Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Tage Madsens Väg 27G

Partille Centrum

3 rum
76.9 kvm
3 350 000 kr (slutpris)
3 207 kr/mån
Såld

Charmig och unik bostad med egen entré och trädgård!

Varmt välkomna till Tage Madsens väg 27G och detta mysiga bostadsrättsradhus fördelat på två plan. Här bor ni i ett bekvämt boende med karaktär, låg avgift och villakänsla tack vare den privata trädgården med altan i soligt söderläge. De två planen är välplanerade där övre plan utgör den mer stillsamma ytan med sovrum och badrum medan ni finner sociala ytor som kök samt vardagsrum på entré plan. Bostaden är fint renoverad med ljusa ytskikt och stilrena materialval vilket gör det enkelt för er att sätta er egen prägel på hemmet. Ni erbjuds ett fullutrustat kök med kyl och frys i fullhöjd samt ett helkaklat badrum med egen tvättavdelning som gör vardagslivet extra bekvämt. Här är det bara att flytta in och njuta!

Här bor ni i ett trivsamt, tryggt och populärt område med närhet till Partille centrum där skolor, bibliotek, Partille Arena, populära lekplatsen Justin Bäver samt pendeltågsstationen mot Göteborg och Alingsås finns. Närhet till Allum köpcenter som erbjuder flertalet affärer och restauranger. I närheten finns bland även annat Kåsjön för härliga bad och strövområden. På cirka 10 minuter nås centrala Göteborg med bil och goda kommunikationer tar er med enkelhet runt staden.
Slutpris
3 350 000 kr
Månadsavgift
3 207 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten och bredband.
Boarea
76.9 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.88339%
Andel av årsavgift
1.88068%
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1950
Lgh.nr
27G/277
Gatuadress
Tage Madsens Väg 27G
Postadress
43335 Partille

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Tage Madsens Väg 27G-1
 Tage Madsens Väg 27G-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Tage Madsens Väg 27G-3
 Tage Madsens Väg 27G-4
 Tage Madsens Väg 27G-5
 Tage Madsens Väg 27G-6
 Tage Madsens Väg 27G-7
 Tage Madsens Väg 27G-8
 Tage Madsens Väg 27G-9
 Tage Madsens Väg 27G-10
 Tage Madsens Väg 27G-11
 Tage Madsens Väg 27G-12
 Tage Madsens Väg 27G-13
 Tage Madsens Väg 27G-14
 Tage Madsens Väg 27G-15
 Tage Madsens Väg 27G-16
 Tage Madsens Väg 27G-17
 Tage Madsens Väg 27G-18
 Tage Madsens Väg 27G-19
 Tage Madsens Väg 27G-20
 Tage Madsens Väg 27G-21
 Tage Madsens Väg 27G-22
 Tage Madsens Väg 27G-23
 Tage Madsens Väg 27G-24
 Tage Madsens Väg 27G-25
 Tage Madsens Väg 27G-26
 Tage Madsens Väg 27G-27

Rumsbeskrivning

Entré plan

Hall

Genom den privata ingången kliver ni in i den välkomnande hallen med plats för avhängning. På golvet ligger laminatgolv och väggarna är målade i vitt vilket är genomgående i bostaden. Avhängning direkt till vänster och under trappan finner ni ett kontor.

Kök

Stilrent och ljust kök med noggrant utvalda detaljer. Vita köksluckor tillsammans med rostfria beslag och vitvaror. Ovan bänkskivan i grått sitter stänkskydd i samma färg vilket gör köket enhetligt. Utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro i arbetshöjd samt kyl och frys i fullhöjd med inbyggd ismaskin. Intill väggen och fönstret står en praktisk köksö som erbjuder extra förvaringsmöjligheter och plats för två barstolar.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden finner ni vardagsrummet som är väl tilltaget. Här finns plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang, tv-möbel samt matplats för 4-6 personer. Fönster i två väderstreck bidrar med fint ljusinsläpp och känslan av rymd. Härifrån finns utgången till bostadens trädgård och altan om cirka 20 kvm med tak i privat och soligt söderläge där middagarna avnjuts under de varma månaderna.

Övre plan

Sovrum 1 & 2

Välkommen upp till övre plan där bostadens två rymliga sovrum finns, båda med förvaring i tillhörande klädkammare och fint ljusinsläpp av stora fönsterpartier. Det ena sovrummet har en fransk balkong mot den lugna trädgården.

Badrum

Helkaklat och elegant badrum utrustat med golvvärme och LED spotlights i taket. Här finns wc, handfatskommod med ovansittande spegel, handdukstork, duschhörna och kombinerad tvättmaskin/torktumlare med ovanhängda förvaringsskåp

Förvaring

Källare finns belägen i bostaden, friggebod tillhörande bostaden i trädgården samt vind belägen i ett av sovrummen.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1950
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Renovering
Golvvärme i hall, kök och badrum.
Köket totalrenoverades 2018, alla vitvaror exklusive kyl & frys från IKEA. Kyl & frys från LG som också installerades 2018. Ugn med pyrolysfunktion och köksblandare med utdragbar pip från TapWell.
2018 sattes ny kommod, handfat, badrumskåp och kombitvättmaskin från Electrolux in i badrummet. Spotlights utbytta till LED.
Laminatgolv i samtliga rum lades 2018.
Alla väggar och tak är vitmålade 2018.
Nytt tak på uteplats från 2020. Altanen byggdes ut och renoverades under 2021.
Jordfelsbrytare finns. Samtliga elkablar utbytt samt snabbsäkring installerad 2018, strömbrytare och eluttag utbytta 2018, appstyrda spotlights på friggebod.

Driftkostnader

Hushållsel
6 000 kr
Försäkring
2 200 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
8 200 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-11-08)
Prestanda
145 kWh/m2/år
Energiklass
F

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja

Förening

Namn
BRF Duplexringen
Org.nummer
757200-4443
Föreningen äger marken?
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
68 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
2014 Entrétak uppsatta på ettorna och treorna.
2014 Stora grävarbeten är utförda för dränering av byte av rör vid hus 15 och 17 samt block nr 7.
2015 Renovering av källartrappor och den gemensamma källaren i hus 13.
2016 Byte av avlopp i block 23 är slutfört.
2017 Renovering av vindsutrymmen påbörjat i nr 23-29.
2018 Byte av en tvättmaskin i tvättstugan.
2018 5 Takarbeten har utförts.
2018 Avloppsbrott har åtgärdats.
2019 En grillplats blev anlagd intill lekplatsen.
2019 4 entrétrappor har bytts ut.
Gårdsplats
Gemensam innergård med grill och lekplats.
Parkering
Till föreningen tillhör även 36 p-platser (sep kö) och 20 garage (sep kö).
Ordinarie parkering: 400 kr/mån
Extra parkeringsplats: 450 kr/mån
Motorvärmare: 450 kr/mån
Garage: 600 kr/mån
Gemensamma utrymmen
Föreningen har 7 stycken förråd för uthyrning, storleken är ca 2,4 m². Förråden fördelas efter separat kö. Detta innebär att förråden inte följer bostadsrätten vid en försäljning eller andrahandsuthyrning.
Föreningens gemensamma tvättstuga ligger i källaren till blockhus nr.11.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av SBC.
Övrigt
Varje år anordnas två städdagar, en under våren och en under hösten, i föreningen där medlemmarna tillsammans utför arbeten som behöver göras i bostadsområdet. Detta är ett av det största strategierna för att hålla nere kostnaderna för området i föreningen.
Allmänt om föreningen
BRF Duplexringen är en äkta bostadsrättsförening med 68 lägenheter i Partille. Föreningen bildades år 1970.

Kontrollerat med styrelsen 2022-08-05. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Partille Centrum

Partille


I Partille bor ni med närhet till både natur och stadsliv. Det är bara att ta för sig av det bästa av båda. Från Partille Centrum nås stan på 10 minuter med bil, buss eller tåg. Bekvämt och enkelt! Att bo i Partille innebär därför stor valfrihet mellan pulsen i stan och den lilla kommunens lugn.


Partille är till ytan en av Sveriges minsta kommuner, men har 36 000 invånare och är därmed tillräckligt stort för att erbjuda all tänkbar service. I hjärtat av området finns affärscentrumet Allum som med sitt stora utbud erbjuder ca 80 butiker.


Kommunen består av fyra geografiska delar; Partille, Sävedalen, Jonsered och Öjersjö. Det finns många varierande miljöer, spännande bergspartier, slättlandskap, vidsträckta skogsområden och många vattendrag att besöka.


Partille är också känt för sitt aktiva idrottsliv där ni finner många möjligheter till olika aktiviteter. Det mesta på gång- eller cykelavstånd från ditt eget hem.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta