Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Munkegärdegatan 120

2 rum
68.5 kvm
2 500 000 kr (slutpris)
4 576 kr/mån
Såld

Välplanerad tvårummare med uteplats och garage!

Välkomna till Munkegärdegatan och denna välplanerade tvåa med egen uteplats. Här erbjuds ni ett väl tilltaget kök med plats för ett matbord för sex sittande gäster, ett vardagsrum där både soffgrupp och ytterligare matsalsmöblemang får plats om så önskas. Härifrån når ni även bostadens uteplats där ni kan njuta under varmare månader. Vidare har ni ett sovrum med direkt anslutning till en egen klädkammare och till sist ett stilrent helkaklat badrum. Välkomna hem!

Här bor ni i ett lugnt och barnvänligt område med direkt närhet till förskolor, grundskolor, naturen, lekplatser, pizzeria med litet livs och bra kommunikationer som enkelt tar er in till Kungälvs centrum samt sjukhus eller Göteborg.
Slutpris
2 500 000 kr
Månadsavgift
4 576 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, vatten, bredband och en garageplats. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 237 kr/mån för kabel-TV samt ett obligatoriskt tillägg om 25 kr/mån som är en avgift till HSB vilka är inräknade i avgiften. På angiven avgift tillkommer även en räntekostnad om 975 kr/mån vilket inte är inräknat i avgiften.
Boarea
68.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.2545%
Andel av årsavgift
0.78429%
Våningsplan
1. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1980-1982
Lgh.nr
10
Gatuadress
Munkegärdegatan 120
Postadress
44241 Kungälv

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Munkegärdegatan 120-1
 Munkegärdegatan 120-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Munkegärdegatan 120-3
 Munkegärdegatan 120-4
 Munkegärdegatan 120-5
 Munkegärdegatan 120-6
 Munkegärdegatan 120-7
 Munkegärdegatan 120-8
 Munkegärdegatan 120-9
 Munkegärdegatan 120-10
 Munkegärdegatan 120-11
 Munkegärdegatan 120-12
 Munkegärdegatan 120-13
 Munkegärdegatan 120-14
 Munkegärdegatan 120-15
 Munkegärdegatan 120-16
 Munkegärdegatan 120-17

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande möblerbar hall med plats för fri avhägning och förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. På golvet ligger laminat och väggarna är ljust tapetserade.

Kök

Väl tilltaget kök med skåpsluckor och lådor i vitt med rostfria beslag. Ovan arbetsytan sitter svart kakel. Den maskinella utrustningen består av en spis, köksfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Plats för ett större matbord med sex stycken stolar. Väggarna är vita med avbrott för två olika fondväggar och på golvet ligger ljus laminat.

Vardagsrum

Rogivande vardagsrum med flertalet möbleringsalternativ. Här fins utrymme för såväl soffgrupp med tillhörande möblemang samt matsalsbord om så önskas. Målade väggar i beiget med avbrott för en fondvägg. Med ljusinsläpp från två väderstreck får detta rum ett härligt ljusspel som bidrar till känslan av rymd. Härifrån når ni även bostadens uteplats där grill, loungemöblemang och matbord har en given plats.

Sovrum

Sovrummet är även det stort till ytan med plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt läshörna och förvaringsmöbel om så önskas. I anslutning med sovrummet har ni även lyxen att ha en klädkammare med gott om förvaringsmöjligheter. Ljusgrå väggar och laminatgolv.

Badrum

Tidlöst helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt duschhörna med dörrar i frostat glas.

Förråd/Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd.

Det finns ingen giltig utförd energideklaration då tidigare passerat 10 år.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1980-1982
Uppvärmning
El och bergvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
1. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
1 540 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
1 540 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja
Bilplats
Garageplats

Förening

Namn
HSB Brf Jättens Gömme i Kungälv
Org.nummer
716408-5222
Föreningen äger marken?
Nej.
Antal lägenheter
93 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja.
Renoveringar
2018 underhåll av exteriörbelysning samt markytor
2019 - 2020 utbyte av ventilation samt fönsterbyte

Stora projekt de kommande åren är tak och fasad som är planerat under 2022- 2024. Dock är inga beslut tagna om tid och kostnad för detta. Föreningen projekterar också nya lekplatser i området. I slutfasen är utbytet av köksfläktarna, d.v.s värmeåtervinningssytemet. Inom 10 år har vi stambyte som det största projektet.
Parkering
Föreningen förfogar över 93 st garageplatser, 40 st p-platser och 12 st p-platser för besökare. Till alla lägenheter ingår ett garage. Detta kostar 460 kr/mån och man kan inte frånsäga sig sitt garage. Har man elbil så ordnar föreningen laddplats till sitt garage. Kostnaden för medlemmen blir endast själva laddaren. F.n. ca 8 000 kr. Speciella villkor finns för detta. Parkering kostar 200/mån och f.n. ingen kö.
TV/bredband
Kabel-tv och bredband via Telia.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. I dagsläget har föreningen inga planerade avgiftsförändringar.
Övrigt
I föreningen finns det en samlingslokal som kan hyras för kalas, pingisturneringar osv. Här anordnas även provningar av mat och dryck, pyssel samt möten i föreningens regi. Det finns även en fritiidskommité som ordnar allt det roliga. Vidare förfogar föreningen över en grovtvättstuga, snickarbod, 2 soprum, 2 cykelförråd samt gårdsförråd. Föreningen är uppdelad i tre gårdar; Övre, Mellan och Nedre. Varje gård har två stycken områdesansvariga som de boende kan vända sig till vid frågor eller önskemål.

Föreningen har en bergvärme/solenergihybrid vilket ger föreningen all värme och vamrvatten som behöver. De producerar el som föreningen använder till gemensamma utrymmen. Överskottet säljs. Jättens Gömme är en grön förening. Dels genom generösa ytor på gårdar och runt husen, men också i tänket kring hållbarhet.

Föreningens medlemmar är också involverade av underhållet i föreningen. Främst genom 4 arbetsdagar per år. På dessa städas det, det målas, planteras och röjs i största allmänhet. Dagen innehåller gemensam lunch och även en middag på kvällen för de som varit med.
Allmänt om föreningen
Brf Jättens Gömme är beläget i Munkegärde, strax norr om Kungälvs Centrum. Föreningen byggdes 1980-1982 och består av totalt 93 st hushåll. Föreningens 10 röda hus innehåller totalt 20 st 2 RoK på markplan samt 20 st 3 RoK på övre våningen. Föreningen har sedan också 53 st radhus 4 RoK fördelat på 14 st huskroppar. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 10 510 kvm, varav 9 115 kvm utgör lägenhetsyta och 1 395 kvm utgör lokalyta.

Kontrollerat med styrelsen 2021-10-27. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta