Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Vindragaregatan 10A

Centrala Hisingen

2 rum
54 kvm
2 575 000 kr (slutpris)
2 930 kr/mån
Såld

Gaveltvåa med balkong och centralt läge på Hisingen!

Nu har ni chansen att förvärva denna mysiga gaveltvåa på Vindragaregatan 10A med ett centralt läge på Hisingen. Här erbjuds ni ett vitt och fräscht kök med allt som kan tänkas behövas samt plats för matbord. Vidare har ni vardagsrummet i gavel med fin fiskbensparkett och utgången till bostadens balkong. Sovrummet har plats för en dubbelsäng och till sist har ni det helkaklade badrummet med dusch och golvvärme. Välkomna hem!

Här bor ni nära både natur, citypulsen och havet. Allt finns inom räckhåll med direkt närhet till goda kommunikationer via den stora knutpunkten Hjalmar Brantingsplatsen. Via nya Hisingsbron kan man smidigt promenera eller cykla till Centralstationen och Nordstan.
Slutpris
2 575 000 kr
Månadsavgift
2 930 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån för bredband, tv och telefoni.
Boarea
54 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
3.99%
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1955
Lgh.nr
00019
Gatuadress
Vindragaregatan 10A
Postadress
41704 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Vindragaregatan 10A-1
 Vindragaregatan 10A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Vindragaregatan 10A-3
 Vindragaregatan 10A-4
 Vindragaregatan 10A-5
 Vindragaregatan 10A-6
 Vindragaregatan 10A-7
 Vindragaregatan 10A-8
 Vindragaregatan 10A-9
 Vindragaregatan 10A-10
 Vindragaregatan 10A-11
 Vindragaregatan 10A-12
 Vindragaregatan 10A-13
 Vindragaregatan 10A-14
 Vindragaregatan 10A-15
 Vindragaregatan 10A-16
 Vindragaregatan 10A-17
 Vindragaregatan 10A-18
 Vindragaregatan 10A-19

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med plats för fri avhägning samt flertalet garderober som erbjuder förvaringsmöjlligheter. På golvet ligger ett praktiskt grått klinkergolv som sedan övergår till ekparkett och väggarna är vita.

Kök

Vidare finner ni köket med högblanka skåpsluckor och lådor i vitt med handtag i rostfritt stål och frostat inslag på vissa luckor. Ovan bänkskivan i ek sitter grått kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, diskmaskin, mikro samt kyl/frys. En platsbyggd sittbänk ger möjligheten till flera sittande gäster. Vitlaserad ekparkett på golvet och mönstrade tapetserade väggar i grönt och vitt.

Vardagsrum

Här ryms med enkelhet en soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel utan att den luftiga känslan försvinner. Fönster i två vädersträck och utgång till bostadens härliga balkong i sydöst bidrar till känslan av rymd och ger ett härligt ljusinsläpp i rummet. På golvet ligger vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt.

Sovrum

Rogivande sovrum med plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel om så önskas. Väggarna går i en ljusgrön ton och på golvet ligger laminat.

Badrum

Helkaklat badrum med blått mosaikgolv och vitt kakel på väggarna med avbrott för en blå bård. Inredningen består av en wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, duschhörna, handdukstork samt en härlig golvvärme. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Förråd

Till lägenheten hör både ett vindsförråd samt ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1955
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
2 700 kr
Försäkring
1 300 kr
Övrigt
300 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 300 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägg.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-11-18)
Prestanda
128 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Herkulesgatan 11
Org.nummer
757200-8485
Föreningen äger marken?
Ja.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
25 st
Antal lokaler
8 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja.
Renoveringar
1989 renovering av balkonger
1992 Byte av fönster, omputsning av fasad
2003 renovering av badrum, elstambyte, rörstambyte
2009 - 2010 byte av tak
2012 dränering och omläggning av trädgård
2013 målning av gemensamma utrymmen inomhus
2015 fiberinstallation
2017 installation av nya porttelefoner
2020 genomgång av värmesystem, byte/infodring av avloppsledningar i källaren

Just nu pågår renovering av föreningens bastu/relaxrum och dom har nyligen bytt tvättmaskiner och torktumlare. Våren 2022 startar en renovering av fasad och en översyn av balkonger, fönster, tak mm för att ligga i fas med underhållsplan
Parkering
Föreningen förfogar över 20 parkeringsplatser. Parkering utan el kostar 260 kr/mån, parkering med elstolpe kostar 360 kr/mån att hyra.
TV/bredband
Kabel-tv och bredband via Telenor.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Årsavgiften höjdes med ca 5 % vid årsskiftet 20/21. Inga planerade höjningar i nuläget.
Övrigt
I föreningen finns det övernattningsrum samt bastu- och relaxavdelning. Det finns även en gemensam innergård med pallkragar, utemöbler och grill.
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten Brämaregården 17:2 och har sitt säte i Göteborg. I föreningen finns 25 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 8 hyresrättslokaler. Byggnadens totalyta enligt taxeringsbeskedet är 2 188 kvm, varav 1 373 kvm utgör lägenhetsyta och 869 kvm utgör lokalyta.

Kontrollerat med styrelsen 2021-11-26. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Centrala Hisingen

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta