Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Norra Sälöfjordsgatan 43

Kyrkbyn

82 kvm
6 rum
560 kvm
4 310 000 kr (slutpris)
Såld

Villa med potenital i hemtrevligt område!

Varmt välkomna till Norra Sälöfjordsgatan 43 och denna härliga villa om 82 kvm. I ett lugnt och familjevänligt läge finner ni en väldisponerad villa med en trädgård med ofantliga odlingsmöjligheter. Stor gräsmatta på baksidan där barn kan leka ostört och flera uteplatser i grönskan.
Härlig planlösning med bra antal rum och sovrum så det passar just era behov. Entréplan erbjuder ett mysigt allrum med utgång till den soliga altanen, två sovrum, badrum och kök. Ta trappan ner en våning och ni välkomnas till en mysig gillestuga, sovrum/gästrum, klädkammare samt bostadens andra badrum och utgång till garaget.
Här finns en stabil och god grund för att skapa ert drömboende!

Här bor ni i ett lugnt och familjevänligt område med närhet till Älvstranden med restauranger och mataffärer såsom Coop/ICA.
Slutpris
4 310 000 kr
Antal rum
6 rum & kök, varav 3 sovrum
Boarea
82 kvm (enligt areauppgifter enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Tomträtt
Byggnadsår
1954
Tomtareal
560 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Kyrkbyn 118:15
Gatuadress
Norra Sälöfjordsgatan 43
Postadress
41872 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Norra Sälöfjordsgatan 43-1
 Norra Sälöfjordsgatan 43-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Norra Sälöfjordsgatan 43-3
 Norra Sälöfjordsgatan 43-4
 Norra Sälöfjordsgatan 43-5
 Norra Sälöfjordsgatan 43-6
 Norra Sälöfjordsgatan 43-7
 Norra Sälöfjordsgatan 43-8
 Norra Sälöfjordsgatan 43-9
 Norra Sälöfjordsgatan 43-10
 Norra Sälöfjordsgatan 43-11
 Norra Sälöfjordsgatan 43-12
 Norra Sälöfjordsgatan 43-13
 Norra Sälöfjordsgatan 43-14
 Norra Sälöfjordsgatan 43-15
 Norra Sälöfjordsgatan 43-16
 Norra Sälöfjordsgatan 43-17
 Norra Sälöfjordsgatan 43-18
 Norra Sälöfjordsgatan 43-19
 Norra Sälöfjordsgatan 43-20
 Norra Sälöfjordsgatan 43-21
 Norra Sälöfjordsgatan 43-22
Fastighetskarta Norra Sälöfjordsgatan 43-23
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Entréplan

Välkomna in till denna mysiga villa.

Hall

I hallen ligger laminatgolv vilket är genomgående i bostaden och väggarna är målade i vitt. Här finns plats för avhängning till vänster om hallen. Från entrén och vardagsrummet nås även altanen som ligger i sydostläge.

Vardagsrum / Matplats

Väl tilltaget vardagsrum med tre vitmålade väggar tillsammans med en fondvägg. I detta rum finns original parkettgolv från 1954. Här finns plats för såväl en stor soffgrupp med tillhörande möblemang som ett matsalsbord med 6-8 platser.

Kök

Kök med fanérade skåpsluckor och ovan arbetsbänken sitter ljust kakel som stänkskydd. Härlig öppen yta och känsla av gemenskap med stora arbetsytor samt bra förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Här finns även en barbänk varvid två barstolar får plats. Utrustningen består av spishäll, köksfläkt, ugn, kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom erbjuder plats för en dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här är väggarna vitmålade.

Bostadens andra sovrum är rymligt och erbjuder plats för säng med tillhörande sängbord, förvaringsmöblemang och skrivbord. Här är två av väggarna målade i vitt tillsammans med mönstrad tapet.

Badrum

Bostadens första badrum erbjuder ljusinsläpp via ett fönster. Utrustningen består av wc, handfatskommod och duschhörna. På golvet ligger plastmatta och på väggarna sitter våtrumstapet.

Källarplan

Gillestuga

En trappa ner från entrénplan finner du en mysig gillestuga med öppenspis. Plats finns för soffgrupp och tillhörande möblemang. Väggarna är vitmålade.

Sovrum

Det tredje sovrummet är också detta rymligt och erbjuder plats för säng med tillhörande sängbord. Här finns möjlighet att möblera efter eget behov med skrivbord eller exempelvis fövaringsmöblemang. Fönster i två väderstreck gör att rummet fylls av härligt ljus.

Klädkammare / Tvättstuga

Gott om plats för förvaring i klädkammaren. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger plastmatta.

Rymlig tvättstuga utrustad med tvättmaskin från 2012.

Badrum

Bostadens andra badrum har vita väggar och på golvet ligger plastmatta. Utrustning består av wc samt handfat med ovansittande spegelskåp.

Garage

Från gillestugan finns en utav ingångarna till bostadens garage.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Byggnadsår
1954
Fasad
Trä
Stomme
Trä och murverk/betong
Fönster
3-glas fönster & 2-glas kopplade
Tak
Betongpannor
Grund
Källare
Uppvärmning
Fjärrvärme vattenburet system och öppenspis
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
1982 - Tillbyggnad av garage, altan och entrédel.
1986/87 - Omdränering av huset.
2017 - Renovering av fasad, tak, altan och entrén.

Installerat larm via Securitas.

Driftkostnader

Uppvärmning
19 356 kr
Hushållsel
3 408 kr
Vatten/avlopp
6 672 kr
Renhållning
1 068 kr
Försäkring
7 152 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
37 656 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
Driftkostnaderna är uträknade per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-06-03)
Prestanda
103 kWh/m2/år
Primärtenergital
79 kWh/m2/år
Energiklass
C

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 936 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1950
Byggnadsvärde
1 166 000 kr
Markvärde
1 770 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomträttsavgäld
14 448 kr/år
Löptid
2030-07-31

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan

Tillträde

f

Kyrkbyn

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta