Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Lergöksgatan 17

Grimmered

2 rum
57 kvm
2 500 000 kr (slutpris)
4 044 kr/mån
Såld

Ljus tvåa med öppna sociala ytor och inglasad balkong!

Välkomna upp till våning två där vi finner denna magiska tvårummare. Här erbjuds kök och vardagsrum i en öppen planlösning tillsammans med ljusa ytskikt, högt i tak och stora fönsterpartier som bidrar till känslan av rymd och ljusinsläpp. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och badrum utrustat med egen tvättavdelning vilket gör vardagslivet extra bekvämt. I anslutning till vardagsrummet har ni även en inglasad balkong som inrymmer loungemöblemang där ni kan njuta av den härliga morgonsolen. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds.

Föreningen är belägen vid Frölunda Torg som ger er närhet till shopping, allmän service och goda kommunikationer. Gymmet Nordic Wellnes finner ni endast ett stenkast från lägenheten. Dessutom finns vacker natur, havet med badstränder och klippor inom cykelavstånd. Välkomna hem!
Slutpris
2 500 000 kr
Månadsavgift
4 044 kr/mån
Antal rum
2 rum
Vatten och värme ingår samt kabel tv och bredbandsavgift på 313:-/ månaden.
Boarea
57 kvm
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.22568%
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2016
Lgh.nr
3-1103
Gatuadress
Lergöksgatan 17
Postadress
42150 Västra Frölunda

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Lergöksgatan 17-1
 Lergöksgatan 17-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Lergöksgatan 17-3
 Lergöksgatan 17-4
 Lergöksgatan 17-5
 Lergöksgatan 17-6
 Lergöksgatan 17-7
 Lergöksgatan 17-8
 Lergöksgatan 17-9
 Lergöksgatan 17-10
 Lergöksgatan 17-11
 Lergöksgatan 17-12
 Lergöksgatan 17-13
 Lergöksgatan 17-14
 Lergöksgatan 17-15
 Lergöksgatan 17-16
 Lergöksgatan 17-17

Rumsbeskrivning

Hall

Genomgående i bostaden finner ni parkettgolv och vitmålade väggar. I hallen ligger grått klinkergolv. Här finns goda avhängningsmöjligheter och förvaring sker i en inbyggd garderob med spegeldörrar.

Vardagsrum / kök

I vardagsrumsdelen inryms både soffgrupp med tillhörande möblemang samt matsalsgrupp och härifrån nås även bostadens inglasade balkong om ca 6 kvm i österläge. Stora fönsterpartier i två väderstreck bidrar med ett gediget ljusinsläpp som löper genom bostaden. Hög takhöjd tillsammans med öppen planlösning gör att bostaden känns luftig och rymlig.

Kök och vardagsrum befinner sig i öppen planlösning och i köket erbjuds vita släta luckor med rostfria beslag. Ovanför arbetsbänken i laminat sitter vitt kakel och spotlights. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Kök från HTH och vitvaror från Cylinda.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns stora förvaringsmöjligheter i den inbyggda garderoben med spegeldörr. Utrymme finns även för skrivbord om så önskas. Den mossgröna fondväggen ger rummet en behaglig och rogivande känsla.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt med grått klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning, dusch med glasdörrar samt tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk och förvaringsskåp.

Förråd

Ett vindsförråd tillhör lägenheten.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2016
Ventilation
Frånluft med återvinning
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns.
Renovering
Hela lägenheten målades om 2018.
Klinkergolv i hallen byttes 2020.
Bänkskiva och spotlights i köket från 2021.
Övriga byggnader
Cykelförråd finns. En gemensamhetslokal är på gång att byggas. Innergård med lekplats, grillplats och kolonilotter finns att tillgå.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Försäkring
1 200 kr
Övrigt
300 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
5 100 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägg.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-04-23)
Prestanda
52 kWh/m2/år
Primärtenergital
75 kWh/m2/år
Energiklass
B

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Lergöken
Org.nummer
769629-1702
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
72 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Inga större renoveringar är utförda eller planerade i dagsläget.
Återställt bänkskivor i vissa lägenheter.
Asfalt ska underhållas och fasaden ska rengöras.
Ventilationsfilter i lägenheterna ska bytas.
Sanden i lekplatsen ska fyllas på.
Hissarna har gåtts igenom och åtgärdats.
En gemensamhetslokal med kök och 2 toaletter är under uppbyggnad. Denna kommer vara bokningsbar.
Gårdsplats
Innergård med lekplats, grillplats och kolonilotter finns att tillgå.
Parkering
Föreningen har 72 parkeringsplatser som går att hyra för 350 kr/månaden. Det är separat kö, kontakta Riksbyggen för mer info.
Gemensamma utrymmen
Till lägenheten hör ett förråd, placerad på vinden. Här finns även barnvagns/rullstolsrum samt cykelförråd.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Allmänt om föreningen
Brf Lergöken. En bostadsrättsförening om 72 st nyproducerade lägenheter, belägna i Grimmered i Västra Göteborg. Fastigheterna färdigställdes under 2016 och förvaltningen sköts av Riksbyggen. Här bor man med närhet till bra kommunikationer, skolor, förskolor och hälsovård. Dessutom finns havet med badstränder och klippor inom cykelavstånd.

Kontroll med styrelsen, hemsida och årsredovisning 2022-01-28. Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er.

Grimmered

Den varierade och vackra bebyggelsen i Grimmereds kuperade område skapar en gemytlig känsla. Här finns allt från sekelskiftsvillor till radhus och kedjehus med en mer modern stil. Det här oerhört populära och familjevänliga området ligger på bekvämt avstånd från både city, som man når på en spårvagnstur från Kungssten eller buss från Högsbohöjd, och havet. Till badvikarna och småbåtshamnarna i Långedrag och Fiskebäck kan man också enkelt ta sig med cykel en varm sommardag. Angränsande till Ruddalens fantastiska natur är man heller aldrig långt borta från en härlig skogspromenad, picknick i det gröna eller ett besök i idrottcentrat. När det är dags för shopping finns Frölunda torg en kort bil- eller bussresa bort. I området finns förskola samt föräldrakooperativ och skolan har undervisning från förskoleklass upp till nionde klass.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta