Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Hovås intagsväg 10

Hovås

220 kvm
12 rum
912 kvm
10 300 000 kr (slutpris)
Såld

Praktvilla om hela 220 kvm i Hovås!

Varmt välkomna till denna 3-plansvillan i nästintill totalrenoverat skick med tillhörande trädgård i ett familjevänligt område. Huset erbjuder genomgående fina materialval med noggrant valda detaljer, öppna och luftiga ytor som bjuder in till gemenskap samt stora fönsterpartier vilka ger bostaden ett vackert ljusflöde. Entrévåningen är en perfekt plats för socialt umgänge med bl.a. ett vardagsrum, en rymlig matsal och ett stort kök samt tvättavdelning. Det finns även ett sovrum med walk-in closet och ett badrum. På övervåningen finner vi ett stort allrum, fyra sovrum och ett fräscht badrum. Här erbjuds även en källarvåning med egen ingång. Detta plan erbjuder bl.a. ett allrum, ett ytterligare sovrum, två rum som kan användas som gästrum/arbetsrum/hobbyrum samt ett badrum och en bastu. Inbyggt garage samt plats att parkera två bilar på uppfarten.
Huset ger er möjlighet att sätta er egen prägel och skapa det hem ni drömmer om. Njut av härliga middagar med familjen på altanen eller i ett inglasat uterum är en perfekt möjlighet att skapa minnen med varandra.

Bo i ett havsnära område med gångavstånd till natur och badplatser. Cykeln tar ni enkelt ner till Amundön där ni kan njuta av härliga promenader eller ett dopp i havet. Nya Hovås Torg ligger några minuter från ytterdörren och här finns mataffär, restauranger, skola, vårdcentral och träningsanläggning.

Ett hem och område att trivas i!
Slutpris
10 300 000 kr
Antal rum
12 rum & kök
Boarea
220 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
2000
Tomtareal
912 kvm
Fast.beteckning
Hovås 451:1
Gatuadress
Hovås intagsväg 10
Postadress
43655 Hovås

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Hovås intagsväg 10-1
 Hovås intagsväg 10-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Hovås intagsväg 10-3
 Hovås intagsväg 10-4
 Hovås intagsväg 10-5
 Hovås intagsväg 10-6
 Hovås intagsväg 10-7
 Hovås intagsväg 10-8
 Hovås intagsväg 10-9
 Hovås intagsväg 10-10
 Hovås intagsväg 10-11
 Hovås intagsväg 10-12
 Hovås intagsväg 10-13
 Hovås intagsväg 10-14
 Hovås intagsväg 10-15
 Hovås intagsväg 10-16
 Hovås intagsväg 10-17
 Hovås intagsväg 10-18
 Hovås intagsväg 10-19
 Hovås intagsväg 10-20
 Hovås intagsväg 10-21
 Hovås intagsväg 10-22
 Hovås intagsväg 10-23
 Hovås intagsväg 10-24
 Hovås intagsväg 10-25
 Hovås intagsväg 10-26
 Hovås intagsväg 10-27
 Hovås intagsväg 10-28
 Hovås intagsväg 10-29
 Hovås intagsväg 10-30
 Hovås intagsväg 10-31
 Hovås intagsväg 10-32
 Hovås intagsväg 10-33
 Hovås intagsväg 10-34
 Hovås intagsväg 10-35
 Hovås intagsväg 10-36
Fastighetskarta Hovås intagsväg 10-37
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall

En luftig och välkomnande hall med plats för avhängning samt förvaring i en garderob. Redan här flödar ljuset vackert in i bostaden. Genomgående i bostaden löper ekparkett på golvet tillsammans med målade väggar och tak.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden finner ni vardagsrum, matplats och kök i en delvis öppen planlösning vilket bjuder in till gemenskap. Stora fönsterpartier från golv till tak och fönster i flera väderstreck gör att bostaden fylls med ett härligt ljusflöde. Här finns möjlighet att möblera efter egen smak och tycke. Vardagsrumsdelen rymmer plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel.

Kök

Smakfullt och modernt kök från 2023 från IKEA. Kökets utrustning består av en induktionshäll, köksfläkt, kyl och frys, integrerad diskmaskin, varmluftsugn och micro i arbetshöjd. Mycket förvaring i skåp och lådor.

Tvättstuga

Här har ni lyxen med en gedigen tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Arbetsbänk med diskho, gott om förvaringsmöjligheter och garderober. Inredning från IKEA. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger grå klinker.

Vardagsrum / Matplats

Här finns gott om plats för matbord till 8 personer vilket ger möjlighet till trevliga middagar. Härifrån nås även bostadens härliga inglasade uterum.

Sovrum

Master bedroom erbjuder plats för en dubbelsäng och tillhörande sängbord och förvaringsmöjligheter i en walk-in closet.

Badrum

Stilrent badrum med genomtänkta detaljer. Utrustat med WC, dusch med glasdörrar, handfatskommod med vita luckor och ovansittande spegelskåp.

Övre plan

Allrum

En trappa upp finner ni ett allrum med plats för soffa med tillhörande möblemang. Från allrummet nås bostadens mysiga balkong.

Sovrum 1, 2, 3 & 4

På övre plan finner ni fyra sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Passar även utmärkt som barnrum eller kontor om så önskas. Fint ljusinsläpp samt högt i tak och plats för möblemang som garderob eller byrå.

Badrum

Fint helkaklat badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. Utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt badkar.

Nedre plan

På nedervåningen finner ni en entré, ett ytterligare sovrum, två rum som kan användas som gästrum/arbetsrum/hobbyrum, ett badrum och en bastu.

Badrum / Bastu

Badrummet i källaren är utrustat med WC, två handfatskommoder där ena har en ovansittande spegel samt dusch.

Intill badrummet på källarplan finns en bastu avsett för största möjliga avslappning

Garage

På fastigheten finns även ett garage med plats för två bilar. Ytterligare parkeringsplatser finns framför och bredvid garaget.

Altan

Bostadens stora och härliga altan befinner sig i norrläge. Här finns plats för loungemöblemang, matgrupp samt grill.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
2000
Fasad
Meksi tegel
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Lekablock
Tak
Betongpannor
Grund
Gjuten
Uppvärmning
Värmepump-frånluft (el)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Frånluft med återvinning
Renovering
2010 - Renovering av altan.
2022 - Renovering invändigt.
Övriga byggnader
Marken mellan fastigheterna Hovås 451:1 och Hovås 451:19 tillhör och delas mellan fastigheterna. Finns plats för 2 bilar eller en båt.

Driftkostnader

Hushållsel
52 000 kr
Vatten/avlopp
6 000 kr
Sotning
1 200 kr
Väg/samfällighetsavgift
2 000 kr
Renhållning
1 700 kr
Försäkring
4 200 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
67 100 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation, familjesammansättning och levnadssätt. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten el avser även uppvärmning. Fiber finns indraget till fastigheten.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-03-29)
Prestanda
81 kWh/m2/år
Primärtenergital
160 kWh/m2/år
Energiklass
E

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 066 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
2000
Byggnadsvärde
3 528 000 kr
Markvärde
2 538 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hovås GA:32 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hovås GA:33 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hovås GA:37, Samfällighet: Göteborg Hovås S:92, Samfällighet: Göteborg Hovås S:93
Planbestämmelser
Fastighetsplan (1995-09-19) Detaljplan (1994-06-16)

Hovås

Sekelskiftescharm möter moderna bebyggelser

Ett av Göteborgs mest attraktiva områden är Hovås – här beblandas äldre villahusområden med stilfulla arkitekturer med nyare flerbostadshus och havet är ständigt närvarande. Här kan ni hitta allt ni behöver inom kort avstånd och det är enkelt att trivas.
Badhotell, kallbadhus med bastu och restauranger, Sveriges äldsta golfbana, sandstränder, klippor, vackra promenadstigar och flera båthamnar är endast några av de få exemplen som präglar Hovås och som lockar besökare men även bostadshavare.

Stort serviceutbud och nära till stan

Nya Hovås erbjuder ett härligt utbud av bostäder, restauranger, butiker och mataffär. Här handlar man gärna till picknicken som enkelt via cykel transporterar er ner till bryggorna för ett besök till Amundön där naturen är vacker och badplatserna populära. Både buss och bil är enkla medel att färdas in till centrala Göteborg via.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta