Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Ernst Torulfsgatan 7E

Munkebäck

2 rum
50 kvm
2 300 000 kr (slutpris)
2 937 kr/mån
Såld

Välplanerad tvåa i mysiga Munkebäck!

Välkomna till Ernst Torulfsgatan och denna välplanerade och hemtrevliga 2:a med låg avgift i mysiga Munkebäck. Ni välkomnas in i hallen vilket utgör bostadens nav varifrån ni når alla rum. Vidare har ni ett välplanerat kök i en lantlig romantisk stil, stort socialt vardagsrum, ett rogivande sovrum med inbyggda garderober och till sist ett helkaklat badrum.

I Munkebäck bor ni med ett centralt och naturnära läge med fina grönområden såsom Skatås och Delsjön i närheten. Ni erbjuds en hel del mysiga bageri som Lilla Sur och Portens Bageri. Restauranger finns det gott om. Här hittar ni bland annat Ölstugan Tullen, Intill och Oizo. Med spårvagn eller buss tar ni er snabbt in till innerstaden eller andra delar av Göteborg om så önskas.
Slutpris
2 300 000 kr
Månadsavgift
2 937 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, vatten, digital-TV och IP-telefoni. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån för bredband vilket är inräknat i avgiften.
Boarea
50 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.05%
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1948
Lgh.nr
21
Gatuadress
Ernst Torulfsgatan 7E
Postadress
41673 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Ernst Torulfsgatan 7E-1
 Ernst Torulfsgatan 7E-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Ernst Torulfsgatan 7E-3
 Ernst Torulfsgatan 7E-4
 Ernst Torulfsgatan 7E-5
 Ernst Torulfsgatan 7E-6
 Ernst Torulfsgatan 7E-7
 Ernst Torulfsgatan 7E-8
 Ernst Torulfsgatan 7E-9
 Ernst Torulfsgatan 7E-10
 Ernst Torulfsgatan 7E-11
 Ernst Torulfsgatan 7E-12
 Ernst Torulfsgatan 7E-13
 Ernst Torulfsgatan 7E-14
 Ernst Torulfsgatan 7E-15
 Ernst Torulfsgatan 7E-16
 Ernst Torulfsgatan 7E-17
 Ernst Torulfsgatan 7E-18
 Ernst Torulfsgatan 7E-19

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med plats för fri avhängning. En garderob erbjuder extra förvaringsmöjligheter. Parkettgolv och ljusgrå väggar.

Kök

Kök i vitt med rostfria beslag och gott om förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av en spis, köksfläkt samt kyl/frys. Anslutning till diskmaskin finns. Plats för ett matbord och 2 - 4 stolar. Ljus plastmatta på golvet och vita väggar.

Vardagsrum

Vardagsrummet rymmer en soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Här ligger ekparkett på golvet och väggarna är vita med avbrott för en grå fondvägg. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti.

Sovrum

Rogivande sovrum med väggar i en grön ton tillsammans med laminatgolv. Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel om så önskas. Tre inbyggda garderober erbjuder förvaringsmöjligheter.

Badrum

Ljust helkaklat badrum där utrustningen består av en wc, vit handfatskommod med ovansittande spegel, skåp för förvaring samt dusch.

Förråd

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1948
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
2 500 kr
Försäkring
1 900 kr
Övrigt
300 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 700 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägg.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-06-16)
Prestanda
138 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Förening

Namn
SKF:s Anställdas Brf nr 3
Org.nummer
757201-9029
Föreningen äger marken?
Nej.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
90 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja, men den som ska bo i lägenheten måste äga minst 50%.
Renoveringar
1992 - 93 stamrenovering av V/A-stammar i kök och badrum
1999 balkongrenovering
2000 nya säkerhetsdörrar
2003 dränering
2004 - 05 takomläggning
2010 underhållsarbete av fasaden
2011 nedmontering av gasledningar samt uppförande av entrétak
2012 målning av fönster och balkongdörrar
2012 uppgradering av vattensystem
2014 nytt passersystem med nya porttelefoner installerades
2014 nya tvättmaskiner till tvättstugan
2015 fiber installerades, I dag levereras 250/250 mbit/s.
2016 föreningslokalen rustades upp och källargångar målades
2017 godkänd OVK
2017 åtgärder av branddörrar på vindarna
2018 byggnation av 10 nya parkeringsplatser
2019 renovering av entréer genomfördes med byte av entrédörrar, ny belysning samt målning
2019 kontroll av system för nyckelbrickor
2019 spolning av brunnar

Framöver planerar föreningen att renovera enrétrappor och ledstänger samt att byta alla fönster i fastigheten.
Parkering
Föreningen förfogar över 22 parkeringsplatser (300 kr/mån) och 10 garage (500 kr/mån). Kö till samtliga platser.
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via Telenor.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Avgiften höjdes med 5 % 1/1 2021. I dagsläget finns inge beslutade avgiftsförändringar.
Övrigt
I föreningen finns det gemensam tvättstuga, bastu och föreningslokal.
Allmänt om föreningen
Brf SKF:s Anställda nr 3 är en äkta bostadsrättsförening med säte i Göteborg. Fastigheten bebyggdes 1948 och består av två flerbostadshus. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 5 1116 kvm, varav 4 730 kvm utgör lägenhetsyta och 386 kvm utgör lokalyta.

Kontrollerat 2021-10-13. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Munkebäck

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta