Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Virvelvindsgatan 2

Centrala Hisingen

1.5 rum
35.5 kvm
2 100 000 kr (slutpris)
2 903 kr/mån
Såld

Kvadratsmart 1,5a med inglasad västerbalkong!

Välkomna till Virvelvindsgatan 6 och denna mysiga 1,5:a. Här bor ni med välplanerade kvadratmeter och en fantastisk utsikt över Hisingen där magiska solnedgångar pryder kvällshimlen. Ni erbjuds ett rogivande vardagsrum med parkettgolv och utgång till den inglasade balkongen med västerläge, kök med diskmaskin och en sovalkov med plats för en dubbelsäng. Till sist har ni ett helkaklat badrum med dusch samt en klädkammare som erbjuder förvaringsmöjligheter.

Goda kommunikationer och från Hjalmar Brantingsplatsen, Wieselgrensplatsen eller Vågmästareplatsen tar er enkelt genom Göteborg och innerstaden nås på under 10 minuter med både buss och spårvagn. Här bor ni naturnära och Kville saluhall erbjuder mat från hela världens hörn och i närheten finner ni restauranger, matbutiker och träningsanläggningar.
Slutpris
2 100 000 kr
Månadsavgift
2 903 kr/mån
Antal rum
1.5 rum
I avgiften ingår värme, vatten samt bostadsrättstillägg. Till avgiften tillkommer ett obligatorisk tillägg om 133 kr/mån för kabel-TV och bredband vilket är inräknat i avgiften.
Boarea
35.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.18559%
Andel av årsavgift
0.18559%
Våningsplan
6 av 10. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1958
Lgh.nr
231
Gatuadress
Virvelvindsgatan 2
Postadress
41709 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Virvelvindsgatan 2-1
 Virvelvindsgatan 2-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Virvelvindsgatan 2-3
 Virvelvindsgatan 2-4
 Virvelvindsgatan 2-5
 Virvelvindsgatan 2-6
 Virvelvindsgatan 2-7
 Virvelvindsgatan 2-8
 Virvelvindsgatan 2-9
 Virvelvindsgatan 2-10
 Virvelvindsgatan 2-11
 Virvelvindsgatan 2-12
 Virvelvindsgatan 2-13
 Virvelvindsgatan 2-14
 Virvelvindsgatan 2-15
 Virvelvindsgatan 2-16
 Virvelvindsgatan 2-17
 Virvelvindsgatan 2-18

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med plats för fri avhängning. I direkt anslutning har ni även en klädkammare med parkettgolv som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Väggarna är grå och på golvet ligger mörk klinkers.

Kök

Enhetligt kök från 2011 med svarta luckor och vit bänkskiva. Ovan sitter kakel i silver som stänkskydd. Utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, kombinerad ugn/mikro, kyl/frys samt diskmaskin. Barbord med två stolar, gott om förvaringsmöjligheter och i taket sitter spotlights. Vita väggar och på golvet löper parkettgolv vilket är genomgående i bostaden.

Vardagsrum

Vardagsrumsdelen har gott om plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang samt ett matbord för två eller skrivbord. Från vardagsrummet når ni bostadens inglasade balkong i västerläge med plats för ett mindre loungemöblemang.

Sovalkov

I sovalkoven ryms det en dubbelsäng med tillhörande sängbord.

Badrum

Helkaklat badrum från 2011 med vita väggar som bryts av med en brun vägg i stenimitation i duschen tillsammans med golv som går i samma ton. Inredningen består av wc, handfat med kommod i trä och ovansittande spegel, dusch med glasvägg och handdukshängare.

Förråd / Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

OBS! Bostaden är registrerad som 1 RoK men disponeras idag som 1,5 RoK.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1958
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
6 av 10. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
2 100 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
3 600 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-12-19)
Prestanda
112 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB Brf Ekemarken
Org.nummer
757200-9251
Föreningen äger marken?
Föreningen innehar marken med tomträtt som löper till 2028.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
379 st
Antal lokaler
5 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen tillåter delat ägandeskap med minsta andel om 10%.
Renoveringar
2006 renoverades samtliga V/A stammar i kök och badrum med metoden relining
2008-2011 utfördes renovering av fasader, tak och socklar. Samma period installerades nya fläktar och fönster byttes.
2013 renovering av hissar
2014 byte av fönster och dörrar innanför inglasningen
2016 gjordes en gästlägenhet om till två bostadsrätter.
2017 utfördes en OVK och två hus för cykelförvaring färdigställdes
2018 utfördes relining av avloppsstammar på Virvelvindsgatan 8 och Hallegatan 13. Samma år utfördes målning av trapphus, källare samt cykelrum.

Föreningen planerar att fortsätta arbetet med energioptimering. 2021-2022 Utökat antal odlingslotter. Upprustning av uteplatsen framför fritidslokalen Hallegatan 15. Nya entrépartier. Målning av taksprång. Översyn och reparation av inglasning på balkongerna.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig över trettio år och revideras varje år. Här är några exempel för de närmaste åren.
2021-2022 Utökat antal odlingslotter. Upprustning av uteplatsen framför fritidslokalen Hallegatan 15. Nya entrépartier. Målning av taksprång. Översyn och reparation av inglasning på balkongerna.
2022-2023 Målning av grunder. OVK-besiktning.
2023-2024 Dränering runt husgrunderna. Renovering av värmekulvert.
2024-2025 Reparation och omläggning av asfaltytor.
Parkering
Föreningen förfogar över 138 p-platser med uttag för motorvärmare samt åtta utan el för uthyrning. En p-plats kostar 340 kr/mån att hyra. Det finns även 11 MC-platser för uthyrning. I dagsläget är det kö.
TV/bredband
Kabel-TV och bredband (100 Mbit) levereras via ComHem.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
I föreningen finns det tvättstugor, föreningslokal, gästlägenhet, cykelrum samt barnvagnsrum.
Allmänt om föreningen
HSB brf Ekemarken ligger i Brämaregården på Hisingen och består av 379 lägenheter, 5 lokaler, 138 st p-platser och 19 st garageplatser för mc och moped. Föreningen äger fastigheterna Brämaregården 72:1-72:3 samt 72:6-72:7 i Göteborgs kommun. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt och byggdes 1959. I fastigheten finns bostadshus med adresserna Hallegatan 13 och 15 samt Virvelvindsgatan 2, 4, 6 och 8. Den totala lägenhetsytan är 23 235 kvm och den totala lokalytan är 352 kvm. I avgiften ingår värme, varm och kall vatten, bostadsrättsförsäkring, tv och bredband. Föreningen har godkänt policyn gällande delat ägande mellan barn och förälder.Det är exempelvis okej med uppdelningen 10/90. Juridisk person accepteras inte som medlem.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt ca 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg 500 kr
- Medlemsavgift 300 kr
- Registreringsavgift 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr

Kontroll med styrelsen 2022-01-25. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Centrala Hisingen

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta