Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Fryxellsgatan 18B

Centrala Hisingen

2 rum
52 kvm
2 095 000 kr
3 672 kr/mån

Stilren genomgångstvåa med västerbalkong!

Välkomna till Fryxellsgatan 18B och denna genomgångstvåa med västerbalkong. Här erbjuds ni ljusa och stilrena materialval vilket bidrar till känslan av rymd och gör det enkelt för er att sätta en egen prägel i bostaden. Det välplanerad kvadratmeterna fördelas över ett kök där matbord och fyra stolar får plats. Vardagsrummet inrymmer en soffgrupp med tillhörande möblemang och härifrån når ni även bostadens solsäkra balkong. Vidare har ni ett sovrum med plats för en dubbelsäng och ett ljust badrum utrustat med en dusch. Välkomna hem!

Här bor ni på centrala Hisingen med lummiga omgivningar, närhet till träningsanläggningar och matbutiker. I området finner ni även populära Kville saluhall som erbjuder matupplevelser från flera olika delar av världen. Goda kommunikationer tar er vidare till Göteborgs centrum på bara några minuter.
Pris
2 095 000 kr
Månadsavgift
3 672 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-TV.
Boarea
52 kvm (enligt föreningens information)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
8.84%
Indirekt nettoskuldsättning
215 775 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1947
Gatuadress
Fryxellsgatan 18B
Postadress
41740 Göteborg

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Fryxellsgatan 18B-1
 Fryxellsgatan 18B-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Fryxellsgatan 18B-3
 Fryxellsgatan 18B-4
 Fryxellsgatan 18B-5
 Fryxellsgatan 18B-6
 Fryxellsgatan 18B-7
 Fryxellsgatan 18B-8
 Fryxellsgatan 18B-9
 Fryxellsgatan 18B-10
 Fryxellsgatan 18B-11
 Fryxellsgatan 18B-12
 Fryxellsgatan 18B-13
 Fryxellsgatan 18B-14
 Fryxellsgatan 18B-15
 Fryxellsgatan 18B-16
 Fryxellsgatan 18B-17
 Fryxellsgatan 18B-18
 Fryxellsgatan 18B-19
 Fryxellsgatan 18B-20
 Fryxellsgatan 18B-21
 Fryxellsgatan 18B-22
 Fryxellsgatan 18B-23
 Fryxellsgatan 18B-24
Keillers park Fryxellsgatan 18B-25
Keillers park

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med plats för fri avhägning. På golvet ligger fin ekparkett tillsammans med målade väggar i beiget. I anslutning till hallen finner ni en klädkammare som erbjuder förvaringsmöjligheter och ytterligare plats för ytterkläder.

Kök

Vidare finner ni köket med gott om förvaringsmöjligheter. Skåpsluckor och lådor är gråa tillsammans med beslag i mässing. Ovan arbetsytorna sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis, köksfläkt samt kyl/frys. Ett matbord med fyra stolar har en självklar plats i rummet. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Vardagsrum

Vardagsrummet har gott om utrymme för en soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Här pryds golvet av en vacker fiskbensparkett och väggarna är vita. Från vardagsrummet når ni bostadens solsäkra västerbalkong med sol från lunch till kväll.

Sovrum

Rogivande sovrum där en dubbelsäng och förvaringsmöbel har en självklar plats utan att den luftiga känslan går förlorad. Här återfinns den fina fiskbensparketten och vitmålade väggar.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv. Inredningen består av en WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt dusch med infällbara dörrar.

Förråd

Till lägenheten hör både ett vindsförråd samt ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1947
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Försäkring
1 500 kr
Övrigt
300 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
5 400 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägg.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-10-01)
Prestanda
142 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Berget
Org.nummer
757200-1449
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt. Omförhandlades 2018 och löper 10 år framåt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
12 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja.
Renoveringar
1988 Renovering av fasaden.
1994 Renovering av taket.
1997 Taket lades om.
2005 Renovering av fönster.
2008 Renovering i samband med utförd OVK.
2013 Renoverades balkongerna.
2014 Avfuktare till torkrummet.
2016 Konditionsbesiktning utförs.
2017 Värmepumpen byts. Renovering av toaletten i källaren. OVK utförs.
2018 Asbestsanering och byte av ventiler på värmesystemet i källaren.
2019 Energideklaration utförd. Underhåll av tvättmaskin.
2019 Relining av badrumsstam i lght 1, 7 (uppgång A)
2020 Omfattande markarbeten; ny dränering runt huset, byte av dag-och spillvattenledningar, inkommande vattenledning byttes, ny stenläggning av gång och uteplats och parkeringarna asfalteras om.
2021 Staket byggdes vid ena parkeringen.
2022 Relining av stammar. Förutom den stam som varit relinad sen tidigare, samt de som redan var helt utbytta till plast i samband med badrumsrenoveringar.
2022 Underhåll av tvättmaskin. Tvätt av fasad norrsida, i egen regi på städdag.

Större renoveringar lämnas bort medan mindre reparationer utförs av föreningen. Föreningen arbetar med underhåll utefter besiktningen av fastigheten som är gjord och de rekommendationerna som underlag.
Detta är inte en komplett förteckning av alla renoveringar som gjorts utan främst de större posterna. Annat underhåll har även utförts.
Parkering
Föreningen har två garageparkeringar (750 kr/mån) och sex markparkeringar (250 kr/mån), separat kö. I dagsläget finns två lediga parkeringsplatser.
TV/bredband
TV/Internet/Telefoni: Basutbudet för kabel-tv ingår i avgiften, Tele2 (som tidigare var ComHem). Bredband tecknas på egen hand med separat leverantör. Leverantörer i dagsläget för fiber är Telenor eller anslutning via jack Tele2 (tidigare ComHem).
Föreningens ekonomi
Föreningen sköter den ekonomiska förvaltningen själva. Avgifterna höjdes med 5% under 2022. Det finns beslut taget av styrelsen om att utföra årliga höjningar av avgiften med 2% de kommande fem åren, för att möta ökande kostnader samt för framtida underhåll. Överlåtelseavgift - den som föreningen fakturerar får betala.
Övrigt
I föreningen finns det gemensam tvättstuga (tvättstuga finns i källaren med 2 tvättmaskiner och en torktumlare samt torkrum), cykelförråd samt hobbyrum. Föreningen strävar efter att hålla en låg avgift, vilket innebär att det förväntas att alla medlemmar bidrar till skötsel av fastigheten. Enda tjänsten som ligger utlejd är gräsklippningen.
Allmänt om föreningen
Brf Berget består av lägenheterna på Fryxellsgatan 18A-C, med totalt 12 bostadsrättslägenheter och 1 lokal. Föreningen bildades 1987. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt som omförhandlades 2018 och löper i 10 år.

Kontrollerat med styrelsen 2023-01-09. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisningen och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Centrala Hisingen

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.