Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Slättadammsgatan 7D

Slätta Damm

2 rum
58.2 kvm
1 795 000 kr (slutpris)
4 760 kr/mån
Såld

Nyrenoverad tvåa med balkong!

Välkomna till Slättadammsgatan 7D och denna nyrenoverade tvårummare på våning 2/3! Ljus och fräsch lägenhet med fönster i två väderstreck som bidrar till känslan av rymd och en luftig atmosfär. Ni erbjuds ett väl tilltaget nytt kök med plats för matbord, ett vardagsrum med flertalet möbleringsalternativ och utgång till bostadens balkong i västerläge, rymligt sovrum samt gott om förvaringsmöjligheter i två klädkammare.
Här bor ni i ett stadsnära och naturskönt område i en välskött HSB förening med närhet till skog och Hisingsparken samtidigt som utmärkta kommunikationer gör resandet till såväl Backaplan som centrala Göteborg snabbt och bekvämt.
Slutpris
1 795 000 kr
Månadsavgift
4 760 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår vatten och värme. Individuell mätning av hushållsel efter faktiskt förbrukning.
Boarea
58.2 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
4.77282%
Andel av årsavgift
4.77282%
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1951
Lgh.nr
15
Gatuadress
Slättadammsgatan 7D
Postadress
41725 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Slättadammsgatan 7D-1
 Slättadammsgatan 7D-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Slättadammsgatan 7D-3
 Slättadammsgatan 7D-4
 Slättadammsgatan 7D-5
 Slättadammsgatan 7D-6
 Slättadammsgatan 7D-7
 Slättadammsgatan 7D-8
 Slättadammsgatan 7D-9
 Slättadammsgatan 7D-10
 Slättadammsgatan 7D-11
 Slättadammsgatan 7D-12
 Slättadammsgatan 7D-13
 Slättadammsgatan 7D-14
 Slättadammsgatan 7D-15
 Slättadammsgatan 7D-16
 Slättadammsgatan 7D-17
 Slättadammsgatan 7D-18
 Slättadammsgatan 7D-19
 Slättadammsgatan 7D-20
 Slättadammsgatan 7D-21

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande möblerbar hall med plats för fri avhägning och två klädkammare erbjuder ytterliggare förvaringsmöjligheter. Vita väggar tillsammans med klinkers i grått på golvet.

Kök

Väl tilltaget och smakfullt helrenoverat kök från 2022 med vita skåpsluckor tillsammans med svarta vitvaror och gott om förvaringsmöjligheter. Ovan den grå bänkskivan i laminat sitter vita breda kakelplattor. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, köksfläkt, inbyggd mikro samt integrerad kyl/frys. Plats för ett matbord med fyra stolar. Laminatgolv tillsammans med vita väggar och ett fönster som bidrar med ljusinsläpp.

Vardagsrum

Rogivande vardagsrum med gott om plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel och matsalsbord om så önskas. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är vita. Härifrån når ni bostadens balkong med ett härligt västerläge som erbjuder många soltimmar på eftermiddag och kväll.

Sovrum

Likt övriga rum i bostaden är även sovrummet stort till ytan. Här finns gott om utrymme för en dubbelsäng med tillhörande sängbord och ett fönster bidrar med ljusinsläpp. De vita väggarna återfinns här tillsammans med laminatgolv.

Badrum

Halvkaklat badrum i grönt med plastmatta på golvet där inredningen består av wc, handfat med ovansittande spegelskåp samt badkar med nya duschhandtag.

Förråd

Till lägenheten hör både ett vind- och ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1951
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
År 2022 installerades nytt kök, väggarna målades om och nytt golv lades i hall, kök och klädkammare.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Försäkring
1 200 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
4 800 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-01-23)
Prestanda
140 kWh/m2/år
Primärtenergital
157 kWh/m2/år
Energiklass
F

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB Brf Slättadamm
Org.nummer
716409-5841
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
24 st
Antal lokaler
5 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Följande planerat underhåll som gjorts:
2018/2019
Två virkulationspumpar bytta
2019/2020
Torktumlare, torkrumsutrustning bytt
2020/2021
OVK genomgång i alla lägenheter
Relining av avlopp i källarplan
Parkering
Föreningen förfogar inte över några parkeringsplatser.
Ett flertal parkeringsmöjligheter finns i området.
Gemensamma utrymmen
En gemensamhetslokal finns i föreningen.
Tvättstuga utrustad med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.
Till varje lägenhet hör ett vindsförråd och ett källarförråd.
TV/bredband
Comhem
Föreningens ekonomi
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.
Allmänt om föreningen
BRF Slättadamm är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten GÖTEBORG TOLERED 154:12. Det finns i denna fastighet 24 bostadsrättslägenheter och 5 st lokaler på adresserna Slättadammsgatan 7A, Slättadammsgatan 7B, Slättadammsgatan 7C, och Slättadammsgatan 7D. Den totala lägenhetsytan är 1233 kvm.

Kontroll med styrelsen, hemsida och årsredovisning 2022-02-15. Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er.

Slätta Damm

Centralt och naturnära

Slätta Damm har ett bra läge på centrala Hisingen, som är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras de närmaste åren. Stadsdelen ligger lika nära city som Linné – du bor centralt, men samtidigt lugnt och nära naturen. Här finns all service du kan önska dig!  

Namnet Slätta Damm kommer av den konstgjorda dammen i S A Hedlunds park, som dämts upp i sin södra ände. Väster om Slätta Damm, på toppen av berget Burshäll, finns lämningar av en fornborg, med en 400 meter lång stenvall.

Bra förbindelser – nära centrum

Från centrala Hisingen är det alltid nära till de stora billederna. Åker du kommunalt finns bra bussförbindelser från Björlandavägen till Hjalmar Brantingsplatsen, centrum och Volvo Torslanda. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Mysiga nöjeskvarter och stort parkområde

I de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget finns ett stort nöjesutbud, bland annat bowling, biljard och minigolf. Här finns även caféer och restauranger med mat från hela världen. På Wieselgrensgatan finns ett bibliotek.

I området finns även Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park lockar med fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

Service och skolor

Matbutik, pizzeria, frisör och vårdcentral finns vid Bjurslätts torg. Dessutom finns ett stort utbud på centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Centrala Hisingen har gott om både för- och grundskolor, gymnasium och fritidsgårdar. I området finns Bjurslättskolan (F–6) och Toleredsskolan (F–9). Västra Hisingens kulturskola undervisar i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta