Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Parmmätaregatan 12

Centrala Hisingen

2 rum
37 kvm
1 695 000 kr (slutpris)
2 179 kr/mån
Såld

Charmig vindslägenhet med låg månadskostnad och närhet till allt!

Här erbjuds 37 välplanerade kvadratmeter fördelat på två rum och kök mitt på centrala Hisingen!
Lägenheten erbjuder härliga sällskapsytor och generöst ljusinsläpp. Naturnära område med både stadsliv och parkliv på nära avstånd. Här har du både ett charmigt kök, vardagsrum och sovrum, perfekt lokaliserad i ett lugnt och centralt område med närhet till all tänkbar service.

Varmt välkomna in!
Slutpris
1 695 000 kr
Månadsavgift
2 179 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår: värme, vatten samt kabelTv via Tele2.
Boarea
37 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
2.2382%
Andel av årsavgift
2.2382%
Indirekt nettoskuldsättning
127 328 kr
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1957
Lgh.nr
20
Gatuadress
Parmmätaregatan 12
Postadress
41703 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Parmmätaregatan 12-1
 Parmmätaregatan 12-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Parmmätaregatan 12-3
 Parmmätaregatan 12-4
 Parmmätaregatan 12-5
 Parmmätaregatan 12-6
 Parmmätaregatan 12-7
 Parmmätaregatan 12-8
 Parmmätaregatan 12-9
 Parmmätaregatan 12-10
 Parmmätaregatan 12-11
 Parmmätaregatan 12-12
 Parmmätaregatan 12-13
 Parmmätaregatan 12-14
 Parmmätaregatan 12-15
 Parmmätaregatan 12-16
 Parmmätaregatan 12-17
 Parmmätaregatan 12-18
 Parmmätaregatan 12-19
Keillers park Parmmätaregatan 12-20
Keillers park

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomna in till Parmmätaregatan 12! I lägenheten har vi genomgående ljusa väggar med ljust parkettgolv.
I hallen finns det goda avhängningsmöjligheter och plats för skoställ/ byrå.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ljust och rymligt, här erbjuds sociala ytor med plats för en soffa med tillhörande möblemang, tv-bänk och ett mindre middagsbord. Generös takhöjd med snedtak.

Kök

Köket erbjuder bra förvaring och goda arbetsytor. Här finns det plats för den matintresserade att experimentera fram fredagsmiddagen.
Vit köksinredning med rostfria beslag och ovan arbetsbänken sitter ljust kakel som stänkskydd. Maskinparken är utrustad med hällspis, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Plats för matbord finns för ett större sällskap.

Sovrum

Sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter. Fönstret i sovrummet bidrar med härligt ljusinsläpp.

Badrum

Helkaklat badrum med brunt klinkergolv i kombination med vitt och beige kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfat med ovansittande spegel samt duschhörna med vikbara dörrar i klarglas. Här har ni även lyxen att kunna ha en tvätt/torktumlare.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1957
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Energideklaration ej utförd, kommer köparen tillhanda genom föreningen.

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
3 900 kr
Driftkostnaden är uträknad genom schablon per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Tomt/uteplats

Förening

Namn
Brf Tuppfjätet
Org.nummer
757202-3047
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
21 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1957 - Uppfördes husen
1959 Stomme och grund
1959 Ventilation självdrag
1959 Fasad tegel
1959 Elkablage
2004 Yttertak
2005 Stambyte och värme
2005 Gård ny beläggning, nya dagvattenbrunnar
2015 Fönster byte
2015 Garageportar byte
2015 Balkonger byte
2015 Dörrar till cykelrum byte
2018 Torkrum, cykelrum
2018 Målning trapphus
2018/2019 Tvättstuga och pannrum totalrenoverade
2018/2019 Sensorstyrd belysning i hela fastigheten
2020 Brandlarm på våningsplanen kopplat till Securitas direct inkl. vibrationsdetektorer på portfönstren båda trapphusen
2020 10:ans trappuppgång har försetts med kamera mot portalingången som reagerar och spelar in när vibrationsdetektorer utlösts
Åtgärd planerad till år 2022/2023

I nuläget planerar föreningen inga större renoveringar, endast löpande underhåll.
Parkering
Föreningen har två parkeringspatser till uthyrning för 100kr/månad samt 6st garageplatser som hyrs för ca 400kr/mån. I dagsläget är det kö till samliga garage och parkeringsplatser.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till TV och internet via ComHem. Basutbudet för TV ingår i hyran, bredband betalas separat.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av NABO. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
Belägen på centrala Hisingen med närhet av natursköna Keillers park och Ramberget. Här erbjuds fin natur och möjlighet till långa promenader med fin utsikt över Göteborg.

Beläget nära serveringar, serviceutbud och goda kommunikationer in till bland annat Göteborg City.

Vi önskar att den person som äger merparten avser att bosätta/folkbokföra sig här.
Allmänt om föreningen
Brf Tupppfjätet nr 12 bildades år 1957 och är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns det 21 bostadsrättslägenheter. Till föreningen hör adresserna Parmmätaregatan 10 och 12.

Kontroll med styrelsen 2023-03-14. Informationen är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Centrala Hisingen

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta