Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

De Geersgatan 9C

Lunden

2 rum
54 kvm
2 750 000 kr (slutpris)
3 565 kr/mån
Såld

Härlig och hemtrevlig tvåa i mysiga Lunden i Göteborg!

Välkommen till denna ljusa och fina tvåa som ligger i mysiga Lunden i Göteborg. Välplanerad och goda förvaringsmöjligheter med balkong i västerläge. Här kan man sitta och njuta och titta ut över vackra Göteborg. Bostaden går i ljusa toner och härligt fint ljusinsläpp. Ett fräscht helkaklat badrum och stort och rymligt sovrum. Välkomna!

I närheten finner ni allt ni kan tänkas behöva - goda kommunikationer, servicebutiker samt naturområden med fina promenadstigar. Delsjön och Härlanda tjärn är populära resmål framåt sommaren med fina badplatser och glasskiosk.
Slutpris
2 750 000 kr
Månadsavgift
3 565 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme och bredband.
Boarea
54 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.64876%
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1954
Lgh.nr
79
Gatuadress
De Geersgatan 9C
Postadress
41657 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 De Geersgatan 9C-1
 De Geersgatan 9C-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 De Geersgatan 9C-3
 De Geersgatan 9C-4
 De Geersgatan 9C-5
 De Geersgatan 9C-6
 De Geersgatan 9C-7
 De Geersgatan 9C-8
 De Geersgatan 9C-9
 De Geersgatan 9C-10
 De Geersgatan 9C-11
 De Geersgatan 9C-12
 De Geersgatan 9C-13
 De Geersgatan 9C-14
 De Geersgatan 9C-15

Rumsbeskrivning

Hall

Rymlig hall med plats för avhängning. Ljusa tapeter med plastmatta.

Vardagsrum

Ett rymligt vardagsrum med plats för möblemang. Ljusa väggar och på golvet ligger fin fiskbensparkett. Härifrån tar man sig ut till bostadens balkong i väst med plats för litet loungemöblemang.

Kök

Ljust kök med vita skåpsluckor och vita väggar. Bra med förvaring och arbetsyta. Spis, ugn, kyl och frys. På golvet ligger det plastmatta.

Sovrum

Stort och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Direkt utanför sovrummet finns en klädkammare. På golvet ligget det plastmatta och väggarna är tapetserade i en grön färg.

Badrum

Ett fräscht och renoverat badrum helkaklat i vitt och ljusgrått golv. Utrustat med wc, handfat, spegelskåp och duschväggar.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
3 000 kr
Försäkring
1 800 kr
Övrigt
300 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
5 100 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägg.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-10-28)
Prestanda
139 kWh/m2/år
Energiklass
F

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf de Geersgatan
Org.nummer
757201-7387
Föreningen äger marken?
Nej tomträtt löper till 2034.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
142 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Inre reparationsfond
3 103 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2018-2019 Nytt tak garagelänga, renoverad tvättstuga med nya maskiner, installation av bergvärmesystem.
2019 Utbyte torktumlare, torkaggregat och lakansträckare, staket runt parkering.

2021- Renovering och utbyte maskiner i tvättstugan 8-16, dusch och toa intill övernattningsrummet, fortsatt uppfräschning av utemiljön.
Parkering
Föreningen har 61 garage (varav 5st ladd platser för EL Bil) och 72 parkeringsplatser (varav 10st ladd platser för EL Bil), för uthyrning. Alla garage och parkeringsplatser är just nu uthyrda

P-Plats fr. 162,- / månaden
Garage fr. 349,- / månaden
TV/bredband
Föreningen är anslutna till Com Hem.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltaren sköts av Bredablick förvaltning. Föreningen har ej planerade avgiftshöjningar för 2022.
Övrigt
I föreningen finns gemensam tvättstuga och cykelförråd.
Allmänt om föreningen
Föreningen äger byggnaderna på fastigheterna Lunden 25:14, Lunden 25:15, Lunden 33:1, Lunden 33:2 och Lunden 34:1 i Göteborg kommun som är upplåten med tomträtt. Byggnaderna har 142 lägenheter och är uppförda 1954. Fastigheterna är belägna på De Geersgatan 2-22 jämna nummer och 7-9 ojämna nummer.

Kontrollerat 2021-12-07.
Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Lunden

I hjärtat av Östra Centrum finner ni populära Lunden som kännetecknas av lugnet men även för den härliga stadskänslan. Här bor ni med närhet till kommunikationer från både Redbergsplatsen och Olskrokstorget där ni snabbt tar er vidare till önskad plats. Eller varför inte ta cykeln till Skatås, Delsjön eller Härlanda tjärn och ta del av den härliga naturen. Längst huvudstråket Danska vägen finner ni caféer och restauranger för alla smaker. Inte nog med det så har ni även här stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta