Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Haga Kyrkogata 20D

Vasastaden

1 rum
27 kvm
3 075 000 kr (slutpris)
815 kr/mån
Såld

Nyrenoverad etta med låg avgift och bästa möjliga läge!

Välkommen upp till tredje våning där vi finner denna fullständigt nyrenoverade pärla med magiskt läge. Bostaden erbjuder moderna materialval, fint ljusinsläpp, goda förvaringsmöjligheter och högt i tak. Lugnt läge mot föreningens vackra innergård med Pariskänsla. I det helkaklade badrummet finns lyxen med egen tvättavdelning som gör vardagen extra bekväm.

Här bor ni i en stabil förening med gångavstånd till Avenyn, Haga och Linnéstaden samt endast ett stenkast från handelshögskolan och Göteborgs universitet. Utanför porten finns ett rikt utbud av restauranger, caféer och shopping. Perfekt första boende. Flexibelt tillträde. Välkomna hem!
Slutpris
3 075 000 kr
Månadsavgift
815 kr/mån
Antal rum
1 rum
I avgiften ingår kabel-tv och vatten.
Boarea
27 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.65%
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1895
Lgh.nr
00424
Gatuadress
Haga Kyrkogata 20D
Postadress
41123 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Haga Kyrkogata 20D-1
 Haga Kyrkogata 20D-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Haga Kyrkogata 20D-3
 Haga Kyrkogata 20D-4
 Haga Kyrkogata 20D-5
 Haga Kyrkogata 20D-6
 Haga Kyrkogata 20D-7
 Haga Kyrkogata 20D-8
 Haga Kyrkogata 20D-9
 Haga Kyrkogata 20D-10
 Haga Kyrkogata 20D-11
 Haga Kyrkogata 20D-12
 Haga Kyrkogata 20D-13
 Haga Kyrkogata 20D-14
 Haga Kyrkogata 20D-15
 Haga Kyrkogata 20D-16

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomna in i lägenheten som har genomgående vitmålade väggar tillsammans med ekparkett, vitt tak och infällda spotlights. Här finns plats för avhängning. Ytterdörren har ett kodlås vilket gör att ni slipper oroa er över borttappade nycklar.

Allrum

Här avnjuter ni middagen med fin utsikt över innergården vid fönstret som ger hela bostaden ett härligt ljusinsläpp. Öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet vilket bjuder in till gemenskap. Här finns möjlighet att möblera med säng och soffa efter behov, smak och tycke. Två stora garderober med platsbyggt skrivbord och mängder av överskåp finns vilket ger bostaden stora förvaringsmöjligheter.

Kök

Helt nytt kök från EPOQ. Luckor i en behaglig grå nyans tillsammans med svart bänkskiva, svart diskho samt blandare och handtag i rostfritt stål. Ovanför den mörka bänkskivan sitter vitt kakel vilket gör köket enhetligt och stilrent. Utrustat med induktionshäll, ugn och mikro i svart, fläkt samt integrerad kyl/frys och diskmaskin.

Badrum

Helt nytt ljust helkaklat badrum med golvvärme. Utrustat med takdusch och vikbara duschväggar, WC, handfat med ovansittande spegelskåp samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Förråd/Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd.

Uppvärmningstyp på denna lägenhet är golvvärme (el) i hela lägenheten. Lägenheten är alltså inte kopplad till husets värmesystem.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1895
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns ej.
Renovering
Hela lägenheten är totalrenoverad hösten 2021.
Golvvärme har installerats i hela lägenheten.
Jordfelsbrytare finns, all el är utbytt av fackman.
Badrummet har våtrumsisolerats enligt branschstandard av fackman.

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Försäkring
1 200 kr
Övrigt
450 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 050 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägg. I posten övrigt räknas också en kostnad om 150kr/mån för nät.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-05-08)
Prestanda
143 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Förening

Namn
BRF Enen nr 17
Org.nummer
716408-7574
Föreningen äger marken?
Ja.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
27 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja.
Renoveringar
2003 omläggning av tak, trapphus och portgenomgång
2005 omputsning av fasad
2009 målning av fönster samt styrelserum/övernattningsrum
2011 omläggning plåttak
2016 taksäkerhetsarbete
2017 målning av fasad mot gatan
2019 spolning av stammar, ventilationsgenomgång samtliga lägenheter och sotning och brandskyddskontroll samt en bastu upprättas
2020 ordningsställande av källargolv nedanför uppgång A

Kommande underhåll
2021 fönsteröversyn samt underhållsplan

För mer information om gjorda renoveringar se årsredovisningen.
Parkering
Folkbokförd i stadsdelen kan få tillstånd för boendeparkering genom ansökan hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på deras hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: https://goteborg.se/wps/portal/start/parkeringstillstand-och-parkeringsplatser.
TV/bredband
Kabel-Tv och bredband via Comhem.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
I föreningen finns det vinkällare där alla lägenheter har sin egen plats för sina vinflaskor, tvättstuga, bastu, snickarutrymme och övernattningsrum. Lägenhetsförråd finns på vinden och cykelparkering på gården. På innergården finns en fint möblerad uteplats med grill.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Enen nr 17 bildades 1983. Fastigheten bebyggdes 1895 och består av 1 flerbostadshus i 4 våningar. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 800 kvm. Föreningen upplåter 27 lägenheter med bostadsrätt.

Kontrollerat med styrelsen 2021-11-12. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Vasastaden

Lummiga omgivningar möter citypulsen!

I Göteborgs centrum finner vi Vasastaden som är bland stadsdelens äldsta och välbevarade stadsdelar. De flesta husen uppfördes mellan 1870-1920 och arkitekturen har inspirerats från Paris och Wien.
I området finner ni flertalet skolor för barnfamiljen samt många idrotts och kulturföreningar erbjuder roliga aktiviteter.

Mellan Avenyn och Haga löper Vasagatan som är fylld av kaféer, restauranger, småbutiker, träningscenter, skönhetssalonger och matbutiker.

För de studerande erbjuder Göteborgs Universitet ett brett urval av studievägar och hit är även kommunikationerna goda med såväl buss som spårvagn.
På gångavstånd finner ni Botaniska trädgården, Slottsskogen och Vasaparken. Hit är det populärt att ta sig när man vill åt de gröna.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta