 Byte av garagebelysning.
2015 Nytt säkrare låssystem till garaget.
2015-2017 Förbättrat skalskydd.
2016 Betongreparation och förbättring balkonger och garage.
2017 Avloppsspolning inklusive slambrunn med 5 års garanti, förstärkning av altandörrar i markplan, besiktning, analys och rengöring av ventilationssystem samt reparation av murar
2018 Utvändig fönstermålning, totalrenovering av hiss, reparation murar, förbättring
trädgård, ny plåt ovanför garageporten, nya golvbrunnar i garaget samt ny takfläkt.
2019 Uppdatering och kontroll av elrum, ny takfläkt samt godkänd OVK
2020 Laddboxar samtliga p-platser samt energideklaration
Gårdsplats
Stenlagd innergård med odlingsbäddar som tas om hand kollektivt och dem grönskade bergsväggarna skapar insynsskydd och mycket låg ljudnivå vilket bidrar till en lugn och trivsam miljö.
Parkering
Varje medlem disponerar en p-plats i garage med egen laddare för elbil. P-platsen ingår i medlemsavgiften. Det finns ingen kö och ingen kostnad.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns cykelrum, motionsrum, bastu, hobbyrum samt pingisbord. Tvättstugan är modern och välutrustad med tvättmaskin, torktumlare, centrifug, torkrum och mangel. Två tider per dag, 8-14 och 14-21.
TV/bredband
Föreningen har ett kollektivt avtal med Tele2 där tv och bredband 250/100 ingår i avgiften.
Föreningens ekonomi
Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.
Allmänt om föreningen
Brf Skansen Nr 1 bildades 1980 och förvärvade fastigheten Göteborg Annedal 23:29 år 1980. I föreningen finns totalt 18 lägenheter.

Kontrollerat med föreningen 2022-06-09. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Vasastaden

Lummiga omgivningar möter citypulsen!

I Göteborgs centrum finner vi Vasastaden som är bland stadsdelens äldsta och välbevarade stadsdelar. De flesta husen uppfördes mellan 1870-1920 och arkitekturen har inspirerats från Paris och Wien.
I området finner ni flertalet skolor för barnfamiljen samt många idrotts och kulturföreningar erbjuder roliga aktiviteter.

Mellan Avenyn och Haga löper Vasagatan som är fylld av kaféer, restauranger, småbutiker, träningscenter, skönhetssalonger och matbutiker.

För de studerande erbjuder Göteborgs Universitet ett brett urval av studievägar och hit är även kommunikationerna goda med såväl buss som spårvagn.
På gångavstånd finner ni Botaniska trädgården, Slottsskogen och Vasaparken. Hit är det populärt att ta sig när man vill åt de gröna.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta