Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Gamla Alingsåsvägen 1

Partille

143/18 kvm
6 rum
2 078 kvm
4 995 000 kr

Charmig villa med dubbelgarage och mycket stor tomt i centralaste Partille!

Nu har ni möjligheten att förvärva denna fina villa om 143 kvm på Gamla Alingsåsvägen 1. Bostaden erbjuder genomgående fina materialval med noggrant valda detaljer och luftiga ytor som bjuder in till gemenskap. Rymliga sovrum med förvaringsmöjligheter, wc samt nyrenoverat badrum från 2020. Här har ni möjlighet att njuta av härliga middagar med familj och vänner i kvällssolen på den gedigna altanen i västerläge. Stort dubbelgaragen med påbyggd ovandel som med viss tillpassning går att använda för bostadsändamål eller varför inte som kontorsdel?

I närheten finns träningsanläggningar, matbutiker, shoppinggalleria, goda kommunikationer samt vård och omsorg. Det har även tagits beslut om att bygga en simhall i Partille. Här bor ni i en mysig och naturnära miljö med allt ni behöver precis runt hörnet. Med 10 minuters promenad eller 3 minuter med bil nås Allum köpcentrum med all tänkbar service.
Pris
4 995 000 kr
Antal rum
6 rum & kök, varav 3 sovrum
Boarea/biarea
143/18 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1928
Tomtareal
2 078 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Skulltorp 1:196
Gatuadress
Gamla Alingsåsvägen 1
Postadress
43341 Partille

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Gamla Alingsåsvägen 1-1
 Gamla Alingsåsvägen 1-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Gamla Alingsåsvägen 1-3
 Gamla Alingsåsvägen 1-4
 Gamla Alingsåsvägen 1-5
 Gamla Alingsåsvägen 1-6
 Gamla Alingsåsvägen 1-7
 Gamla Alingsåsvägen 1-8
 Gamla Alingsåsvägen 1-9
 Gamla Alingsåsvägen 1-10
 Gamla Alingsåsvägen 1-11
 Gamla Alingsåsvägen 1-12
 Gamla Alingsåsvägen 1-13
 Gamla Alingsåsvägen 1-14
 Gamla Alingsåsvägen 1-15
 Gamla Alingsåsvägen 1-16
 Gamla Alingsåsvägen 1-17
 Gamla Alingsåsvägen 1-18
 Gamla Alingsåsvägen 1-19
 Gamla Alingsåsvägen 1-20
 Gamla Alingsåsvägen 1-21
 Gamla Alingsåsvägen 1-22
 Gamla Alingsåsvägen 1-23
 Gamla Alingsåsvägen 1-24
 Gamla Alingsåsvägen 1-25
 Gamla Alingsåsvägen 1-26
 Gamla Alingsåsvägen 1-27
 Gamla Alingsåsvägen 1-28
 Gamla Alingsåsvägen 1-29
Fastighetskarta Gamla Alingsåsvägen 1-30
Fastighetskarta
 Gamla Alingsåsvägen 1-31
 Gamla Alingsåsvägen 1-32
 Gamla Alingsåsvägen 1-33
 Gamla Alingsåsvägen 1-34
 Gamla Alingsåsvägen 1-35

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall

Välkomna in till en rymlig hall med skjutdörrsgarderob. Klinkergolv och förberedd med vattenburen golvvärme. Vidare in i hallen har vi nytt parkettgolv från 2018.

Vardagsrum / Matplats

Vidare in i bostaden finner ni vardagsrum med ett härligt ljusflöde och vacker fiskbensparkett. Här finns det plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Från vardagsrummet når du bostadens stora och härliga uterum med utgång till altanen och uteplatsen.

Kök

Välplanerat kök med ljusinsläpp från två väderstreck. På golvet löper parkett med förberedd vattenburen golvvärme som kommer installeras innan ny ägare tillträder. Maskinparken består av spishäll, fläkt, ugn, kyl/frys, inbyggd micro och diskmaskin. Plats finns för matsalsbord fö 4-6 personer.

Sovrum

I det första sovrummet finns plats för säng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel eller skrivbord om så önskas. På golvet ligger parkett och på väggarna löper ljus tapet.

Badrum

Helkaklat badrum, renoverat 2018 . Utrustat med wc, handfatskommod och dusch.

Övreplan

Sovrum 2, 3 & 4

Master bedroom har plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter. På golvet ligger laminat och väggarna är vitmålade.

I det tredje sovrummet finns plats för större enkelsäng samt tillhörande sängbord. På golvet ligger parkett och på väggarna löper ljus tapet. Förvaringsmöjligheter finner ni i två garderober.

Bostadens fjärde sovrum har plats för säng samt tillhörande sängbord men kan med fördel användas som kontor om så önskas. Tre av väggarna är vitmålade tillsammans med fondvägg och på golvet ligger en heltäckningsmatta.

Badrum

Fint, nyrenoverat, helkaklat badrum utrustat med wc, badkar, dubbla handfatskommod med ovansittande spegelskåp. Här har ni lyxen med en tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torktumlare från 2021. Badrummet har vattenburen golvvärme.
Renoverat i samband med vattenskada 2020.

Dubbelgarage

Tillbyggt dubbelgarage på 50kvm samt 48kvm inredningsbar yta för kontor eller lägenhet en våning upp. Påbörjat med avlopp, el och vatten, ej färdigställt. Förberett för vattenburen golvvärme i plattan i garaget samt en nergrävd kulvert mellan hus och garage så du enkelt kan koppla på husets värmesystem.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggnadsår
1928
Fasad
Träpanel
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong/sten
Tak
Betongpannor
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Vattenburet system med elpanna
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Självdrag
Renovering
Löpande renoveringar sedan 1998.
- Utbyggnad av hall och kök.
- Ny altan
- Ny utvändig träpanel + 10cm tilläggsisolering.
- Nytt avloppsrör. Avlopp bytt invändigt, delvis på utsidan samt draget till garaget.

Kök delvis renoverat 2018 med spishäll från 2019, fläkt, mikro och ugn från 2015, kyl/frys från 2017 samt diskmaskin från 2020.
Övriga byggnader
Fiberanslutning finns förberett vid tomtgränsen. Uppvärmning - Vattenburet system med elpanna i dagsläget, kan enkelt uppgraderas till luft/vatten eller bergvärmepump, plus luftvärmepump.

Driftkostnader

Uppvärmning
18 000 kr
Hushållsel
6 000 kr
Vatten/avlopp
6 000 kr
Försäkring
8 000 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
38 000 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
Driftkostnaden baseras på säljarens angivna siffror.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-06-03)
Prestanda
97 kWh/m2/år
Primärtenergital
191 kWh/m2/år
Energiklass
F

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 806 000 kr
Taxeringsår
2022
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
2 676 000 kr
Markvärde
2 130 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Avtalsservitut Ledning
Last: Avtalsservitut: Ledning, 14-IM2-59/597.1
Planbestämmelser
Avstyckningsplan Nybyggnadsförbud

Partille

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.