Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Nansensgatan 10C

Centrala Hisingen

2 rum
54 kvm
4 492 kr/mån

Välplanerad tvårummare med bevarad charm!

Välkomna till Nansensgatan 10C och denna mysiga tvårummare på våning 3/3. Här möts bevarad charm och modernitet på ett snyggt sätt som gör detta till en bostad där det bara är till att flytta in och trivas! Köket går i ljusgrått och är utrustat med det man kan tänkas behöva. Ni har ett väl tilltaget vardagsrum med plats för såväl soffgrupp som matsalsmöblemang. Sovrummet inrymmer en dubbelsäng samt kontorshörna om så önskas och till sist erbjuds ni ett helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Välkomna!

Ni ges här chansen att bo i ett av Göteborgs mest expansiva områden med närhet till mysiga restauranger och med Hisingsparken på promenadavstånd. 17 bussen stannar alldeles i närheten och en kort promenad bort ligger kollektivtrafikknutpunkten Hjalmar Brantingsplatsen samt Vågmästarplatsen. Saluhall och gym på några minuters avstånd. Med spårvagn eller buss nås centrala Göteborg på bara några minuter. På Nansensgatan får man alla fördelar som ett lugnt villaområde ger, samtidigt som man har närheten till stadens puls. Ett boende att trivas i!
Månadsavgift
4 492 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår vatten, värme samt kabel-TV.
Boarea
54 kvm (enligt styrelsen)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
7.34%
Andel av årsavgift
7.34%
Indirekt nettoskuldsättning
686 443 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1948
Lgh.nr
C1201
Gatuadress
Nansensgatan 10C
Postadress
41741 GÖTEBORG

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Nansensgatan 10C-1
 Nansensgatan 10C-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Nansensgatan 10C-3
 Nansensgatan 10C-4
 Nansensgatan 10C-5
 Nansensgatan 10C-6
 Nansensgatan 10C-7
 Nansensgatan 10C-8
 Nansensgatan 10C-9
 Nansensgatan 10C-10
 Nansensgatan 10C-11
 Nansensgatan 10C-12
 Nansensgatan 10C-13
 Nansensgatan 10C-14
 Nansensgatan 10C-15
 Nansensgatan 10C-16
 Nansensgatan 10C-17
 Nansensgatan 10C-18
 Nansensgatan 10C-19
 Nansensgatan 10C-20

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med plats för fri avhängning. En klädkammare erbjuder förvaringsmöjligheter. På golvet ligger ett charmigt vitmålat plankgolv och väggarna är målade i vitt. Ljusa ytskikt vilka är genomgående i bostaden.

Kök

Stilrent kök i ljusgrått tillsammans med rostfria beslag. Ovan den mörka bänkskivan som gör ett snyggt avbrott sitter vitt kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kyl/frys.

Vardagsrum

Rogivande och väl tilltaget vardagsrum med plats för såväl soffgrupp med tillhörande möblemang samt matbord för 4-6 personer.

Sovrum

Plats för en dubbelsäng samt kontorshörna om så önskas. Plankgolvet löper tröskellöst hit och väggarna är tapetserade i ett härligt mönster. Ett takfönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrum

Tidlöst helkaklat badrum med grått klinkergolv tillsammans med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en WC, vit handfatskommod med ovansittande spegel samt duschhörna med väggar i klarglas. Här har ni även lyxen att ha en egen tvättmaskin i lägenheten tillsammans med avlastningsyta.

Förråd/Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Det finns ingen giltig utförd energideklaration då tidigare har passerat 10 år.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1948
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
1 800 kr
Försäkring
1 800 kr
Övrigt
300 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
3 900 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägg.

Tomt/uteplats

Förening

Namn
Brf Nansensgatan 10
Org.nummer
769626-7355
Föreningen äger marken?
Tomträtt, löper till 2027-11-30-
Antal lägenheter
14 st
Överlåtelseavgift
1313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Föreningen tillåter delat ägarskap om de bor i lägenheten annars kan det bli nej till medlemskap.
Renoveringar
1986 Rotrenovering. Tak, fasad, balkonger, fönster och tvättstuga renoverades och elstigar byttes ut.
2015 Omdränering, lagning/nyläggning av asfalterade ytor samt målning av fönster och renovering av ytskikt i tvättstugan.

Inga större renoveringar är planerade i dagsläget mer än löpande underhåll.
Parkering
Föreningen förfogar över 10 parkeringsplatser som finns att hyra för 395 kr/mån.
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via ComHem.
Föreningens ekonomi
Föreningen sköter själva den ekonomiska förvaltningen. Enligt den ekonomisk planen kommer avgiften höjas med 3% per år.
Övrigt
I föreningen finns det en gemensamma tvättstuga, cykelförråd samt innergård.
Allmänt om föreningen
BRF Nansensgatan 10 är en äkta förening som bildades 2014. Föreningen består av 14 bostadsrätter med adressen Nansensgatan 10 och fastigheten Kvillebäcken 45:2 innehas med tomträtt.

Kontrollerat med styrelsen 2023-06-30. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Centrala Hisingen

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.