Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Guldpokalsgatan 2A

Centrala Hisingen

2 rum
50 kvm
1 750 000 kr (slutpris)
3 482 kr/mån
Såld

Välplanerad och centralt belägen 2a!

Välkomna till denna välplanerade och trivsamma bostad fördelad på två rum och kök med utmärkt läge mitt på centrala Hisingen. Ni välkomnas med öppna ytor och god plats för trevligt sällskap. Bostaden erbjuder fönster i tre väderstreck som fyller bostaden med vackert ljusinsläpp. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och god förvaring. Praktiskt kök med charmiga skåp och köksö. Nyrenoverat helkaklat badrum och ett luftigt vardagsrum. Ett hem att trivas i!

Här är det lätt att leva och bo i ett tryggt och lugnt område med ett centralt läge vilket gör att ni har det mesta på promenadavstånd. I närheten har ni även olika grönområden så som Flunsåsparken, Ramberget och Hisingsparken. Det finns även utmärka kommunikationer i form av både spårvagn och buss som tar er till centrala Göteborg på mindre än 10 minuter.
Slutpris
1 750 000 kr
Månadsavgift
3 482 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår nätavgift för el, värme, kall- och varmvatten. Obligatoriska tillägg för kabel-tv om 75 kr samt internetuppkoppling om 65 kr tillkommer och är inräknat i månadsavgiften. Individuell mätning och debitering av el.
Boarea
50 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.70256%
Andel av årsavgift
0.70256%
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1945
Lgh.nr
8
Gatuadress
Guldpokalsgatan 2A
Postadress
41712 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Guldpokalsgatan 2A-1
 Guldpokalsgatan 2A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Guldpokalsgatan 2A-3
 Guldpokalsgatan 2A-4
 Guldpokalsgatan 2A-5
 Guldpokalsgatan 2A-6
 Guldpokalsgatan 2A-7
 Guldpokalsgatan 2A-8
 Guldpokalsgatan 2A-9
 Guldpokalsgatan 2A-10
 Guldpokalsgatan 2A-11
 Guldpokalsgatan 2A-12
 Guldpokalsgatan 2A-13
 Guldpokalsgatan 2A-14
 Guldpokalsgatan 2A-15
 Guldpokalsgatan 2A-16
 Guldpokalsgatan 2A-17
 Guldpokalsgatan 2A-18
 Guldpokalsgatan 2A-19

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande och rymlig hall med avhängningsmöjligheter och plats för förvaring i garderob. Här ligger det slipbar ekparkett på golvet vilket är genomgående i bostaden och väggarna är ljusgrått målade.

Vardagsrum

Till höger om hallen finner ni vardagsrummet som är ljust och rymligt. Plats finns för soffgrupp med tillhörande möblemang, tv-möbel och skrivbord. Ett stort fönsterparti bidrar till en härlig och rymlig känsla. Väggarna är målade i en behaglig grön nyans och på golvet löper parkettgolvet vidare.

Kök

Härlig öppen yta och känsla av gemenskap med stora arbetsytor tack vare en köksö samt bra förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Kökets utrustning består av spis med häll, köksfläkt samt kombinerad kyl/frys. Grå köksluckor tillsammans med bänkskiva i ljust trä och vitt kakel som stänkskydd. Plats finns för matgrupp till 4 personer. Väggarna är målade i en neutral och dämpad beige färg. Här flödar ljuset fritt tack vare två fönster.

Sovrum

I den här väl genomtänkta planlösningen har ni sovrummet placerat bredvid köket. Ett väl tilltaget och rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Gott om förvaringsmöjligheter finns i två garderober. Väggarna är målade i en harmonisk grön ton tillsammans med en blommig tapet. Rummet fylls av vackert ljusinsläpp tack vare stort fönsterparti.

Badrum

Nyrenoverat badrum från 2021 med vitt kakel på väggarna tillsammans med grått klinkergolv. Utrustningen består av dusch med glasvägg, wc, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp samt förvaringsskåp.

Förråd

Till lägenheten hör både ett vindsförråd och ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2018 - Ny väggfärg i hall. Garderober/klädkammare målades invändigt.
2019 - Golvet som löper genom lägenheten lades. Tapeter i vardagsrum revs, väggarna bredspacklades och målades. Sovrummet tapetserades och målades.
2020 - Dörrar och dörrposter målades och fick nya beslag.
2021 - Badrummet renoverades och kökets väggar målades.

Driftkostnader

Hushållsel
2 000 kr
Försäkring
1 600 kr
Övrigt
199 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
3 799 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring. Posten övrigt avser bredbandskostnad.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-11-01)
Prestanda
122 kWh/m2/år
Primärtenergital
137 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Förening

Namn
HSB Brf Guldpokalen i Göteborg
Org.nummer
757200-9210
Föreningen äger marken?
Tomträtt, löper till 2023.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
165 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja.
Renoveringar
Utförda renoveringar:
2013 byte av föreningens passage- och tvättstugebokningssystem (Aptus med taggar).
2014 fasaderna tvättades.
2014/2015 OVK utfördes.
2018 trädgårdarna och gårdarna rustades upp för ännu trivsammare miljöer. I samband med detta projekt utfördes en dränering.
2022: Renovering av trapphus (inklusive eluppgradering, även i källarutrymme).

Kommande planerade renoveringar:
2023: Enbart mindre underhållsåtgärder
2024: Delar av fasad och tillhörande detaljer, bland annat stuprör

Föreningen arbetar utifrån en underhållsplan för fastigheterna som sträcker sig till 2070.
För mer detaljerad information om ekonomi och renoveringar se årsredovisningen.
Gårdsplats
Mellan fastigheterna finns grönytor och utemöbler av olika slag. Perfekta utrymmen för social umgänge! Lekplats och grillplats erbjuds.
Parkering
Föreningen har 65 parkeringsplatser samt några korttidsparkeringar. Avgiften för en parkeringsplats är 200kr/månad med en månad uppsägning. I dagsläget är det kö.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns pingisrum, uteplats med grill och sju tvättstugor (en i varje hus). Till lägenheten hör ett vinds- samt ett källarförråd. Utanför fastigheternas entréer finns cykelställ och i källarna finns cykelrum.
TV/bredband
Kabel-tv och bredband levereras av Comhem/Tele2. Hastighet 100/10 mbit/s.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Troligtvis höjs avgiften med ca 3% årligen.
Övrigt
Första tisdagen kl 18 nästan varje månad är det medlemskväll i föreningslokalen. Då finns någon i styrelsen där för att svara på frågor.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Guldpokalen består av 150 lägenheter. Föreningen äger fastigheterna Rambergsstaden 35:3 och Rambergsstaden 37:7 med adresserna Guldpokalsgatan 2-8 samt Sunnanvindsgatan 1. Fastigheten är upplåten med tomträtt till och med år 2023. Totala lägenhetsytan är 6 972 kvm.

Föreningen är medlem i FCH (fastighetsägare centrala Hisingen) vars verksamhet syftar till till minskad brottslighet, ökad trygghet, bättre rykte och i förlängningen en positiv värdeutveckling för fastigheterna i området Centrala Hisingen.

Kontrollerat med styrelsen 2022-05-16. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Centrala Hisingen

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta