Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Folkungagatan 11A

Innerstaden

1 rum
31 kvm
2 700 000 kr (slutpris)
1 895 kr/mån
Såld

Bo citynära i denna kvadratsmarta etta!

Varmt välkommen upp till andra våning där vi finner denna välplanerade och charmiga etta med takrosett och högt i tak. Ljus och stilren bostad med gott om förvaringsmöjligheter. Bekvämligheter som både diskmaskin och tvättmaskin finns. Gemensamma balkonger i trapphuset och föreningen tillhandahåller ett gym där du som medlem kan träna. Här bor du med ett fantastiskt läge med promenadavstånd till allt och endast ett stenkast från hållplatserna Ullevi Norra och Svingeln där du enkelt och bekvämt tar dig runt Göteborg på bästa möjliga sätt med spårvagn eller buss. Du bor också med närhet till fina promenadstråk längs Fattighusån och Gullbergsån. Runt hörnet hittar du all möjlig service så som matbutiker, restauranger, Hemmakväll, Nordic Wellness samt diverse butiker. Perfekt första boende. Flexibelt tillträde. Välkommen hem!
Slutpris
2 700 000 kr
Månadsavgift
1 895 kr/mån
Antal rum
1 rum
Vatten och värme ingår i avgiften.
Boarea
31 kvm
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.99902%
Andel av årsavgift
1.99913%
Våningsplan
2 av 6. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1932
Lgh.nr
7
Gatuadress
Folkungagatan 11A
Postadress
41102 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Folkungagatan 11A-1
 Folkungagatan 11A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Folkungagatan 11A-3
 Folkungagatan 11A-4
 Folkungagatan 11A-5
 Folkungagatan 11A-6
 Folkungagatan 11A-7
 Folkungagatan 11A-8
 Folkungagatan 11A-9
 Folkungagatan 11A-10
 Folkungagatan 11A-11
 Folkungagatan 11A-12
 Folkungagatan 11A-13
 Folkungagatan 11A-14
 Folkungagatan 11A-15
 Folkungagatan 11A-16
 Folkungagatan 11A-17
 Folkungagatan 11A-18

Rumsbeskrivning

Hall

Du välkomnas in i bostaden genom den mysiga hallen. Här finns plats för avhängning samt förvaring i spegelgarderober med skjutdörrar. Väggarna är vita vilket är genomgående i bostaden och på golvet ligger grå klinker vid dörren.

Kök

HTH-kök från 2015 i vitt med rostfria handtag. Här kan du avnjuta middagen vid den platsbyggda köksön. Ovanför den mörka bänkskivan sitter ljusgrått kakel vilket gör köket enhetligt och stilrent. Här finns diskmaskin, ugn, induktionshäll, fläkt, inbyggd mikro samt kyl och frys. Fint ljusinsläpp och charmigt framtaget originalgolv i vitlaserad furuparkett löper på golvet genom hela bostaden.

Allrum

Öppen planlösning från köket till vardagsrummet vilket bjuder in till gemenskap. Här finns plats för soffa med tillhörande möblemang. Stora fönsterpartier med vackra fönsterbräden i marmor ger bostaden ett härligt ljus. Ta stegen upp till den platsbyggda loftsängen som frigör golvyta. Under loftet finns det två stora garderober som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter.

Badrum

Helkaklat badrum med ljusa väggar och mörkgrått golv. Utrustat med WC, handfat med kommod och ovansittande spegel, dusch samt tvättmaskin med inbyggd torktumlare vilket gör vardagslivet extra bekvämt.

Förråd

Ett rymligt källarförråd tillhör lägenheten.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1932
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Besiktning (ventilation)
Våningsplan
2 av 6. Hiss finns.
Övriga byggnader
Tvättstuga finns i gårdshuset utrustat med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. Ett cykelskjul finns på innergården samt två cykelställ. Cykelförråd finns i gårdshuset. Föreningen tillhandahåller ett gemensamt gym.

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Försäkring
1 500 kr
Övrigt
300 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 200 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägg.

Tomt/uteplats

Förening

Namn
Brf Folkungen
Org.nummer
769613-0199
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
27 st varav 1 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
2 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen godkänner delat medlemskap mellan barn och förälder
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2025.
Utfört underhåll:
2021 installerades fiber. Ventilationskanalerna rensades under våren 2021 och OVK:n är godkänd. 2020 genomfördes en relining av alla stammar i båda husen.
2018 utfördes en byggnation av balkonger.
2017 uppgraderades fjärrvärmesystemet, fasaderna renoverades och taket byttes.
Planerat underhåll:
Styrelsen kommer under hösten se över båda husens fönster.
Parkering
Föreningen tillhandahåller ingen parkering. Boendeparkeringstillstånd M4 och M5 går att ansöka för hos Göteborgs stad.
Övrigt
I föreningen finns ett cykelrum samt en tvättstuga i källaren av gårdshuset med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. Föreningen har även etablerat ett medlemsgym.
Föreningen har en pågående process med att anta nya stadgar. Stadgarna godkändes vid ordinarie årsstämma och styrelsen kommer kalla till extrastämma efter sommaren. Styrelsen arbetar för att hyra ut lokalen i entréplan.
Allmänt om föreningen
Brf Folkungen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2005. Föreningen äger fastigheten Göteborg Stampen 9:19. Föreningen upplåter 27 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 2 lokaler med hyresrätt. Fastigheten bebyggdes 1932 och består av 2 flerbostadshus. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 968 m², varav 1 820 m² utgör lägenhetsyta och 148 m² utgör lokalyta.

Kontrollerat med styrelsen 2021-07-01. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Innerstaden

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta