Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Poetgatan 69

Bällskär

114 kvm
4 rum
174 kvm
4 730 000 kr (slutpris)
Såld
Besiktigad

Familjevänligt radhus med trädgård i söderläge!

Nu har ni chansen att förvärva detta fina radhus på Poetgatan 69 - här är det bara till att flytta in och trivas! På entréplan erbjuds ni ett fullutrustat kök med allt som behövs , ett vardagsrum tillsammans med matplats och utgång till bostadens härliga trädgård och altan i söderläge. Ni finner även ett helkaklat badrum och separat tvättstuga på entréplan. På övre plan är bostadens samtliga sovrum stillsamt belägna tillsammans med en walk-in closet och ett badrum utrustat med badkar. Köket och båda badrummen är även nyrenoverade.

Här bor ni i ett familjevänligt område med gott om lekplatser, grönområden, skolor och servicebutiker i närheten. Ni har Backa västergård, STC gym och Selma Lagerlöfs torg bara runt hörnet. Goda kommunikationer tar er enkelt runt Göteborg.
Slutpris
4 730 000 kr
Antal rum
4 rum & kök, varav 3 sovrum
Boarea
114 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
Radhus
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1979
Tomtareal
174 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Backa 37:21
Gatuadress
Poetgatan 69
Postadress
42255 Hisings backa

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Poetgatan 69-1
 Poetgatan 69-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Poetgatan 69-3
 Poetgatan 69-4
 Poetgatan 69-5
 Poetgatan 69-6
 Poetgatan 69-7
 Poetgatan 69-8
 Poetgatan 69-9
 Poetgatan 69-10
 Poetgatan 69-11
 Poetgatan 69-12
Fastighetskarta Poetgatan 69-13
Fastighetskarta
 Poetgatan 69-14
 Poetgatan 69-15

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med plats för fri avhägning. Väggarna är målade i en beige ton och på golvet ligger praktiskt klinkergolv som sedan övergår till en vacker fiskbensparkett.

Kök

Kök i vitt med svarta beslag och gott om förvaringsmöjligheter i både över- och underskåp. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn och kombiugn i behaglig arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Plats för ett större matbord med 4 - 6 stolar. På golvet ligger ett ljust vinylgolv som går bra ihop med de vita väggarna. Två fönster bidrar med ljusinsläpp

Vardagsrum/Matplats

Vidare finner ni det väl tilltagna vardagsrummet där en stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel får plats. Här återfinns den fina fiskbensparketten och väggarna är målade i grått. Vackra elementskydd pryder även detta rum. Från vardagsrummet når ni bostadens härliga altan och trädgård i soligt söderläge med plats för såväl loungemöblemang samt matgrupp.

I direkt anslutning till vardagsrummet finner ni matplatsen där ett matbord för 6 - 8 personer har en självklar plats.

Badrum

Fräscht renoverat badrum med grönt marmorgolv tillsammans med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en WC, vit handfatskommod med ovansittande spegel samt en duschhörna med väggar i klarglas. Spotlights i taket.

Tvättstuga

Ni har även lyxen att ha en separat tvättstuga utrustat med tvättmaskin, tvättho samt avlastningsyta.

Övre plan

På övre plan finner ni bostadens samtliga sovrum tillsammmans med ett allrum, badrum och en walk-in closet. Allrummet går att göra om till ett extra sovrum, kontor eller lekrum för barnen om så önskas.

Sovrum 1 -2

Master bedroom har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Utrymme för förvaringsmöblemang finns. Beiga väggar tillsammans med laminatgolv.

Bostadens andra sovrum har även de plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang.

Badrum

Generöst badrum med ljust klinkergolv i marmor med matchande kakel på väggarna tillsammans med en persikofärg. Inredningen består av en WC, stor handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt badkar. Ett takfönster bidrar med ljusinsläpp. Här har ni även en härlig golvvärme.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plans radhus
Byggnadsår
1979
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas och 2-glas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Värmepump-frånluft (el)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Frånluft med återvinning
Renovering
2010 fönsterbyte (ej tvättstuga, trapp och takfönster övervåning)
2013 tak rengjorts + behandlats
2015 hus + friggebod ommålat
2016/2017 elpanna med vattenburen värme
2018 målning av samtlig väggar och tak
2018 renovering av badrum
2019 nytt golv entréplan, renovering av kök, byte av alla innedörrar

Driftkostnader

Hushållsel
11 921 kr
Väg/samfällighetsavgift
14 400 kr
Försäkring
5 228 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
31 549 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Driftkostnaden är en ungefärlig kostnad som kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2017-10-14)
Prestanda
52 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 924 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1979
Byggnadsvärde
1 767 000 kr
Markvärde
1 157 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Backa GA:18 ändamål: Radio- TV och/eller tele, Värmeanläggning, Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Backa GA:19 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning
Planbestämmelser
Stadsplan

Bällskär

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta