Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Lillekärr Norra 6

Hisings Kärra

3 rum
75.9 kvm
1 695 000 kr
6 217 kr/mån

3:a med balkong och härlig utsikt i söderläge!

På våning fyra finner ni denna bostad som ligger i ett lugnt och trivsamt område. Stort vardagsrum med fönsterparti i söderläge och ett välplanerat kök med bra förvaring och utrustning. Rymligt badrum i ljusa färger med dusch och tvättmaskin. Två rymliga sovrum, varav det ena har en härlig balkong i söderläge med utsikt över innergård och utsikt över Kärra. Till lägenheten hör en garageplats med "kontrollstyrning". Stabil och välskött förening med många faciliteter för sina medlemmar.

Här bor ni med närhet till fina naturområden, skolor, simhall, ridklubb och Kärra centrum där flertalet servicebutiker finns. Ni kan enkelt ta er in till Göteborgs innerstad via goda kommunikationer.
Pris
1 695 000 kr
Månadsavgift
6 217 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg om 351 kr/månad tillkommer för garageplats.
Boarea
75.9 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.2394%
Andel av årsavgift
0.2394%
Indirekt nettoskuldsättning
112 635 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
4 av 6. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1972-1973
Lgh.nr
65
Gatuadress
Lillekärr Norra 6
Postadress
42534 Hisings Kärra

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Lillekärr Norra 6-1
 Lillekärr Norra 6-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Lillekärr Norra 6-3
 Lillekärr Norra 6-4
 Lillekärr Norra 6-5
 Lillekärr Norra 6-6
 Lillekärr Norra 6-7
 Lillekärr Norra 6-8
 Lillekärr Norra 6-9
 Lillekärr Norra 6-10
 Lillekärr Norra 6-11
 Lillekärr Norra 6-12
 Lillekärr Norra 6-13
 Lillekärr Norra 6-14
 Lillekärr Norra 6-15
 Lillekärr Norra 6-16
 Lillekärr Norra 6-17
 Lillekärr Norra 6-18

Rumsbeskrivning

Hall

Välkommen in! Direkt vid entrén möts ni av en rymlig klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter för kläder och skor. Från hallen har ni tillgång till samtliga rum i bostaden, vilket skapar en smidig och funktionell rumsfördelning. Väggarna är målade i en ljus vit nyans som bidrar till en ljus och luftig känsla, medan golvet är täckt av praktisk plastmatta som är enkel att underhålla.

Kök

Från hallen når ni det välplanerade köket som erbjuder generöst med förvaringsutrymme i både överskåp och underskåp. Köket är utrustat med spis, ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Väggarna är målade i en ljus nyans som skapar en fräsch atmosfär, medan golvet täcks av en praktisk plastmatta som är lätt att hålla ren.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med ett generöst fönsterparti som erbjuder insynsskyddat läge och fint ljusinsläpp från söderläget. Här finns gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möbler samt en TV-möbel. Det finns även utrymme för matgrupp eller förvaringsskåp, vilket gör rummet flexibelt för olika behov. Vita väggar skapar en ljus och luftig känsla, medan parkettgolv bidrar till en varm och välkomnande känsla i rummet.

Sovrum 1 & 2

Det första sovrummet i bostaden har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt ett skrivbord om så önskas. Generös förvaring erbjuds i två garderober. Väggarna är vita med en accentvägg i grått och golvet är belagt med laminat. Från detta sovrum når du bostadens balkong som vetter mot soligt söderläge.

Det andra sovrummet rymmer en större säng med tillhörande sängbord och eventuellt ett skrivbord eller förvaringsmöblemang. Vita väggar med en accentvägg och laminatgolv bidrar till en lugn och harmonisk atmosfär.

Badrum

Badrummet är halvkaklat med ljust kakel och klinker, vilket skapar en stilren och fräsch miljö. Här finns en WC, tvättställ med skåp undertill, spegelskåp, dusch samt en tvättmaskin som underlättar vardagen. Ett fönster ger möjlighet till både vädring och naturligt ljusinsläpp.

Stambyte utfördes i början av 2024.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd.

Garage

Till bostaden hör ett garage med kontrollstyrning.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1972-1973
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Våningsplan
4 av 6. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
4 800 kr
Försäkring
2 000 kr
Övrigt
1 140 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
7 940 kr
Driftkostnaden är en uppskattning beräknad per år och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Posten övrigt avser bredband 95kr/mån.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-12-12)
Prestanda
170 kWh/m2/år
Energiklass
F

Tomt/uteplats

Balkong
Ja
Parkering
Ja

Förening

Namn
HSB Brf Hisings Kärra
Org.nummer
757202-6248
Föreningen äger marken?
Nej, fastigheterna innehas med tomträtt. Avtalen ska omförhandlas 2024-12-31.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
460 st
Antal lokaler
11 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2014 Relining i källarplanet och byte av avloppsrör i källarplanet samtliga hus samt installation av elmätare i varje lägenhet.
2014 Reparation av balkongskador pågår fram till 2018.
2017/2018 underhållsspolades köksstammar i samtliga lägenheter och 9 lokaler samt dränering på Lillekärr 108-116.
2018/2019 Föreningen har gjort ordning en stor lekplats, målat uppgångar i höghusen, renoverat lokal samt fixat dränerat.
2024 Utbyte av hissar

Föreningen utför och planerar följande åtgärder under de närmaste åren:
2023-2024 Övernattningslägenhet
2023-2024 Upprustning av friskoteket
2023-2024 Utbyte ventilation i bastu och i friskoteket
2023-2024 Fasad och tak renovering på höghus samt installation av solceller

Föreningen planerar att utföra renovering av tak samt relining av dagvatten. I dagsläget håller även nyckelsystemet på att bytas ut till Iloq samt renovering av loftgångshusen och två söderfasader.
Parkering
Föreningen förfogar över ca 166 parkeringsplatser varav vissa med elstolpe och ca 255 garageplatser. Till alla lägenheter utan 60 st hör antingen en parkeringsplats (ingår i avgiften), parkeringsplats med elstolpe (tillkommer en viss kostnad) eller garageplats (tillkommer en viss kostnad). För de som inte har någon plats finns det möjlighet att hyra i andra hand.
TV/bredband
Tv via Comhem ingår i avgiften. Bredband via fibernät med leverantör Alltele, 1000Mbit. Önskar man bredband från Alltele erbjuds detta till en kostnad av 95kr/mån. Finns upp till 1000Mbit.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Den 1 juli höjdes månadsavgiften med 15%.
Övrigt
I föreningen finns tvättstugor, samlingslokal, bastu, gym, cykelrum, förråd, snickerilokal, barnvagnsrum samt spolplatta. Gemensam gård med grillplats och lekplats. Brf Hisings Kärra äger en fastighet på anläggningen Gullholmsbaden som medlemmarna har möjlighet att hyra på sommaren.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Hisings Kärra består av 460 lägenheter och 11 lokaler. Föreningen innehar tomträtten av fastigheterna Kärra 61:1 och Kärra 87:1 med adress Lillekärr Norra 2-128.

Hisings Kärra

Vacker natur och aktiviteter för alla

Hisings Kärra, allmänt kallat Kärra, har omkring 11 000 invånare och 3 100 arbetstillfällen. Här finns gott om både små och stora företag. Området var glest befolkat och hade en tydlig jordbruksprägel så sent som på 1970-talet.

Goda kommunikationer

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express på sträckan Gerrebacka–Nordstan–Billdal. På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.