Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Fruktträdsgatan 6

Hildedal

3 rum
68 kvm
4 340 000 kr (slutpris)
4 330 kr/mån
Såld

Fullutrustad trea med två fantastiska terrasser!

Högst upp i huset med fritt läge bor ni utan insyn i denna välplanerade trerummare med genomgående ljusa ytskikt och kvalitativa materialval. Här finner ni ett fullutrustat kök med plats för umgänge och matlagningsglädje samt ett rymligt vardagsrum med vackert ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier i två väderstreck. Ni finner även två härliga terrasser med sol från soluppgång till kväll, plats för loungegrupp, matplats och grill där middagen kan avnjutas. Badrummet är helkaklat och erbjuder egen tvättutrustning vilket gör vardagslivet extra bekvämt.

Ni ges här chansen att bo i ett av Göteborgs mest expansiva områden med närhet till mysiga restauranger och med Hisingsparken på promenadavstånd. Busshållsplats finns precis utanför och en kort promenad bort ligger kollektivtrafikknutpunkten Hjalmar Brantingsplatsen samt Vågmästarplatsen. Med spårvagn eller buss nås centrala Göteborg på bara några minuter. Kville Saluhall och gym på några minuters avstånd. På Fruktträdsgatan får man alla fördelar som ett lugnt område ger, samtidigt som man har närheten till stadens puls. Ett boende att trivas i!
Slutpris
4 340 000 kr
Månadsavgift
4 330 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme, kallvatten och Telia Triple Play (tv, bredband och telefoni). Individuell mätning av varmvatten, förbrukning debiteras på månadsavgiften var tredje månad.
Boarea
68 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
2.4041%
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2016
Lgh.nr
6
Gatuadress
Fruktträdsgatan 6
Postadress
41749 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Fruktträdsgatan 6-1
 Fruktträdsgatan 6-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Fruktträdsgatan 6-3
 Fruktträdsgatan 6-4
 Fruktträdsgatan 6-5
 Fruktträdsgatan 6-6
 Fruktträdsgatan 6-7
 Fruktträdsgatan 6-8
 Fruktträdsgatan 6-9
 Fruktträdsgatan 6-10
 Fruktträdsgatan 6-11
 Fruktträdsgatan 6-12
 Fruktträdsgatan 6-13
 Fruktträdsgatan 6-14
 Fruktträdsgatan 6-15
 Fruktträdsgatan 6-16
 Fruktträdsgatan 6-17
 Fruktträdsgatan 6-18
 Fruktträdsgatan 6-19
 Fruktträdsgatan 6-20
 Fruktträdsgatan 6-21
 Fruktträdsgatan 6-22
 Fruktträdsgatan 6-23
 Fruktträdsgatan 6-24
 Fruktträdsgatan 6-25
 Fruktträdsgatan 6-26
 Fruktträdsgatan 6-27
 Fruktträdsgatan 6-28
 Fruktträdsgatan 6-29

Rumsbeskrivning

Hall

En välkomnande hall med plats för fri avhängning samt förvaring i en inbyggd garderob. Genomgående i bostaden finner ni parkettgolv och vitmålade väggar.

Kök

Stilrent Marbodalkök med vitvaror från Siemens som erbjuder gott om förvaring. Vita köksluckor tillsammans med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i mörkt trä sitter svart kakel som stänkskydd vilket bryter av det vita på ett fint och naturligt sätt. Maskinparken är utrustad med spishäll, inbyggd ugn och mikro i bekväm arbetshöjd, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Plats för matgrupp till 6 personer finns intill fönstret som fyller lägenheten med ljus. Bostadens mindre balkong i soligt sydöst-läge om cirka 20 kvm nås härifrån som möbleras efter eget tycke med exempelvis matgrupp och odlingslådor.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden finns det luftiga vardagsrummet som inrymmer en soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Möjlighet till skrivbord finns om så önskas. Härifrån nås bostadens större balkong om cirka 30 kvm i västerläge som erbjuder härliga soltimmar på eftermiddag och kväll. Här ryms både loungemöblemang, matplats, grill och odlingslådor.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom är rymligt och erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöbel. På två av rummets väggar löper mönstrad tapet och förvaring sker i en inbyggd garderob med spegeldörrar. Även härifrån nås bostadens stora balkong.

Bostadens andra sovrum har plats för säng med tillhörande sängbord. Plats för förvaring finns i en inbyggd garderob. Här är två av rummets väggar målade i en blå kulör.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt tillsammans med mörkgrått klinkergolv. Utrustningen består av wc, handfat med kommod samt ovansittande spegelskåp, dusch med svängda vikbara dörrar i glas. Egen tvättutrustning i form av tvättmaskin och torktumlare från Siemens med en ovanliggande arbetsbänk samt ovanhängda förvaringsskåp och städskåp.

Förråd

Ett källarförråd hör till lägenheten.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2016
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Vatten/avlopp
360 kr
Försäkring
2 227 kr
Övrigt
3 225 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
9 412 kr
Driftkostnaden är per år och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten VA avser varmvatten och posten övrigt avser nätavgifter.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-02-24)
Prestanda
90 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Kärnhuset
Org.nummer
769624-6482
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
50 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Inga stora renoveringar planerade. Genomförde nyligen en femårsbesiktning och samtliga punkter på den listan ska vara åtgärdade innan den första mars. De senaste stora projekten som genomförts är installation av laddstolpar för elbilar samt inglasning av balkonger. Det finns bygglov för inglasning av samtliga balkonger/uteplatser med en balkong ovanför (alltså våning 1 och 2).
Gårdsplats
Gemensam innergård med utemöbler, utegym, lekplats och grill. Mysig gård med gräsytor, samt miljöhus med källsortering. Möjlighet finns att hyra en egen plats för odlingslåda.
Parkering
I föreningen finns 35 parkeringsplatser varav 6 med laddstolpe. Plats kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/månad och med el 600kr/mån plus förbrukning. I dagsläget är det kö till samtliga platser.
Några platser för besöksparkering finns i området.
Gemensamma utrymmen
Till varje bostad hör ett källarförråd. Vidare har man via föreningen tillgång till cykel- och barnvagnsrum.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Telia triple play.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Brf Ekonomen. Det finns i nuläget inga planerade avgiftshöjningar.
Allmänt om föreningen
Brf Kärnhuset är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2012. Föreningen köpte fastigheten 2016 (äger marken). Till föreningen hör adresserna: Fruktträdsgatan 2, 4, 6 och 8. Huset är byggt med total svanenmärkning vilket innebär en skön inomhusmiljö och låga uppvärmningskostnader.

Kontroll med styrelsen, hemsida och årsredovisning 2022-02-15. Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er.

Hildedal

Trädgårdsstad!

Hildedal är en så kallas "trädgårdsstad" på Hisingen. Området är placerat på den mark där tidigare Axel Svenssons handelsträdgård låg och har i dagsläget en mix av flerfamiljshus, etagevåningar, radhus och kedjehus. Området ligger i Centrala Hisingen.

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta