Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Blåsvädersgatan 4

Biskopsgården

3 rum
71.5 kvm
1 800 000 kr (slutpris)
3 613 kr/mån
Såld

Ljus trerummare med inglasad balkong och totalrenoverat badrum!

Rymlig trea på Blåsvädersgatan 4 med härlig inglasad balkong i västerläge som erbjuder fantastiska vyer över grönska och havet. Här bor ni i en trevlig lägenhet med vackert ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier. Den citynära stadsdelen erbjuder goda kommunikationer och flera naturområden såsom Svarte Mosse friluftsområde, Klare mosse och Hisingsparken. Här tar ni er enkelt till centrala Göteborg på femton minuter med spårvagn eller buss. Välkomna!
Slutpris
1 800 000 kr
Månadsavgift
3 613 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme och basutbud från Comhem.
Boarea
71.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.44051%
Våningsplan
6 av 8. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1956
Lgh.nr
60
Gatuadress
Blåsvädersgatan 4
Postadress
41832 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Blåsvädersgatan 4-1
 Blåsvädersgatan 4-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Blåsvädersgatan 4-3
 Blåsvädersgatan 4-4
 Blåsvädersgatan 4-5
 Blåsvädersgatan 4-6
 Blåsvädersgatan 4-7
 Blåsvädersgatan 4-8
 Blåsvädersgatan 4-9
 Blåsvädersgatan 4-10
 Blåsvädersgatan 4-11
 Blåsvädersgatan 4-12
 Blåsvädersgatan 4-13
 Blåsvädersgatan 4-14
 Blåsvädersgatan 4-15
 Blåsvädersgatan 4-16
 Blåsvädersgatan 4-17
 Blåsvädersgatan 4-18
 Blåsvädersgatan 4-19
 Blåsvädersgatan 4-20
 Blåsvädersgatan 4-21
 Blåsvädersgatan 4-22
 Blåsvädersgatan 4-23

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande trevlig hall med trägolv och ljusa väggar med plats för förvaring i en garderob samt plats för avhängning.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med fiskbensparkett och vita väggar. Genom vardagsrummet löper ett rikligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och här nås utgång till balkongen i västerläge. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang, tv-möbel och matsalsbord.

Balkong

Från vardagsrummet nås denna härliga inglasade balkongen som erbjuder en vacker vy och gott om plats för umgänge.

Kök

Köksinredningen går i träfärgad kulör med goda förvaringsmöjligheter i flera köksskåp. Ovan arbetsbänken sitter vitt kakel. Intill finner ni plats för matbord för ca 4 personer.

Sovrum

I masterbedroom finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Sovrummet har vitmålade väggar och ett ljust trägolv.

Det andra sovrummet har plats för säng, skrivbord och förvaringsmöjligheter i en garderob. Även detta sovrum har vitmålade väggar och ett ljust trägolv.

Badrum

Badrummet är totalrenoverat i modern stil. Helkaklat i ljusgrå sten med golvvärme utrustat med wc, handfatskommod med ovansittande spegel med belysning, duschvägg samt elektrisk handdukstork.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1956
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
6 av 8. Hiss finns.
Renovering
Badrummet renoverades år 2019, garanti finns.
Övriga byggnader
Källarförråd om ca 7 kvm. Låst cykelförråd finns i byggnaden.

Driftkostnader

Hushållsel
2 700 kr
Försäkring
2 110 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 810 kr
Driftkostnaden är uträknad enligt schablon och kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-06-24)
Prestanda
168 kWh/m2/år
Energiklass
F

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
BRF Biskopsgården nr. 5
Org.nummer
757200-1977
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt. Avtal löper ut 2035-10-10.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
68 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2004 utfördes relining
2015 utfördes en OVK-besiktning
2016 - Eternitplattor i fönstersmygar
2023- planerat fönsterbyte
Parkering
I föreningen finns 16 parkeringsplatser samt 5 garageplatser. I dagsläget är det kö till samtliga.
TV/bredband
TV/Internet: Antennuttaget medger tre olika uppkopplingar: - Kabel-TV med Comhems basutbud av kanaler. Avgiften ingår i hyran - Bredband med möjlighet till uppkoppling till Internet via Comhem. Förutsätter inköp av kabelmodem och abonnemangsutgifter. - Digital TV Förutsätter digital-tv-box och diverse kostnader Tele 2 Sedan 2010 har Tele2 ett datauttag via fiber-LAN för bredband upp till 100 Mbit/sek och telefoni. Datauttaget är placerat på hallens yttervägg.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.
Övrigt
Till bostaden hör ett källarförråd. Dessutom finns cykelrum och mopedrum. Föreningens medlemmar kan dessutom nyttja ett hobbyrum som finns på Blåsvädersgatan 6. Tvättstuga med tork- och mangelrum finns även i samma uppgång. Cykelförråd finns vid ingången till höger.
Allmänt om föreningen
Brf Biskopsgården nr 5 består av 68 bostadsrättslägenheter med adresserna Blåsvädersgatan 4-6. Byggår för fastigheten är 1956.

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Bifogad årsredovisning är den senaste vi har att tillgå. Kontroll utförd 2021-05-20.

Biskopsgården

Citynära stadsdel med kulturell mångfald

Biskopsgården och Länsmansgården, med drygt 25 000 invånare, kännetecknas av kulturell och språklig mångfald. Den citynära stadsdelen erbjuder goda kommunikationer och flera naturområden.

En kvart till centrala Göteborg

Från centrala Göteborg når du Biskopsgården på cirka 15 minuter med spårvagnslinjerna 5, 6 och 10. Du kan även åka med buss 25 som trafikerar sträckan Balltorp–City–Länsmansgården.

Intressant natur och allt för en bra fritid

I Biskopsgården finns naturområdena Svarte Mosse med sitt rika fågelliv och Stora Vette med kuperat landskap med fornminnen. Här finns också Länsmansgårdens motionsanläggning, fotbollsplaner, tennisplaner, bangolf samt motionsslingor. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Här finns ett 20-tal idrottsföreningar, ett 50-tal föreningar inom kultur, politik och hobby och cirka 15 pensionärsföreningar. Det rika föreningslivet har stor betydelse för den sociala utvecklingen i stadsdelen.

Flera naturliga mötesplatser och fem skolor

Länsmanstorget, Vårväderstorget och Friskväderstorget är naturliga mötesplatser i Biskopsgården. De två första ägs av Göteborgslokaler, medan Friskväderstorget har flera olika ägare. På torgen finns ett varierat utbud av affärer.

I Biskopsgården finns fem skolor. Ryaskolan, Svartedalsskolan, Sjumilaskolan och Jättestensskolan är F–9-skolor medan Landamäreskolan är en F–6-skola.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta