Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Övre Hallegatan 4A

Centrala Hisingen

2 rum
48.2 kvm
1 845 000 kr (slutpris)
3 990 kr/mån
Såld

Tvårummare med gammaldags charm!

Välkommen upp till våning 2 av 3 där du finner denna trivsamma och mysiga tvårummare med gammaldags stil. Flertalet fönster bidrar även med ett fantastiskt ljusinsläpp och en luftig atmosfär. Köket bjuder in till matlagning och umgänge. I denna mycket charmiga lägenhet erbjuds gott om förvaring, ett fräscht helkaklat badrum och ett stort, rymligt vardagsrum.

Här bor ni med närhet till goda kommunikationer, skolor och flera promenadstråk vid intilliggande Keillers Park. Här finns ett flertal intilliggande butiker och restauranger, däribland Kville saluhall som erbjuder matupplevelser från hela världen över. Närliggande finns Eriksberg och Lindholmen där ni kan njuta av en härlig kajpromenad och den marina atmosfären med flertalet restauranger, caféer och populära Färjenäsparken.
Slutpris
1 845 000 kr
Månadsavgift
3 990 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten, hushållsel, bredband, IP-telefoni och kabel-tv.
Boarea
48.2 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.71398%
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1929
Lgh.nr
3
Gatuadress
Övre Hallegatan 4A
Postadress
41713 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Övre Hallegatan 4A-1
 Övre Hallegatan 4A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Övre Hallegatan 4A-3
 Övre Hallegatan 4A-4
 Övre Hallegatan 4A-5
 Övre Hallegatan 4A-6
 Övre Hallegatan 4A-7
 Övre Hallegatan 4A-8
 Övre Hallegatan 4A-9
 Övre Hallegatan 4A-10
 Övre Hallegatan 4A-11
 Övre Hallegatan 4A-12
 Övre Hallegatan 4A-13
 Övre Hallegatan 4A-14
 Övre Hallegatan 4A-15
 Övre Hallegatan 4A-16
 Övre Hallegatan 4A-17
 Övre Hallegatan 4A-18
 Övre Hallegatan 4A-19
 Övre Hallegatan 4A-20
 Övre Hallegatan 4A-21
 Övre Hallegatan 4A-22
 Övre Hallegatan 4A-23
 Övre Hallegatan 4A-24

Rumsbeskrivning

Hall

Väggarna är målade i vitt och på golvet i entrén ligger klinker som sedan övergår till ett lackat brädgolv vilket är genomgående i hela bostaden. Gott om förvaringsmöjligheter i en garderob med spegeldörrar och plats för fri avhängning till vänster.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden finner ni vardagsrummet där taket pryds av stuckatur. Väggarna är målade i en ljus kulör tillsammans med en tapetserad fondvägg och på golvet ligger lackat brädgolv. Plats finns för större soffgrupp med tillhörande möblemang och tv-möbel. Här får ni även plats med ett matsalsbord för 4 personer om så önskas.

Kök

Kök med ljusa luckor och lådor i gammaldags stil tillsammans med rostfria beslag. Ovanför arbetsbänken i ek sitter mosaikplattor som stänkskydd. Köket har vitmålad pärlspont från 1920-talet och på golvet ligger lackat brädgolv. Den maskinella utrustningen består av hällspis, fläkt, inbyggd mikrovågsugn i arbetshöjd, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin.

Sovrum

Från köket nås bostadens sovrum där plats finns för dubbelsäng och förvaringsmöbel. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger lackat brädgolv.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt utrustat med wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, dusch med klarglas, golvvärme samt handdukstork. Förberett för installering av tvättmaskin.

Klädkammare

Här erbjuds gott om förvaring i platsbyggda hyllor.

Förråd

Ett källarförråd och vindsförråd tillhör lägenheten.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1929
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2011-2012 - Samtliga badrum i föreningen renoverades av fackmän.
2013 - Säkerhetsdörr installerades.

Driftkostnader

Försäkring
1 500 kr
Övrigt
300 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
1 800 kr
Driftskostnaderna är uträknade per år. Bostadsrättshavaren har fritt val av hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägg.

Energideklaration

Energiklass

Tomt/uteplats

Förening

Namn
Brf Välten
Org.nummer
757200-9723
Föreningen äger marken?
Ja
Antal lägenheter
52 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Utförda renoveringar:
2003 utfördes byte av el.
2011-2012 genomfördes ett stambyte och i samband med detta renoverades badrummen. Alla badrum har således en god grundstandard med våtrumssäkring. En del badrum har även en del tillval såsom extra skåp, eluttag och handdukstork.
2015-2016 underhölls fastighetens dränering både på insidan och utsidan.
2017 byttes dörrarna till trapphusen.
2018 tvättades fasaden.
2020 renoverades tvättstugorna.

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en 30-årig underhållsplan som uppdateras löpande. Inom en femårsperiod finns planer på att renovera trappuppgångarna och taket. Föreningen utreder för närvarande möjligheten att inreda vindar, samt en renovering av föreningens källare.

Se bifogad årsredovisning för mer information.
Gårdsplats
Grönskande gård med lek- samt grillplats. På en gräsyta utanför huset som tillhör föreningen finns det i mån av plats möjlighet att ställa en personlig pallkrage. På innergården finns ett par pallkragar med kryddor som alla medlemmar kan ta av.
Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser eller garageplatser, men längs Rambergsvägen så finns det 24-timmarsparkering. I närheten finns även parkeringar som kan användas gratis under nattetid.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns det gemensamma tvättstugor, cykelrum och bastu. En övernattningslägenhet är under uppbyggnad och går att hyra mot en mindre avgift.
TV/bredband
Brf Välten har tecknat ett gruppavtal med Telia om tillgång av fibernätet till alla lägenheter. För dig som boende innebär det att du har tillgång till Digital-tv och bredbandstelefoni, direkt via nätverksuttaget.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning sköts av HSB. Stabil förening med god ekonomi. Föreningens lån uppgår till 4 230 kr/kvm vilket är under den genomsnittliga belåningen i Göteborg på 6 000 kr/kvm. Årsavgiften (kapital) sänktes med 5% januari 2021 och 15% januari 2022. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
På våren genomförs en städdag där styrelsen och medlemmar gör gården fin inför sommaren, med bl.a. blomplantering och framplockning av utemöbler. På höstens städdag görs gården i ordning för vintern. I samband med dessa tillfällen finns det en container för grovsopor på plats som alla medlemmar kan använda och även en möjlighet att slänga mindre elprodukter. I föreningens soprum finns det möjlighet att återvinna allt från kartong till batterier.

I dagsläget finns ingen giltig energideklaration men detta är något som föreningen planerar utföra framöver.
Allmänt om föreningen
Brf Välten bildades 2003 och har 52 st lägenheter som upplåts med bostadsrätt inom fastigheterna Brämaregården 3:19, 3:20, 3:21 och 3:22. Till föreningen hör adressen Övre Hallegatan 2A-C, 4A-B, Rambergsvägen 3A-B och 5A-C.
Lägenheterna är fördelade på:
1 rok 21 st
2 rok 8 st
3 rok 12st
4 rok 5 st
5 rok 1 st

Kontrollerat med styrelsen 2022-05-05. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Centrala Hisingen

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta