Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Rundbäcksgatan 5

Kvillebäcken

1.5 rum
38.5 kvm
2 200 000 kr (slutpris)
2 363 kr/mån
Såld

Väplanerad 1.5:a med söderbalkong!

Ta chansen att flytta in i en välplanerad 1:5a på 38.5 kvadratmeter.
Här bor ni med närhet till all tänkbar service, restauranger och naturen i attraktiva Kvillebäcken.
Södervänd lägenhet med härlig balkong, stora fönsterpartier och ett generöst badrum med tvätthörna.
Stilren och genomtänkta inredningsval bidrar till öppen och kvadratsmart planlösning med plats för säng, soffgrupp med tillhörande soffbord och matgrupp.

I anslutning till bostaden finner ni flertalet restauranger, caféer samt Kville saluhall som erbjuder mat från hela världens hörn. Ni bor även med närhet till Backaplan som erbjuder många dagligvarubutiker, shopping och träningsanläggningar. Från Hjalmar Brantingsplatsen kan ni via kollektivtrafiken ta er runt kring nästan hela Göteborg!
Slutpris
2 200 000 kr
Månadsavgift
2 363 kr/mån
Antal rum
1.5 rum
I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Telia Triple Play och bostadsrättstillägg. Kostnad för el och varmvatten tillkommer och debiteras efter enskild förbrukning.
Boarea
38.5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.9369%
Andel av årsavgift
0.9369%
Våningsplan
2 av 6. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2013
Lgh.nr
51103
Gatuadress
Rundbäcksgatan 5
Postadress
41724 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Rundbäcksgatan 5-1
 Rundbäcksgatan 5-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Rundbäcksgatan 5-3
 Rundbäcksgatan 5-4
 Rundbäcksgatan 5-5
 Rundbäcksgatan 5-6
 Rundbäcksgatan 5-7
 Rundbäcksgatan 5-8
 Rundbäcksgatan 5-9
 Rundbäcksgatan 5-10
 Rundbäcksgatan 5-11
 Rundbäcksgatan 5-12
 Rundbäcksgatan 5-13
 Rundbäcksgatan 5-14
 Rundbäcksgatan 5-15
 Rundbäcksgatan 5-16
 Rundbäcksgatan 5-17
 Rundbäcksgatan 5-18
 Rundbäcksgatan 5-19
 Rundbäcksgatan 5-20
 Rundbäcksgatan 5-21
 Rundbäcksgatan 5-22
 Rundbäcksgatan 5-23
Keillers park Rundbäcksgatan 5-24
Keillers park
 Rundbäcksgatan 5-25

Rumsbeskrivning

Hall / Kök

Välkommen in!
Ekparkett och ljusa väggar är genomgående i lägenheten. Här har vi en smart hall med rum för både avhängning och förvaring. Hallen leder oss in till ett vitt kök från Marbodal. Köket är utrustat med spis med ugn, integrerad diskmaskin, kombinerad kyl/frys samt inbyggd micro.

Allrum / Sovalkov

Här finns det plats för en större säng i sovalkov samt en soffgrupp med tillhörande möblemang. I allrummet finns det en inbyggd garderob med goda förvaringsmöjligheter. Från allrummet nås bostadens balkong.

Badrum

Grått klinkergolv och helkaklade vita väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, dusch med vikbara glasdörrar, spegel samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Förråd

Lägenheten har tillhörande förråd.

Balkong

Balkong med plats för ett mindre möblemang.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2013
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
2 av 6. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Vatten/avlopp
1 500 kr
Försäkring
1 500 kr
Summa
5 400 kr
Driftkostnaden är uträknad enligt schablon och kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2015-03-04)
Primärtenergital
63 kWh/m2/år
Energiklass
B

Tomt/uteplats

Balkong
Ja
Bilplats
Föreningen har 34 garageplatser varav 3 st är handikappsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1000kr/månad. I dagsläget är kö till garageplatserna.
Föreningen har även 6st MC/mopedplatser för uthyrning.

Förening

Namn
Brf Cyklisten
Org.nummer
769622-2053
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
75 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2013 färdigställdes fastigheten
2015 upprättades en underhållsplan
2016 genomfördes en OVK-besiktning med godkänt resultat. Sex nya MC-platser samt ytterligare en handikapparkering anordnades i garaget
2017 målades väggarna i trapphusens källarplan om och samtliga lägenheter försågs med en brandsläckare
2019 installerades LED-belysning i offentliga utrymmen. Garagedörr byttes samt en större uppfräschning av innergården genomfördes. Bygglov för inglasning av de indragna balkongerna erhölls och en OVK utfördes.
2020 genomfördes rensning av tilluftskanalerna samt inglasning av indragna balkonger hos de medlemmar som beställt detta till självkostnadspris. Konvertering till LED-belysning på gården utfördes.

Föreningen planerar en förbättring av rabatter på den gemensamma gården samt måla om parkeringsrutorna i garaget.

Se bifogad årsredovisning för mer information.
Gårdsplats
Gemensam gård med fasta möbler i en pergola. Det finns även partytält och grillar för användande på gården.
Parkering
I föreningen finns 34 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om 1 000 kr/månad. Föreningen förfogar även över 6 MC-/mopedplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/månad. Till garageplatserna är det separat kö.

Via Ivar Kjellberg Fastighets AB finns möjlighet att hyra garageplats på Rundbäcksgatan 10 samt Solventilsgatan 8 till en kostnad om ca 1 138 kr/mån. För vidare information och aktuell tillgång, vänligen ring 031-42 84 00 eller gå in på deras webbsida: https://ikfab.kjellberg.se/parkering.

I P-hus Kvilletorget kan man hyra parkering. För priser och tillgång se www.parkeringgoteborg.se.

Vid Backaplan (Jula) finns det möjlighet att hyra parkeringsplats till en kostnad om ca 500 kr/månad. Det går ej att hyra någon specifik plats. Gå in på http://www.parkeringstjanst.se, ring 031 - 51 88 10 eller skicka ett mail till: hyra@parkeringstjanst.se för mer information.
Gemensamma utrymmen
Lägenheterna har förråd i källaren. Cykelrum, barnvagnsrum och styrelserum är beläget i källaren. Soprum med viss källsortering når man från gatan, i mitten av föreningens hus. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning.
TV/bredband
Föreningen har tecknat avtal för leverans av TV, bredband och telefoni med Telia (Telia Triple-Play). I dagsläget ingår kanalpaketet lagom (ca. 18 kanaler), bredband 250 Mbit/s och Telias bredbandstelefoni (fasta avgiften) via månadsavgiften.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Nabo. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar.
Övrigt
Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning med Brf Silverlöken, vilket innefattar innergård och garage. Förvaltning sker genom delägarförvaltning. Föreningen deltar i sopsuganläggningen Göteborg Brämaregården GA:22. Anläggningen förvaltas av Kvillebäckens samfällighetsförening.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa och inkluderar bostadsrättstillägg.
Allmänt om föreningen
Brf Cyklisten är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2010. I föreningen finns 75 lägenheter med adresserna Rundbäcksgatan 1, 3 och 5. Brf Cyklisten är byggt enligt Veidekkes klimatkoncept TellHus. Det betyder att huset släpper ut mindre än hälften så mycket koldioxid som ett hus byggt på vanligt sätt(enl. boverkets normer). I ett TellHus har väggar och fönster väldigt bra isolering vilket håller kylan ute och värmen inne. Dessutom finns en effektiv värmeåtervinning genom ett smart ventilationssystem.

brf. kontroll 2022-07-18

Kvillebäcken

Ett område i förnyelse

I Kvillebäcken finns främst flerbostadshus, men även villaområden i anslutning till Gamla Björlandavägen. Sedan vintern 2010/2011 byggs 2 000 nya lägenheter i Kvillebäcken som tillsammans med Glasiären och Saluhallen vid Vågmästareplatsen utgör en del av centrala Hisingen, som i sin tur är en del av förnyelsen av Backaplansområdet.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är det alltid nära till de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. Bibliotek hittar du på Borstbindaregatan i Glasiären.

Träning eller picknick i det gröna?

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna.

Möjlighet finns till både ridning och golf, bara en liten bit längre ut. Utbudet av träningsanläggningar är stort, Lundbybadet, SATS och Sportlife är några exempel.

Service, affärer, restauranger och skolor – här finns mycket att välja på

Det finns mycket att välja på när det gäller service, affärer och restauranger. Wieselgrensplatsen och Backaplan ligger centralt. I Glasiären hittar du Vårdcentral, Apotek, Folktandvård och ICA.

I närområdet finns Bjurslättsskolan (F–6), Rambergsskolan (F–6) och Santosskolan på Lindholmen (7–9). Två nybyggda förskolor ligger längst ner i två hyreshus i Kvillebäcken. Ytterligare en nyöppnad förskola finns i området.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta