Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Solhagagatan 66

Hisings Kärra

3 rum
76.9 kvm
2 300 000 kr (slutpris)
5 487 kr/mån
Såld

Välplanerad trea med balkong i naturnära område!

Nu finns chansen att förvärva denna trevliga enrummare som renoverades under 2017. Här erbjuds ni gott om förvaringsmöjligheter och ljusinsläpp från två väderstreck. I hallen ligger praktiskt granitgolv som sedan övergår till parkettgolv som löper bort mot vardagsrummet och ena sovrummet. Fullutrustat kök med både diskmaskin, kyl/frys i fullhöjd samt plats för ett större matbord. Bostaden erbjuder två sovrum där ni via det större sovrummet når bostadens balkong i väst.
Här bor ni i en stabil HSB förening i ett familjevänligt område lokaliserat med nära anslutning till Kärra centrum där både skolor, matbutiker, restauranger, gym, simhall och servicebutiker finns. Flera härliga parker och grönområden finns på gångavstånd. Goda kommunikationer från intilliggande busshållplats som enkelt via expressbuss tar er in till centrala Göteborg på cirka tjugo minuter.
Varmt välkomna!
Slutpris
2 300 000 kr
Månadsavgift
5 487 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme, vatten samt Comhems basutbud. Individuellt mätning av el.
Boarea
76.9 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.54963%
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1975
Lgh.nr
113
Gatuadress
Solhagagatan 66
Postadress
42535 Hisings Kärra

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Solhagagatan 66-1
 Solhagagatan 66-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Solhagagatan 66-3
 Solhagagatan 66-4
 Solhagagatan 66-5
 Solhagagatan 66-6
 Solhagagatan 66-7
 Solhagagatan 66-8
 Solhagagatan 66-9
 Solhagagatan 66-10
 Solhagagatan 66-11
 Solhagagatan 66-12
 Solhagagatan 66-13
 Solhagagatan 66-14
 Solhagagatan 66-15
 Solhagagatan 66-16
 Solhagagatan 66-17
 Solhagagatan 66-18
 Solhagagatan 66-19

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i en rymlig hall med gott om plats för förvaring. Väggarna är målade i en ljusgrå ton och på golvet ligger granit i sten.

Kök

Modernt välplanerat Marbodalkök i vitt med gott om skåp och arbetsyta. Ovan arbetsytan sitter granit i sten som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av en spishäll från Witt, fläkt från Fjäråskupan, inbyggd ugn och mikro i behaglig arbetshöjd, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Plats för ett matbord för minst 4 personer. Granitgolvet från hallen fortlöper tröskellöst hit tillsammans med vita väggar.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort till ytan med plats för både soffgrupp samt matsalsmöblemang om så önskas. Härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Ljusgråa väggar och på golvet ligger parkett.

Sovrum 1 & 2

Bostadens stora sovrum nås från vardagsrummet. Här finns gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. En skjutdörrsgarderob erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Härifrån nås bostadens balkong i soligt västerläge. Gråa väggar tillsammans med parkettgolv.

Det andra sovrummet har plats för en större enkelsäng med tillhörande sängbord och eventuellt ett skrivbord. Gott om plats för förvaring i skjutdörrsgarderoben. Ljusblå väggar och på golvet ligger laminat.

Badrum

Delvis kaklade väggar i vitt med en ljusblå bord tillsammans med ljusblått klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, duschkabin samt tvättmaskin. Naturligt ljusinsläpp från ett fönster.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1975
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
2 700 kr
Försäkring
1 600 kr
Övrigt
300 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 600 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägg.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-10-23)
Prestanda
148 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB BRF Bergegård i Göteborg
Org.nummer
757202-7196
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt. Tomträttsavgälden är fastställd till och med 2026-06-30.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
194 st
Antal lokaler
4 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Inre reparationsfond
5 382 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Föreningen följer underhållsplanen MUFA, en långsiktig plan över fastighetens förvaltning utarbetad av HSB.
2009/2010 införande av individuell elförbrukning.
2010/2011 renovering av garagetak, byte av samtliga avstängningsventiler för varm- och kallvatten samt värmesystemet i lägenheterna.
2011/2012 byte av maskiner i tvättstugorna.
2012/2013 byte av entrépartier/portar samt portlåssystem.
2015 reparation av fasader samt vissa avloppsrör m.m.
2017 projektering av loftgångar och balkonger.
2017 reparation av vissa avloppssystem och stuprör
2019 renovering av tegelfasader

Balkongrenovering beräknas inom c:a 5 år. Det kommer att startas en utredning i samband med balkongrenovering att glasa in balkongerna.
Tvättning samt målning av fasadplåtar samt reparation av tegelfasader beräknas inom ca 5 år. Föreningen planerar att utföra renovering av stammar 2025/2026.
Parkering
Föreningen förfogar över 171 parkeringsplatser. Till de flesta lägenheterna i föreningen hör en öppen parkeringsplats (129 kr). Man kan efter köp av lägenhet ställa sig i kö för andra sorters p-platser. I föreningen finns utöver vanlig öppen p-plats även p-plats med el-stolpe (177 kr), carport utan el (182kr), carport med el (230 kr) samt garage (311kr).

Föreningen har vanligtvis tillgängliga parkeringsplatser, men beroende på önskemål och vad som hör till lägenheten kan det bli så att man får kötid alternativt hyra i andrahand.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till ComHem. Kabel-tv (basutbud) ingår i avgiften. För bredband tecknas avtal separat med leverantör. Ett nytt avtal kommer att tecknas med Tele2 med start 2022-04-01.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Avgiften höjdes för verksamhetsåret 2021/2022 med 1,5% den 1/7-2021
Övrigt
Föreningen har en mycket trivsam gård med vackra planteringar samt bra lekplatser som rustades upp år 2006. Det finns en möteslokal att hyra för föreningens medlemmar, kostnad 200:-. Det finns fyra gemensamma tvättstugor i föreningen (Solhagagatan 54,64,80,84) samt ytterligare en tvättstuga för enbart mattvätt.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Bergegård i Göteborg består av 194 bostadsrättslägenheter samt 4 lokaler. Två av lokalerna hyrs ut, ytterligare en används som expeditionslokal (Solhagagatan 96) och den fjärde används som möteslokal. Föreningen innehar fastigheten Kärra 61:3 med tomträtt. Bostäderna är byggda 1975. Adresser i föreningen är Solhagagatan 40-96.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt ca 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg på 500 kr
- Medlemsavgift på 300 kr
- Registreringsavgift på 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Kontroll med styrelsen 2022-02-07. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Hisings Kärra

Vacker natur och aktiviteter för alla

Hisings Kärra, allmänt kallat Kärra, har omkring 11 000 invånare och 3 100 arbetstillfällen. Här finns gott om både små och stora företag. Området var glest befolkat och hade en tydlig jordbruksprägel så sent som på 1970-talet.

Goda kommunikationer

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express på sträckan Gerrebacka–Nordstan–Billdal. På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta