Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Bratteråsgatan 48

4 rum
82 kvm
3 600 000 kr (slutpris)
4 166 kr/mån
Såld

Ljus och öppen planlösning

ACCEPTERAT PRIS !
Välkomna till Bratteråsgatan 48 och denna genomgående ljusa fyrarummare med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som bjuder in till gemenskap. Hög bekvämlighet med ett fullutrustat kök och badrum med egen tvättutrustning. I hallen finner ni goda möjligheter till förvaring och master bedroom inrymmer även det en stor garderob.

Här bor ni i ett lugnt och skönt läge, där ni med närhet kan ta en promenad längs Eriksbergskajen som är beklädd med flera mysiga caféer, restauranger och småbutiker eller ta Älvsnabben över till Göteborgs innerstad. I området finner ni även flertalet lekplatser, Färjenäsparken samt träningsanläggningar.
Slutpris
3 600 000 kr
Månadsavgift
4 166 kr/mån
Antal rum
4 rum
I månadsavgiften ingår kallvatten, värme och internet (1000/1000). Varmvatten debiteras efter faktisk förbrukning. TV ingår ej, men går att lägga till det via Banhof när man flyttar in.
Boarea
82 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.5618%
Andel av årsavgift
0.015618%
Våningsplan
1 av 6. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2017
Lgh.nr
11002
Gatuadress
Bratteråsgatan 48
Postadress
41762 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Bratteråsgatan 48-1
 Bratteråsgatan 48-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Bratteråsgatan 48-3
 Bratteråsgatan 48-4
 Bratteråsgatan 48-5
 Bratteråsgatan 48-6
 Bratteråsgatan 48-7
 Bratteråsgatan 48-8
 Bratteråsgatan 48-9
 Bratteråsgatan 48-10
 Bratteråsgatan 48-11
 Bratteråsgatan 48-12
 Bratteråsgatan 48-13
 Bratteråsgatan 48-14
 Bratteråsgatan 48-15
 Bratteråsgatan 48-16
 Bratteråsgatan 48-17
 Bratteråsgatan 48-18
 Bratteråsgatan 48-19
 Bratteråsgatan 48-20
 Bratteråsgatan 48-21
 Bratteråsgatan 48-22
 Bratteråsgatan 48-23
 Bratteråsgatan 48-24
 Bratteråsgatan 48-25

Rumsbeskrivning

Enligt föreningen klassas lägenheten som 3 rok, men nyttjas som en 4 rok.

Hall

Välkomna in!
Hall med öppen planlösning mot vardagsrummet och goda förvaringsmöjligheter i form av garderob med spegeldörrar. Genomgående i bostaden ligger det ekparkett på golvet tillsammans med målade väggar.

Vardagsrum

I en öppen och social planlösning mot köket finner ni vardagsrummet. Här finns möjlighet att möblera med valfri soffgrupp med tillhörande möblemang för soffhänget. Härifrån når ni även bostadens inglasade balkong i sydvästläge med plats för valfritt utemöblemang och härligt umgänge. Finns även installerade solgardiner. Här kan ni njuta av eftermiddags - och kvällssolen.

Kök

Ett rymligt och stilrent kök med rostfria vitvaror från Electrolux. Vita köksluckor tillsammans med rostfria beslag, svart bänkskiva i laminat och vita stora kakelplattor som stänkskydd. Här finns gott om arbetsyta och mycket förvaring. Den maskinella utrustningen består utav spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullängd.

Sovrum 1, 2 & 3

Master bedroom har målade väggar i vitt. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt gott om plats för förvaring bakom en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

Bostadens andra sovrum har väggar målade till hälften vitt och hälften gult vilket ger rummet en mysig och behaglig känsla. Plats finns för säng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel eller skrivbord. Förvaringsmöjligheter finns i en garderob.

Det tredje sovrummet har målade väggar i vitt. Här finns plats för säng och tillhörande sängbord samt skrivbord. Fint ljusinsläpp tack vare fönster i två väderstreck.

Badrum

Bostadens badrum är helkaklat med vita väggar och klinkergolv i mörkgrå kulör. Utrustningen består av wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning, dusch med klarglas samt tvättutrustning i form av tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk samt förvaringsskåp.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
1 av 6. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Vatten/avlopp
1 800 kr
Försäkring
3 000 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
8 400 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring. Posten VA avser varmvatten.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-11-16)
Primärtenergital
80 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Kvarnliden på Norra Älvstranden
Org.nummer
769628-9508
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
74 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Eftersom fastigheten är nybyggd finns inget planerat underhåll de närmsta fem till tio åren.
Slutbesiktning utfördes i februari 2017.
Under 2022 genomfördes 5årsgarantibesiktningen och inga byggfel kvarstår.
Parkering
Under marken finns ett tvåvåningsgarage med plats för bil eller motorcykel. Det finns 39 garageplatser som går att hyra för 1000 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö räkna med 3-6 månader. Det beror på hur många platser som sägs upp vid utflyttningar. Numera har alla platser elladdning och för det tas en extra kostnad för förbrukning ut.
TV/bredband
Telia triple play (Tv, bredband hastighet på 50/8-100/10 Mbit & IP-telefoni).
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Simpleko AB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men kan komma pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
Till varje lägenhet hör ett förråd som är beläget i källarplan. Det finns även barnvagns- och rullstolsrum i anslutning till trapphusen. Förvaring av cyklar finns i källarplan vid entrén till garaget. Trivsam gård som kopplar samman husen. Här finns sittytor och lekyta.
Allmänt om föreningen
Brf Kvarnliden på Norra Älvstranden bildades 2014 och husen stod färdiga 2016-2017. Föreningen fastighet består av två flerbostadshus om 6 våningar med 74 bostadsrätter. Husen byggdes med totalentreprenad av JM och ligger på det historiska kvarnenområdet på Eriksberg.

Kontroll med styrelsen och årsredovisning 2022-09-28. Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta