Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Ärlegatan 5B

Kungsladugård

3 rum
52.1 kvm
3 495 000 kr
2 621 kr/mån

Välplanerad mini 3:a - Bostadslokal !

Nu har ni chansen att förvärva denna moderna och välplanerade mini 3:a i hjärtat av Kungsladugård.
Välkommen in till detta toppmoderna hem som stod klart 2021. I lägenheten finner ni stora sociala ytor, härligt ljusinsläpp och en kvadratsmart planlösning.
Ett rogivande sovrum och en tillbygd sovloft har givit denna lägenhet ett lyft. Här finner ni ett fullutrustat, modernt kök och ett tidlöst helkaklat badrum med egen tvättutrustning som gör vardagslivet extra bekvämt.
Här bor ni bekvämt med öppna sociala ytor. Lägenheten har en generös takhöjd som bidrar till en rymlig atmosfär.
Lägenheten ägs idag av ett företag/juridisk person.
Pris
3 495 000 kr
Månadsavgift
2 621 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår värme och vatten.
Boarea
52.1 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.65661%
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2021
Lgh.nr
11-1001
Gatuadress
Ärlegatan 5B
Postadress
41457 Göteborg

Visning

OBS! Anmälan sker endast via hemsidan på länken nedan.
Mån 23 Maj kl 17:00–17:45
Bokade visningar! Anmäl här intill

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Ärlegatan 5B-1
 Ärlegatan 5B-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Ärlegatan 5B-3
 Ärlegatan 5B-4
 Ärlegatan 5B-5
 Ärlegatan 5B-6
 Ärlegatan 5B-7
 Ärlegatan 5B-8
 Ärlegatan 5B-9
 Ärlegatan 5B-10
 Ärlegatan 5B-11
 Ärlegatan 5B-12
 Ärlegatan 5B-13
 Ärlegatan 5B-14
 Ärlegatan 5B-15

Rumsbeskrivning

Enligt mäklarbilden klassas lägenheten som 1 rok, men nyttjas som en 3rok.

Hall

Välkomna in till Ärlegatan 5B. I hallen finner vi ett sandfärgat klinkergolv med vitmålade väggar.

Kök

Genomgående parkettgolv och vita väggar genom hela läggenheten. Köksinredning i ljusgrått och ovan bänkskivan sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Gott om förvaringsmöjligheter erbjuds i både under- samt överskåp.

Vardagsrum

Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Här finns plats för matgrupp för 4-6 personer samt soffgrupp med tillhörande möblemang samt matsalsgrupp.

Badrum

Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakelplattor. Utrustningen består av WC, handfat med ovansittande spegel med LED-belysning, badkar samt tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk i grå laminat.

Sovrum

Ett stort och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Förvaringsmöjligheter finns i fristående garderober.

Sovloft

Sovloftet är klätt med heltäckningsmatta och vita väggar, här erbjuds plats för en enkelsäng med tillhörande möblemang.

Förråd

Lägenheten har ett vindsförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2021
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
3 900 kr
Angiven driftskostnad för 2 personer i hushållet, enligt schablon. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Energideklaration

Energiklass

Tomt/uteplats

Bilplats
Föreningen förfogar över 25 st garageplatser samt 1 st parkeringsplats.

Förening

Namn
Brf Ärlan i Göteborg
Org.nummer
769636-3543
Föreningen äger marken?
Föreningen köpte fastigheten 2021 och äger marken.
Antal lägenheter
52 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
Nyproduktion. För tillfället finns det inga planerade renoveringar.
Parkering
Föreningen förfogar 25 st garageplatser samt 1 st parkeringsplats.
TV/bredband
Föreningen har öppen fiberanslutning
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av SBC.
Allmänt om föreningen
På Ärlegatan, en knapp minut från Mariaplan i Majorna, uppför vi nu 50 moderna, yteffektiva och
ljusa bostadsrätter. Lägenheterna är i huvudsak 1:or och 4:or, med tillgång till all tänkbar komfort såsom, hiss och garage. Nästan alla av lägenheterna har balkong, vissa med vidunderlig utsikt över hamninloppet.

Husen klättrar utmed den sluttande Ärlegatan och ansluter till berget. Byggnaderna uppförs med modern teknik men har både ut- och invändigt inspirerats av 40-talets strama lösningar, materialval och kulörer.

Mellan husen ligger en avskild gård, en så kallad pocket park. Här finns grusade gångytor, växter, sittbänkar, cykelparkering och lekytor för barn.

Området
Bostäderna ligger bara en knapp minut från Mariaplan – Majornas hjärta! Här präglas din vardag av handel i lokala butiker, långfikor på trendiga caféer, krogbesök, utställningar, konserter och events. Det här området är känt för sin kreativitet och sitt folkliv. Här har du alltid något att göra!

Ett stenkast ifrån Mariaplan, som erbjuder god service, bra kommunikationer i en del av Göteborg som sjuder av kreativitet. Du har också närhet till Handelshögskolan, Göteborgs universitet och Linnéstadens stora utbud av restauranger och butiker.

Kommunikationer
Du har nära till allt, både till fots och med cykel: transportmedlet framför alla. Två olika spårvagnslinjer tar dig smidigt in till centrala Göteborg eller Saltholmen. Du har flera linjer med stombuss och även Älvsnabben inom räckhåll. Har du bil? Oscarsleden ligger bara någon minut bort.

Kungsladugård

I utsträckningen av Göteborgs innerstad finner vi Kungsladugård som präglas av en vacker miljö och charmiga landshövdingehus. Denna kulturhistoriska stadsdel kännetecknas av grönskande innergårdar tillsammans med liv och rörelse med flertalet mysiga caféer, restauranger småbutiker och konstgallerier.


Här bor ni med närhet till bland annat Slottsskogen som erbjuder stora grönytor och är extra populärt under sommarhalvåret då många packar med sig picknickkorgen och filten och slår sig ner på lämplig plats, här arrangeras även flera event för den intresserade. Även hamninloppet vid Klippan och Röda Sten ligger på promenadavstånd.


Med goda kommunikationer tar ni er enkelt runt staden och in till city med spårvagn. Hållplatser finns vid Vagnhallen, Ostindiegatan, Mariaplan, Sannaplan, Godhemsgatan, Klintens väg, Högsbogatan och Bokekullsgatan. Här finns även all tänkbar service inom nära räckhåll så som mataffärer, apotek och skolor.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.