Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Lillekärr södra 204

Hisings Kärra

4 rum
88 kvm
2 530 000 kr (slutpris)
6 497 kr/mån
Såld

Välplanerad fyrarummare på vån 4/4 med söderbalkong!

Välkomna till Lillekärr Södra 204 och denna välplanerade fyrarummare på våning 4/4. Här erbjuds ni välplanerade kvadratmeter och moderna materialval. Köket har gott om arbetsyta och plats för ett matbord med 6 - 8 sittplatser. Vidare finner ni det väl tilltagna vardagsrummet med utgång till bostadens härliga söderbalkong. Till ert förfogande har ni även tre sovrum där master bedroom har utgång till bostadens balkong. Till sist har ni två helkaklade badrum där ena är utrustat med dusch och tvättmaskin och det andra med ett badkar. Här är det bara till att flytta in och känna sig som hemma. Välkomna!

Här bor ni i ett familjevänligt område med närhet till skolor, servicebutiker, grönområden och kommunikationer som enkelt via expressbuss tar er in till de centrala delarna av Göteborg.
Slutpris
2 530 000 kr
Månadsavgift
6 497 kr/mån
Antal rum
4 rum
I avgiften ingår vatten, kabel-tv (grundutbud), bredband samt IP-telefoni. Obligatoriskt värmetillägg tillkommer på 881kr/månad och är inräknad i angiven avgift. El debiteras efter faktisk förbrukning.
Boarea
88 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.66989%
Andel av årsavgift
0.67054%
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1979
Lgh.nr
52
Gatuadress
Lillekärr södra 204
Postadress
42531 Hisings Kärra

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Lillekärr södra 204-1
 Lillekärr södra 204-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Lillekärr södra 204-3
 Lillekärr södra 204-4
 Lillekärr södra 204-5
 Lillekärr södra 204-6
 Lillekärr södra 204-7
 Lillekärr södra 204-8
 Lillekärr södra 204-9
 Lillekärr södra 204-10
 Lillekärr södra 204-11
 Lillekärr södra 204-12
 Lillekärr södra 204-13
 Lillekärr södra 204-14
 Lillekärr södra 204-15
 Lillekärr södra 204-16
 Lillekärr södra 204-17
 Lillekärr södra 204-18
 Lillekärr södra 204-19
 Lillekärr södra 204-20
 Lillekärr södra 204-21
 Lillekärr södra 204-22
 Lillekärr södra 204-23
 Lillekärr södra 204-24

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i en möblerbar hall med plats för fri avhägning. På golvet ligger praktiskt grått klinkergolv och väggarna är tapetserade i en beige färg.

Kök

I direkt anslutning till hallen finner ni köket som renoverades under 2020. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i både över- och underskåp i vitt. Den maskinella utrustningen består av en hällspis, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro i behaglig arbetshöjd, diskmaskin samt kyl och frys. Ett matbord med 6 - 8 sittplatser har en självklar plats i matsalsdelen. Laminatgolv och vita väggar.

Vardagsrum

Rogivande vardagsrum med gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Väggarna är tapetserade i mörkgrått och på golvet ligger laminat. Härifrån når ni även bostadens väl tilltagna balkong med bästa söderläget som erbjuder många soltimmar och plats för såväl loungemöblemang som matbord.

Sovrum 1 - 3

Master bedroom rymmer med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang. Väggarna går i ljusgrått och här återfinns laminatgolvet. Från master bedroom finner ni även bostadens andra utgång till den härliga balkongen.

Bostadens två andra sovrum går att möblera efter behov. Önskas enkelsäng och kontorshörna så får detta plats, så även en dubbelsäng.

Badrum 1 & 2

Här har ni lyxen att ha två tidlöst helkaklade badrum med grått klinkergolv tillsammans med vitt kakel på väggarna med avbrott för fondpartier som matchar golvet. Det första är inrett med en wc-stol, vit handfatskommod med ovansittande spegelskåp, duschhörna med dörrar i klarglas samt tvättmaskin.

Det andra badrummet är inrett med wc-stol, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, badkar samt handdukstork. Här har ni även lyxen att ha golvvärme.

Energideklaration

Det finns ingen giltig utförd energideklaration då tidigare har passerat 10 år.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1979
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
2 628 kr
Försäkring
3 888 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
6 516 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
RB Brf Kärraterrassen
Org.nummer
757202-7451
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt. Nya avtal tecknades 2018.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
167 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Inre reparationsfond
5 132 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2009 sattes nya 2-glasfönster och dörrar in, i entrén installerades nya postboxar.
2010 OVK utfördes och föreningen installerade nya porttelefoner
2012 byttes termostatventiler, stamventiler samt injustering av värme skedde
2013 renoverades bastun och torktumlare och två takfläktar byttes ut
2014 installerades Telia-fiber och avtal gällande kabel-tv tecknades med ComHem.
2015 balkong- och fasadrenovering stod klart
2016 har föreningen byggt ett nytt cykelförråd och bytt ytterligare tre takfläktar
2019 utfördes tvätt och ommålning av träpanel på utsidan
2020 utfördes målning av trapphus och hissar
2021 hissarna byttes ut

Planerade renoveringar:
2022-2024 - Stambyte, badrumsrenovering ingår i samband med stambytet.
Parkering
Parkeringsplats för uthyrning finns att hyra för ca 150 kr/månad och även kall- och varmgarage finns att hyra till en kostnad av ca 177 kr/mån respektive ca 288 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser. Avgifterna kommer höjas med 3 % plus momstillägg om 25 % i januari 2022.
TV/bredband
Kabel-TV, bredband samt IP-telefoni levereras av ComHem.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Avgiften höjdes med 3 % 1/1- 2021 pga stambyte, det är planerat att höjas de närmsta 2-3 år.
Övrigt
Till lägenheten hör ett förråd. Via föreningen har man tillgång till bastu, barnvagnsrum, soprum och cykelförråd. I föreningen finns tre tvättstugor, de finns i uppgångarna Lillekärr Södra 200, 204 och 208.
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten Kärra 55:5 i Göteborgs kommun. Föreningen består av 167 lägenheter. Byggnaden är uppförd 1979. Fastighetens adress är Lillekärr Södra 198-208. Den totala bostadsarean är 13 207 kvm och den totala lokalarean är 85 kvm.

Kontrollerat 2021-11-08. Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Bifogad årsredovisning är den senaste vi har att tillgå.

Hisings Kärra

Vacker natur och aktiviteter för alla

Hisings Kärra, allmänt kallat Kärra, har omkring 11 000 invånare och 3 100 arbetstillfällen. Här finns gott om både små och stora företag. Området var glest befolkat och hade en tydlig jordbruksprägel så sent som på 1970-talet.

Goda kommunikationer

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express på sträckan Gerrebacka–Nordstan–Billdal. På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta