Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Solstrålegatan 16

Länsmansgården

3.5 rum
94 kvm
1 960 000 kr (slutpris)
5 446 kr/mån
Såld

3,5:a med stor inglasad balkong!

Välkomna till Solstrålegatan 16 och denna välplanerade och ljusa 3,5:a med inglasad balkong i väst! Ni erbjuds ett väl tilltaget kök med plats för ett matbord med 6-8 sittplatser. I direkt anslutning till köket finner ni vardagsrummet som även det är stort till ytan. Härifrån når ni bostadens inglasade balkong. Vidare har ni två sovrum, en stor klädkammare, ett badrum med egen tvättavdelning samt en extra wc.

Här bor ni med närhet till fina strövområden, flera lekplatser, träningsanläggningar, matbutiker och goda kommunikationer där både buss och spårvagn finns att välja på.
Slutpris
1 960 000 kr
Månadsavgift
5 446 kr/mån
Antal rum
3.5 rum
I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 84 kr/mån för bredband och tv.
Boarea
94 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.5264%
Våningsplan
5 av 8. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1965
Lgh.nr
00133
Gatuadress
Solstrålegatan 16
Postadress
41843 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Solstrålegatan 16-1
 Solstrålegatan 16-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Solstrålegatan 16-3
 Solstrålegatan 16-4
 Solstrålegatan 16-5
 Solstrålegatan 16-6
 Solstrålegatan 16-7
 Solstrålegatan 16-8
 Solstrålegatan 16-9
 Solstrålegatan 16-10
 Solstrålegatan 16-11
 Solstrålegatan 16-12
 Solstrålegatan 16-13
 Solstrålegatan 16-14
 Solstrålegatan 16-15
 Solstrålegatan 16-16
 Solstrålegatan 16-17
 Solstrålegatan 16-18
 Solstrålegatan 16-19

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall vilken utgör bostadens nav varifrån ni når alla rum. Plats för fri avhägning samt garderober för förvaring. Plastmatta i klinkerimitation tillsammans med vita väggar.

Kök

Väl tilltaget kök i vitt med gott om förvaring och arbetsyta. Ovan bänkskivan sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av en spis, fläkt samt kyl och frys. Plats för ett matbord med 6-8 sittplatser och ett fint ljusinsläpp från stort fönsterparti.

Vardagsrum

Vardagsrummet är luftigt med plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Ljust tapetserade väggar tillsammans med laminatgolv. Härifrån når ni bostadens inglasade balkong med plats för såväl loungemöblemang som cafémöbel.

Sovrum 1-2

Master bedroom har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang. Vita väggar tillsammans med laminatgolv. Direkt anslutning till en väl tilltagen klädkammare.

Bostadens andra sovrum går att inreda efter behov. Med dubbelsäng eller enkelsäng med kontorshörna om så önskas. Väggarna är tapetserade i vitt och på golvet återfinns laminaten.

Badrum & WC

Bostadens badrum är just med plastmatta och delvis vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en wc, vit handfatskommod med ovansittande spegelskåp, duschkabin samt lyxen att ha en egen tvättavdelning i lägenheten med tvättmaskin och skåp för förvaring.

Ni har även en gäst-wc utrustad med en wc, vit handfatskommod med ovansittande spegel samt ett skåp för förvaring.

Rumsdisponering

OBS! Bostaden disponeras idag som en 3,5 RoK. Men är registrerad som 3 RoK.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1965
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
5 av 8. Hiss finns.
Renovering
2021 glasade in balkong, nytt balkonggolv och ny badrumsinredning. Installation av säkerhetsdörr.

Driftkostnader

Hushållsel
1 800 kr
Försäkring
1 800 kr
Övrigt
300 kr
Summa
3 900 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägg.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-12-19)
Prestanda
104 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Solstaden
Org.nummer
716443-9080
Föreningen äger marken?
Nej.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
188 st
Överlåtelseavgift
1207 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
486 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja.
Renoveringar
1986 gjordes en stor renovering av husen där en översyn av det mesta gjordes.
2008 relining av avloppsstammarna.
2011 byte av cirkulationspump fjärrvärme.
2012 renovering av markterrasser och takterrasser.
2014-2015 balansering av värmesystem och ventilationskontroll.
2015-2019 utfördes hissrenovering
2020 tak över de översta balkongerna samt postboxar installerades
2021ny trrapp- och gårdsbelysning färdiga

Stambyte tappvatten görs kontinuerligt sedan 3 år och beräknas vara klart 2021.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2010 och 2040.
Parkering
Föreningen förfogar över 54 parkeringsplatser och 139 garageplatser. Kostnaden för att hyra parkering är 300kr/mån och garage 500kr/mån. I dagsläget är det kö till platserna, ca 3 månader.
TV/bredband
Kabel-tv via ComHem. Föreningen har eget bredband (1000 mbit in/ut) som kostar ca 84 kr i månaden. Kostnaden är obligatorisk och tillkommer som en separat post på månadsavin. IP-telefoni finns, tecknas separat.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
Till alla lägenheter hör ett källarförråd. Det finns möjlighet att hyra ett extra förråd för den som önskar. I föreningen finns bastu, gym, solarium, övernattningslägenhet, cykelförråd, festlokal och tvättstuga.
Allmänt om föreningen
Brf Solstaden består av 188 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningens fastigheter är Biskopsgården 80:2 och Biskopsgården 730:370. Fastigheterna bebyggdes 1986 och består av 2 flerbostadshus. Den totala lägenhetsytan är 17748 kvm.

Kontrollerat 2021-12-02. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Länsmansgården

Citynära stadsdel med kulturell mångfald

Länsmansgården och Biskopsgården, med drygt 25 000 invånare, kännetecknas av kulturell och språklig mångfald. Den citynära stadsdelen erbjuder goda kommunikationer och flera naturområden.

En kvart till centrala Göteborg

Kommunikationerna är goda. Du når centrala Göteborg på cirka 15 minuter med spårvagnslinjerna 5 och 6 samt buss 25 (Länsmansgården–Centrum–Balltorp) och buss 145 till Volvo Tuve/Torslanda.

Intressant natur och allt för en bra fritid

Här finns naturområdena Svarte Mosse med sitt rika fågelliv och Stora Vette med kuperat landskap med fornminnen. Här finns också Länsmansgårdens motionsanläggning, fotbollsplaner, tennisplaner, bangolf samt motionsslingor. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Här finns ett 20-tal idrottsföreningar, ett 50-tal föreningar inom kultur, politik och hobby och cirka 15 pensionärsföreningar. Det rika föreningslivet har stor betydelse för den sociala utvecklingen i stadsdelen.

Flera naturliga mötesplatser och sex skolor

Länsmanstorget, Vårväderstorget och Friskväderstorget är naturliga mötesplatser i Biskopsgården. De två första ägs av Göteborgslokaler, medan Friskväderstorget har flera olika ägare. På torgen finns ett varierat utbud av affärer.

I området finns Ryaskolan (F–9) och Svartedalsskolan (F–9) Sjumilaskolan (F–9), Landamäreskolan (F–6), Jättestensskolan (F–9) samt Välkomsten Västra Hisingen, som är en skola för nyanlända elever från andra europeiska och utomeuropeiska länder.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta