Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Våglängdsgatan 30

Västra Frölunda

90 kvm
7 rum
467 kvm
5 500 000 kr (slutpris)
Såld

Trevlig treplans villa med gedigen altan i söderläge!

Varmt välkomna till Våglängdsgatan 30 där vi finner denna mycket tilltalande villa fördelat på tre plan med tillhörande trädgård och garage. Bostaden erbjuder genomgående fina materialval, öppna och luftiga ytor som bjuder in till gemenskap samt stora fönsterpartier vilka ger bostaden ett vackert ljusflöde. Rymliga sovrum och gott om förvaringsmöjligheter, två stilrena badrum med dusch och tvättmöjligheter. Här har ni möjlighet att njuta av härliga middagar med familj och vänner på den gedigna altanen i söderläge.

Ett naturnära och barnvänligt område med närhet till flera lekplatser, förskola och skola samt de allmänna kommunikationerna. Med buss tar du dig smidigt till Frölunda Torg och köpcentrum 421 för all tänkbar service och varifrån du lätt tar dig vidare runt om i staden. Dessutom finns vacker natur, havet med badstränder och klippor inom cykelavstånd.
Välkomna hem!
Slutpris
5 500 000 kr
Antal rum
7 rum & kök, varav 4 sovrum
Boarea
90 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Tomträtt
Byggnadsår
1952
Tomtareal
467 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Järnbrott 58:2
Gatuadress
Våglängdsgatan 30
Postadress
42133 Västra Frölunda

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Våglängdsgatan 30-1
 Våglängdsgatan 30-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Våglängdsgatan 30-3
 Våglängdsgatan 30-4
 Våglängdsgatan 30-5
 Våglängdsgatan 30-6
 Våglängdsgatan 30-7
 Våglängdsgatan 30-8
 Våglängdsgatan 30-9
 Våglängdsgatan 30-10
 Våglängdsgatan 30-11
 Våglängdsgatan 30-12
 Våglängdsgatan 30-13
 Våglängdsgatan 30-14
 Våglängdsgatan 30-15
 Våglängdsgatan 30-16
 Våglängdsgatan 30-17
 Våglängdsgatan 30-18
 Våglängdsgatan 30-19
 Våglängdsgatan 30-20
 Våglängdsgatan 30-21
 Våglängdsgatan 30-22
 Våglängdsgatan 30-23
 Våglängdsgatan 30-24
 Våglängdsgatan 30-25
 Våglängdsgatan 30-26
 Våglängdsgatan 30-27
 Våglängdsgatan 30-28
 Våglängdsgatan 30-29
 Våglängdsgatan 30-30
 Våglängdsgatan 30-31
Fastighetskarta Våglängdsgatan 30-32
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall

Välkomnande hall och en trappa ner finner du plats för förvaring och avhängning. Väggarna är målade i en ljus kulör, innanför dörren ligger linoleum och en trappa ner ligger mörkgrått klinker.

Rum 1, 2 & 3

På samma plan finns tre rymliga rum, två utrustade med golvvärme, vilka kan användas som exempelvis sovrum, bibliotek, kontor och walk-in closet. Det ena rummet är utrustat med sex garderober. Väggarna är målade i en ljus kulör och på golvet ligger mörkgrått kakel.

Badrum 1 & 2

Det stora badrummet är stilrent och helkaklat med golvvärme. Badrummets utrustning består av dusch med glasdörrar, handdukstork, handfatskommod med vita luckor och ovansittande spegel samt ett förvaringsskåp. Tvättmaskin och torktumlare finns här.

Det mindre badrummet är helkaklat och utrustat med vägghängd wc, handfatskommod, golvvärme, dusch samt handdukstork.

Plan 2

Vardagsrum / Matplats

Vidare upp till plan 2 finner ni vardagsrum, matplats och kök i en delvis öppen planlösning vilket bjuder in till gemenskap. Stora fönsterpartier och fönster i två väderstreck gör att bostaden fylls med ett härligt ljusflöde. Här finns möjlighet att möblera efter egen smak och tycke. Vardagsrumsdelen rymmer plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang, tv-möbel samt öppen spis som förhöjer mysfaktorn. Gott om plats för större matbord vilket ger möjlighet till trevliga middagar. Väggarna är målade i en ljus kulör och på golvet ligger klickgolv. Härifrån nås även bostadens härliga altan i två etage och västerläge genom två glasdörrar. Här finns möjlighet att avnjuta middagen och plats finns för loungemöblemang, matgrupp samt grill.

Kök

Smakfullt kök från Puustelli med vita släta skåpsluckor tillsammans med kromade handtag. Bänkskiva i svart laminat med grått matt stänkskydd på väggen. Kökets utrustning består av en induktionshäll, köksfläkt, kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin samt kombinerad ugn och mikro i arbetshöjd. I köket fin en köksö som erbjuder extra arbetsyta, förvaringsmöjligheter och plats för två barstolar. Väggarna är målade i en ljus kulör och på golvet ligger klickgolv.

Sovrum

Bostadens första sovrum erbjuder plats för en dubbelsäng, tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang. Mysigt rum med fint ljusinsläpp. Väggarna är målade i en rogivande ljus kulör och på golvet ligger en linoleummatta. Förvaringsmöjligheter i tre garderober med skjutdörrar.

Plan 3

Sovrum 2 & 3

Bostadens andra sovrum erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord.

Det tredje sovrummet är rymligt och erbjuder plats för säng med tillhörande sängbord.

Badrum

Bostadens tredje badrum har ljust målade väggar och på golvet ligger en linoleummatta . Utrustningen består av WC och handfat med ovansittande spegelskåp.

Vindsutrymme

Vindsutrymme med gott om förvaringsmöjligheter.

Garage & Förråd

På fastigheten finns ett garage med plats för en bil samt förråd.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1952
Fasad
Stående träpanel
Stomme
Trä
Fönster
Fasta samt vridfönster, 3-glas isoler.
Grundmur
Betong hålsten
Tak
Betongpannor
Grund
Källare/Betongplatta/Krypgrund
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Ventilation
Självdrag
Besiktning (ventilation)
Renovering
Larm via Sector Alarm.
El utbytt år 1985. Jordfelsbrytare finns.
Viasat parabol och trådlös router. Fiber finns indraget till fastigheten.
Relineat avloppsrör.
Isolering samt dränering av grund utförd.
Ny ytterpanel samt nytt tak.
Utbytt dörr i entré samt källare.
2022 - nybyggt garage.

Driftkostnader

Uppvärmning
21 131 kr
Hushållsel
7 175 kr
Vatten/avlopp
5 628 kr
Sotning
750 kr
Väg/samfällighetsavgift
150 kr
Renhållning
1 589 kr
Försäkring
4 520 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
40 943 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation, familjesammansättning och levnadssätt. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten el avser även uppvärmning.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-04-21)
Prestanda
154 kWh/m2/år
Primärtenergital
153 kWh/m2/år
Energiklass
E

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 777 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1951
Byggnadsvärde
1 558 000 kr
Markvärde
2 219 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomträttsavgäld
23 296 kr/år
Löptid
2031-12-31

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan

Västra Frölunda

I detta barnvänliga område finner ni närhet till såväl natursköna omgivningar som förskola och skola. Bekvämt promenadavstånd till Ruddalens motionscentrum och Påvelunds friluftsområden som gör vardagsträningen smidig. Den populära matvarubutiken ICA Maxi Högsbo finner ni inom cykelavstånd ca 1,5 km bort. Goda förbindelser med buss och spårvagn tar er enkelt runt i området, ut till Saltholmens varma klippor eller in till göteborgspulsens rika nöjesliv.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta