Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Marklandsgatan 47

Högsbo

2 rum
57 kvm
2 400 000 kr (slutpris)
3 716 kr/mån
Såld

Ljus och välplanerad tvårummare med inglasad balkong i väst!

Välkomna upp till denna välplanerade och mysiga tvårummare på våning 5/8. Här erbjuds ni ljusa och enhetliga ytskikt med ekparkett i Holländsk läggning och fönsterbänkar i sten. Välplanerade kvadratmeter ger er flertalet möbleringsalternativ och ett hem att trivas i. Ni har ett modernt HTH-kök i vitt med plats för matbord. Vardagsrummet går att möblera med såväl soffgrupp och matsalsmöblemang utan att den luftiga känslan går förlorad. Härifrån når ni även bostadens inglasade balkong med perfekt västerläge. Vidare har ni ett rogivande sovrum samt ett helkaklat badrum utrustat med en toppmatad tvättmaskin.

Här bor ni med ett perfekt och lugnt läge i populärt område. På promenadavstånd finner ni Mariaplan som erbjuder kaféer, restauranger och mysiga pubar såväl som naturområdena Änggårsbergen, Ruddalen och Slottskogen. Via spårvagn tar ni er enkelt in till innerstaden för shopping och middagar eller varför inte havet för ett härligt dopp året om.
Slutpris
2 400 000 kr
Månadsavgift
3 716 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår vatten, kabel-TV och bredband. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 475 kr/mån för värme vilket är inräknat i avgiften.
Boarea
57 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.2548%
Våningsplan
5 av 8. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1961
Lgh.nr
317
Gatuadress
Marklandsgatan 47
Postadress
41477 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Marklandsgatan 47-1
 Marklandsgatan 47-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Marklandsgatan 47-3
 Marklandsgatan 47-4
 Marklandsgatan 47-5
 Marklandsgatan 47-6
 Marklandsgatan 47-7
 Marklandsgatan 47-8
 Marklandsgatan 47-9
 Marklandsgatan 47-10
 Marklandsgatan 47-11
 Marklandsgatan 47-12
 Marklandsgatan 47-13
 Marklandsgatan 47-14
 Marklandsgatan 47-15
 Marklandsgatan 47-16
 Marklandsgatan 47-17
 Marklandsgatan 47-18
 Marklandsgatan 47-19
 Marklandsgatan 47-20
 Marklandsgatan 47-21

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med gott om plats för förvaring i tre platsbyggda garderober och en skjutdörrsgarderob. På golvet ligger fin ekparkett och väggarna är målade i vitt. Ljusa ytskikt vilka är genomgående i hela bostaden.

Kök

HTH-kök i vitt med rostfria beslag. Ovan bänkskivan i ek sitter svart stänkskydd som gör ett snyggt avbrott mot det annars vita. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl/frys. Plats för ett matbord och 4 - 6 stolar. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Vardagsrum

Vidare finner ni vardagsrummet där golvet pryds av ekparkett i Holländsk läggning, vita väggar och fönsterbänk i sten. Ni får enkelt plats med både soffgrupp och matsalsmöbel om så önskas utan att den luftiga känslan går förlorad. Från vardagsrummet når ni även bostadens inglasade balkong med perfekt västerläge.

Sovrum

Rogivande sovrum med väggar målade i en ljus antikgrå färg och på golvet återfinns ekparketten. Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel.

Badrum

Ljust helkaklat badrum där inredningen består av en wc, vit handfatskommod med ovansittande spegelskåp, duschhörna med dörrar i klarglas samt en toppmatad tvättmaskin.

Förråd

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1961
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
5 av 8. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
1 800 kr
Försäkring
1 600 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
3 400 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-01-22)
Prestanda
136 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 26
Org.nummer
757201-7320
Föreningen äger marken?
Nej. Ny avgäld från december 2021.
Antal lägenheter
376 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja.
Renoveringar
2003 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Samma år byttes även el-stigare och mekanisk frånluftsventilation installerades.
2008 byttes samtliga fönster ut.
2012 utfördes radonmätning med godkänt resultat.
2013 ventilationsfläktar uppdaterades till behovsstyrt ventilationssystem
2013-2014 slutfördes renoveringsarbete av avlopp under A-huset, B-husets entréer färdigställdes och stigarledningar i trapphusen samt rökluckor till d:o byttes ut. Gammal utrustning och aggregat i tvättstugorna byttes, ombyggnation av hissar, styrsystem och hisschakt efter lagkrav i C-huset utfördes samt tre stycken cirkulationspumpar byttes ut.
2014 bastun i A-huset byggdes om samt relining av avloppsrör med påstick och byte av golvbrunnar i bottenplattan (gångar och rum) i B-huset gjordes.
2015-2016 färdigställdes renovering av samtliga hissar. Renovering av vissa garage inkl. byte av garageportar utfördes. Entrén till Marklandsgatan 43 åtgärdades pga sättningar i marken.
2017 installerades nytt värmesystem med uppvärmning genom bergvärme i fastigheterna genom ett stort energiprojekt. Även postboxar och rörelsestyrda armaturer i trapphus installerades.
2018 genomfördes relining av avloppsledningar i bottenplatta och källare under A- och C-husen. Byte av entré- och källardörrar. Tak, hängrännor och stuprör besiktigades med godkända resultat.
2019 utfördes en OVK i samtliga fastigheter och nya cykelgarage byggdes.
2020 utfördes rivning av gamla trappor, schaktning, pålning, uppförande av stödmurar, asfaltramper, trappor, asfaltering och iordningställande av nya planteringar. Arbetet slutbesiktigades i början av december.
2021 byggdes flera cykelgarage, renovering av gästrum samt laddstolpar till utomhusparkeringar.

Framöver planeras det även att utföra byte av termostater samt byte av värmefläktar i syfte av att minska värmeförbrukningen. Framöver ska styrelsen även utreda möjligheterna att bygga solpaneler på fastigheterna i syfte att minska elkostnaderna och ytterligare minska föreningens miljöpåverkan. Ommålning av entréer och trapphus samt fasadrenovering.
Parkering
Föreningen förfogar över 195 st vanliga p-plats (250 kr/mån) samt 114 st garageplats (580 kr/mån).
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via Telenor.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Avgiften höjdes med 3 % 1 juli 2021 för att täcka den ökade kostnaden för avgälden (avgiften) av tomträtten på vilken föreningens fastigheter, parkeringsplatser och garage är belägna.
Övrigt
I föreningen finns det gemensam tvättstuga, gästrum, hobbyrum samt bastu.
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten Järnbrott 162:10 i Göteborgs kommun. På fastigheten finns byggnader med 376 lägenheter
uppförda. Byggnaderna är uppförda 1961. Fastighetens adress är Marklandsgatan 43-71 i Göteborg.
Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Göteborgs kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.o.m.
2021-12-11 med en årlig avgäld på 723 000 kr.

Bostadsrättsföreningen är medlem i Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar i Göteborg.
Bostadsrättsföreningen äger via garantikapitalbevis andelar i Riksbyggen ekonomisk förening. Genom
intresseföreningen kan bostadsrättsföreningen utöva inflytande på Riksbyggens verksamhet samt ta del av eventuell
utdelning från Riksbyggens resultat. Utöver utdelning på andelar kan föreningen även få återbäring på köpta tjänster
från Riksbyggen. Storleken på återbäringen beslutas av Riksbyggens styrelse.

Kontrollerat 2021-10-27. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Högsbo

Citynära område med grönskan alldeles intill!

I Högsbo är det enkelt att kombinera det bästa av flera världar tack vare närheten till lummiga omgivningar med härliga motionsslingor där Änggårdsbergen och Slottsskogen erbjuder härliga upplevelser. Cykeln kan ni enkelt hoppa på och trampa ner till havet för att ta ett svalkande dopp.
Tack vare de goda kommunikationerna kan ni med lätthet ta er in till Göteborgs innerstad där Linnégatan ligger med kort distans från Högsbo och utbudet på restauranger, barer och caféer är stort.

Torghandel och stort utbud!

En stor knutpunkt i Högsbo är Marklandsgatan där såväl buss och spårvagn transporterar resenärerna runt omkring Göteborg. Axel Dahlströms torg är populär destination då det mesta kan erbjudas. Här finns bageri, mataffär, apotek, träningscenter och skönhetssalong. Det finns dessutom mötesplatser som bibliotek, fritidsgård och förskola.
Ni har även närhet till Frölunda Torg som erbjuder två våningar av butiker med allt från kläder till mat.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta