Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Vintergatan 5

Sannegården

3 rum
86 kvm
5 400 000 kr (slutpris)
3 117 kr/mån
Såld

3:a I hjärtat av Sannegårdshamnen - modern bostad i toppskick!

Välkomna till Vintergatan 5, en toppmodern trea belägen i hjärtat av Sannegårdshamnen.
Välplanerade kvadratmeter med öppen och social planlösning, stor inglasad balkong och generösa fönsterpartier som bidrar till härligt ljusinsläpp.

Delvis öppen planlösning för vardagsrum, matplats och kök som leder ut till bostadens stora inglasade balkong. Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Bostaden är attraktivt belägen med närhet till allt. Fina promenadstråk längst med kajen och älvstranden, och med kort promenadavstånd till barnomsorg, skolor, matbutik, vårdcentral cafeér och restauranger.

Modernt och bekvämt boende som präglas av stilrena materialval och hög komfort. Goda förvaringsmöjligheter.
Slutpris
5 400 000 kr
Månadsavgift
3 117 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår ett obligatoriskt tillägg för tele, TV, data, mät & admin avg. för varmvatten på 233kr. Tillägget är inkluderat i avgiften.
Boarea
86 kvm
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.011475%
Andel av årsavgift
1.14748%
Våningsplan
2 av 7. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2013
Lgh.nr
51103
Gatuadress
Vintergatan 5
Postadress
41758 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Vintergatan 5-1
 Vintergatan 5-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Vintergatan 5-3
 Vintergatan 5-4
 Vintergatan 5-5
 Vintergatan 5-6
 Vintergatan 5-7
 Vintergatan 5-8
 Vintergatan 5-9
 Vintergatan 5-10
 Vintergatan 5-11
 Vintergatan 5-12
 Vintergatan 5-13
 Vintergatan 5-14
 Vintergatan 5-15
 Vintergatan 5-16
 Vintergatan 5-17
 Vintergatan 5-18
 Vintergatan 5-19
 Vintergatan 5-20
 Vintergatan 5-21
 Vintergatan 5-22
 Vintergatan 5-23
 Vintergatan 5-24
 Vintergatan 5-25

Rumsbeskrivning

Hall

Du välkomnas in i en stilren, vitmålad, hall med grå klinkers och utmärkta förvaringsmöjligheter med en skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum

Ta er vidare till den delvis öppna planlösningen mellan vardagsrum, matplats och kök, här kan ni umgås över rummens gränser. Stora fönsterpartier bidrar med härligt ljusspel i bostaden och en luftig atmosfär. Vardagsrummet har gått om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang. I matsalsdelen finns det plats för ett stort matbord för ett flertal gäster.

Kök

Tidlös köksinredning i vitt som samspelar med en mörk bas. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter med gott om arbetsyta, passar perfekt för den som älskar att laga mat och baka. Den maskinella utrustning består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn och miko i behaglig arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Vitvarorna är nya och man har bytt ut arbetsbänken mot en ny, lyxig, granitskiva.

Sovrum 1 & 2

Ett stort master bedroom som rymmer säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang, men även plats för hemmakontoret.

Bostadens andra sovrum rymmer även det både dubbelsäng och övrigt möblemang efter önskemål.

Badrum

Bostaden har ett rymligt badrum som är stilrent inrett med grått och vitt kakel samt ljusgrått klinker på golvet. Inredning består av en wc-stol, bit handfatskommodo, spegel och badkar. Här har man även lyxen att ha en egen tvättavdeling utrutsad med tvättmaskin, torktumlare och avlastningsbänk.

Förråd

Förråd finnes på balkongen om ca 2kvm samt ett källarförråd om ca 5 kvm.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2013
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme och värmepump - frånluft (el)
Ventilation
Frånluft med återvinning
Våningsplan
2 av 7. Hiss finns.

Driftkostnader

Försäkring
2 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
2 500 kr
Bostadsrättshavare har valfritt val av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2016-09-28)
Primärtenergital
52 kWh/m2/år
Energiklass
B

Tomt/uteplats

Balkong
Ja
Uteplats
Stor inglasad balkong
Bilplats
Föreningen har 55 garageplatser för uthyrning.
Garageplatserna har elbils laddstolpar. Kostnad för en parkeringsplats utan laddstolpe är 1000kr/mån.

Förening

Namn
Brf Vattenspegeln
Org.nummer
769623-5808
Föreningen äger marken?
Antal lägenheter
86 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts delat ägande?
Gårdsplats
Gemensamma grönytor, cykeluppställningar, lekplats, sittytor och grillplats.
Parkering
Föreningen har 55 garageplatser med elbils laddning för uthyrning. Just nu står det 13 medlemmar i kö för garageplats.
Det finns även mc-platser att hyra i garaget.
TV/bredband
Levereras av Telia Tripleplay med fiberanslutning.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.
Allmänt om föreningen
Brf Vattenspegeln består av 86 bostadsrättslägenheter belägna i hjärtat av Sannegårdshamnen. Huset uppfördes av JM och stod färdigt för inflytt 2013 - 2014.
Föreningen har 1 lokal som hyrs ut till restaurang La Baracca Rossa.

Lägenheterna är anslutna till Telia 3play genom fiberanslutning. Föreningen har ett kollektiv avtal med Telia som innebär att alla har 100/100 megabit internetuppkoppling, tv-tjänster samt ip-telefoni.

Tillgång till eget förråd, finns möjlighet att hyra ett extraförråd.
Föreningen har 2 cykelrum som är placerade i garaget.

Föreningen har en egen webbplats:
www.brfvattenspegeln.se.

Båtklubben:
Båtklubben är en av Göteborgs centralaste småbåtshamnar med plats för 85 båtar i varierande storlek och är till för de boende i området.
Tillkommer köavgift.
Mer info och ansökningsblankett finns på https://www.vsbk-gbg.se/

Sannegården

Trevligt boende i hamnmiljö

Redan på 1300-talet var Norra Älvstranden bebott. På den tiden låg Lindholmens slott här. Fartyg har tillverkats i området sedan 1500-talet, vilket ger dagens karaktär och en mycket trevlig boendemiljö. Det sista fartyget lämnade varvet 1979. Kvar finns bland annat den 84 meter höga kranen – ett välkänt landmärke för området.

1908 byggdes Sannegårdshamnen, med sin bågformade hamnbassäng. Hamnen har främst använts för handel av varor, bland annat kol och salt. Förnyelsen startade med bostäderna på den östra sidan av hamnbassängen och har sedan fortsatt på den västra sidan.

I Sannegårdshamnen finns mycket att upptäcka. En sju kilometer lång kajpromenad går mellan Färjenäsparken i väster och Frihamnen i öster. Längs promenaden hittar du parker, restauranger, caféer och sittplatser. Här finns även fyra vackra broar, spännande skulpturer samt både äldre och nyare arkitektur.

Täta turer med buss och Älvsnabben

Till och från Sannegårdshamnen kan du resa med flera olika busslinjer, varav linje 16 är den som går tätast. Även linjerna 121, 33, 45, 58 och 99 passerar här. Älvsnabben trafikerar sträckan Lilla Bommen–Stenpiren–Lindholmspiren–Slottsberget–Eriksberg–Klippan, var 20:e minut i högtrafik och en gång i timmen i lågtrafik. Med en kort promenad eller cykeltur till Lindholmspiren når du Älvsnabbaren, med gratisturer över till Rosenlund varje kvart.

Lekplatser, grönytor, gym och utsiktsställen

Lekplatser och parker finns det gott om, inte minst Färjenäsparken som är Norra Älvstrandens största parkområde. Här finns promenadstigar, grönskande ytor och beachvolleyboll. Promenera längs kajkanten och njut av utsikten från Sörhallsberget. Även Slottsberget är en fin utsiktsplats.

Gott om kultur, service, butiker och restauranger

Älvstrandens bibliotek ligger på Lindholmen, strax väster om Sannegårdshamnen. Backa Teater, i en ombyggd plåtverkstad på Lindholmen, är ett tips om du gillar teater. På Lindholmen finns även biografen och teaterscenen Aftonstjärnan.

ICA Kvantum och flera andra butiker samt Eriksbergs Köpcentrum, med bland annat Coop, Systembolaget, Handelsbanken, Lindex och Hemtex, ligger på gångavstånd. Intill ICA Kvantum finns vårdcentral och folktandvård. Vid Eriksbergstorget ligger ännu en vårdcentral.

Flera bankkontor finns i närområdet, liksom frisörer, gym och spaanläggning. Närmaste postutlämningsställe finns på ICA Kvantums. Det finns även flera restauranger och caféer med mysiga lägen.

Skola för alla åldrar

I stadsdelen finns alla skolstadier representerade – flera förskolor och fem grundskolor, varav en för rörelsehindrade barn och ungdomar. Här finns även många gymnasieskolor, några med specialinriktning. Ester Mosessons Gymnasium är ett exempel.

Grundskolorna i området är Taubeskolan (F–6) i Västra Eriksberg, Bräckeskolan (F–9) i Bräcke samt Herrgårdsskolan (F–9), Centrina Lindholmen (6–9) samt Santosskolan (7–9) på Lindholmen. Förskolorna finns på Astris gata 7 på Platån, Ceresgatan 16, Plåtslagaregatan 19 och Kunskapsgatan 3 på Lindholmen samt runt tio förskolor i Bräcke. På Lindholmen ligger Campus Lindholmen med IT-universitetet och Chalmers.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta