Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Långströmsgatan 5A

Hisingen

4 rum
87 kvm
3 260 000 kr (slutpris)
4 178 kr/mån
Såld

Nyproducerad, extraordinär fyra med inglasad balkong och uteplats!

Nu finns möjligheten att förvärva en nyproducerad fyrarummare om hela 87 kvm med stor inglasad balkong i västerläge och uteplats belägen i öster. En social och öppen planlösning mellan vardagsrum och kök vilket bjuder in till social samvaro och gemenskap med vänner och familj. Stora fönsterpartier i fler väderstreck vilket ger ett behagligt ljusflöde genom bostaden och bidrar till en luftig känsla.

Livskvaliteten är satt i centrum och därmed är plats gjord för många gemensamma utrymmen utvändigt såsom grillplatser, utegym och gång- och cykelvägar. Dessutom har du tillgång till multisportplan, bygglekplats och förskola i anslutning till området. Ett ögonkast bort närmar sig stadskärnan med shopping, restauranger och nöjen i världsklass – från Järntorget, Stenpiren Nordstaden, Nya Backaplan, Frihamnen och Kville till Lindholmen, Eriksberg och den 7 km långa kajpromenaden. Här har du nära till både jobb och fritid. I anslutning till området och en bit bort finns det 7 busslinjer, 3 spårvagnslinjer, 2 färjelinjer

OBS: Bostaden är ej färdigbyggd. Kontakta mäklaren för genomgång gällande projektet. Tillträde sommaren 2022. För mer information om projektet: https://nyproduktion.balder.se/projekt/bergsfallet/ (exempelbilder tagna härifrån).
Slutpris
3 260 000 kr
Månadsavgift
4 178 kr/mån
Antal rum
4 rum
I avgiften ingår värme och kallvatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr för Telia Triple Play.
Boarea
87 kvm (enligt den ekonomiska planen)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.46175%
Våningsplan
1 av 5. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2022
Lgh.nr
1-1004
Gatuadress
Långströmsgatan 5A
Postadress
41870 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Långströmsgatan 5A-1
 Långströmsgatan 5A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Långströmsgatan 5A-3
 Långströmsgatan 5A-4
 Långströmsgatan 5A-5

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med plats för fri avhängning och förvaring sker i en garderob, vidare in i bostaden finns ytterliggare en garderob som erbjuder plats för förvaring. De vitmålade väggarna är genomgående i bostadens alla rum precis som det vitpigmenterade ekgolvet.

Vardagsrum / Kök

Vidare in i bostaden finner ni vardagsrum och kök i en öppen och social planlösning som bjuder in till gemenskap med stora fönsterpartier som tillåter ljuset att flöda och bidrar till en luftig atmosfär. Här har ni möjlighet att möblera utifrån egen smak och tycke. Plats finns för soffgrupp med tillhörande möblemang och matgrupp för 6 personer. Härifrån nås bostadens stora inglasade balkong i härligt västerläge med plats för valfritt möblemang. Här kan ni njuta av middagen i lugn och ro i kvällssolen.

Modernt och fullutrustat kök med vita luckor från Marbodal. Bänkskiva i laminat tillsammans med vitt kakel som stänkskydd och underlimmad diskho. Den maskinella utrustningen är från Cylinda och består av vit kyl och frys i fullängd, induktionshäll, spisfläkt, varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn och helintegrerad diskmaskin. Här erbjuds gott om arbetsyta samt förvaringsmöjligheter.

Sovrum 1, 2 & 3

Master bedroom är rogivande och erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finner ni utgången till bostadens uteplats i österläge. Förvaring sker i en rymlig walk-in closet som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Fönster i två väderstreck bidrar med fint ljusinsläpp.

Bostadens andra sovrum ligger även detta i ett lugnt och skönt läge med uteplatsen utanför. Här finns plats för säng med tillhörande sängbord samt skrivbord intill fönstret. Förvaring sker i en garderob och plats för förvaringsmöbel finns.

Det tredje sovrummet erbjuder också plats för säng med tillhörande sängbord samt skrivbord intill fönstret. Förvaring sker i en garderob och plats för förvaringsmöbel finns.

Badrum 1 & 2

Helkaklat och stilfullt badrum med vitt kakel på väggarna tillsammans med grått klinker på golvet. Utrustat med wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, dusch med väggar i klarglas samt tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk och överskåp.

Bostadens andra mindre badrum är utrustat med wc och handfatskommod med ovansittande spegel.

Förråd

Till lägenheten hör ett förråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2022
Våningsplan
1 av 5. Hiss finns.
Renovering
Ingen energideklaration är utförd för fastigheten då den är nyproducerad.

Driftkostnader

Hushållsel
4 800 kr
Vatten/avlopp
2 172 kr
Försäkring
1 800 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
8 772 kr
Driftskostnader beräknade enligt schablon i och med att ingen bott i lägenheten ännu. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Energiklass

Tomt/uteplats

Balkong
Ja
Uteplats
Ja

Förening

Namn
Bergsfallet i Jättesten
Org.nummer
769637-9309
Föreningen äger marken?
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
87 st
Tillåts delat ägande?
Parkering
De boendes parkeringar är belägna i det underliggande garaget.
Allmänt om föreningen
Långströmsalléns andra etapp består av 87 bostadsrättslägenheter i storlekarna 1–4 rok och 32–87 kvm. Fokus ligger på mindre och yteffektiva bostäder men här finns även större treor och fyror för familjer som behöver lite mer utrymme.

Huset ligger i anknytning till områdets kommande lilla kvarterstorg där lokaler och tillhörande besöksparkeringar kommer finnas.

Förutom Långströmsparken, strövområden och andra naturliga ytor kommer Bergsfallet till exempel kunna erbjuda bilpooler, utegym, lekplatser, grillplatser och olika former av samlings- och aktivitetsytor.

Hisingen

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta