Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Hinnebäcksgatan 97

Tuve

121/13 kvm
5 rum
267 kvm
4 450 000 kr (slutpris)
Såld
Besiktigad

Enplansradhus i mysiga Tuve!

Välkomna till Hinnebäcksgatan och detta mysiga radhus där ni har chansen att sätta er egna prägel! Här erbjuds ni välplanerade kvadratmeter som fördelas över ett stort vardagsrum, kök med matplats, fyra sovrum och två badrum. Ni har även fönster i tre väderstreck vilket erbjuder ett fantastiskt ljusinsläpp och stor uteplats där både loungemöblemang och matgrupp ryms. Välkomna!

På Hinnebäcksgatan bor ni i en stadsdel med vackra, vidsträckta naturmiljöer och endast 10 minuter från Göteborgs centrum. På Tuve Torg finns all service som kan förväntas i vardagen och dessa ligger på bekvämt promenadavstånd. I Tuve finns även närhet till flertalet förskolor och skolor.
Slutpris
4 450 000 kr
Antal rum
5 rum & kök, varav 4 sovrum
Boarea/biarea
121/13 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
Radhus
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1972
Tomtareal
267 kvm
Fast.beteckning
Tuve 45:49
Gatuadress
Hinnebäcksgatan 97
Postadress
41745 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Hinnebäcksgatan 97-1
 Hinnebäcksgatan 97-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Hinnebäcksgatan 97-3
 Hinnebäcksgatan 97-4
 Hinnebäcksgatan 97-5
 Hinnebäcksgatan 97-6
 Hinnebäcksgatan 97-7
 Hinnebäcksgatan 97-8
 Hinnebäcksgatan 97-9
 Hinnebäcksgatan 97-10
 Hinnebäcksgatan 97-11
 Hinnebäcksgatan 97-12
 Hinnebäcksgatan 97-13
 Hinnebäcksgatan 97-14
 Hinnebäcksgatan 97-15
 Hinnebäcksgatan 97-16
 Hinnebäcksgatan 97-17
 Hinnebäcksgatan 97-18
 Hinnebäcksgatan 97-19
 Hinnebäcksgatan 97-20
 Hinnebäcksgatan 97-21
 Hinnebäcksgatan 97-22
 Hinnebäcksgatan 97-23
 Hinnebäcksgatan 97-24
 Hinnebäcksgatan 97-25
Fastighetskarta Hinnebäcksgatan 97-26
Fastighetskarta
 Hinnebäcksgatan 97-27
 Hinnebäcksgatan 97-28
 Hinnebäcksgatan 97-29

Rumsbeskrivning

Hall

Möblerbar hall med praktiskt klinkergolv tillsammans med vita tapetserade väggar. Plats för fri avhängning och förvaring i garderober.

Kök

Kök i vitt med beslag i trä. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Köksön utgör en social knutpunkt och fungerar även perfekt som serveringstillfälle vid större sammankomster. Plats finns för ett större matbord. Stora fönsterpartier och ett takfönster bidrar med ett härligt ljusinsläpp. I köket ligger det en plastmatta på golvet som sedan övergår till ekparkett. Träpanel tillsammans med vita väggar.

I anslutning med köket finner ni även tvättstugan som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och tvättställ.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med gott om plats för både soffmöblemang och matgrupp. På golvet ligger ekparkett och väggarna är ljust tapetserade. Fönster i två väderstreck ger ett härligt ljusinsläpp i rummet och härifrån när ni även bostadens uteplats som rymmer loungemöblemang och matbord.

Sovrum 1 - 4

Master bedroom möbleras med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Fyra garderober erbjuder förvaringsmöjligheter. Härligt ljusinläpp från två fönster.

Bostadens andra sovrum är fint tapetserade och har plats för enkelsäng tillsammans med sängbord. Alternativ kontorsrum/bibliotek.

Badrum

Ni erbjuds två badrum. Den ena har grå plastmatta på golvet tillsammans med halvkaklade väggar. Utrustningen består av wc, handfat med ovansittande spegel, dusch samt garderob och överskåp för förvaring. Ett takfönster bidrar med ljusinsläpp.

Bostadens andra badrum är helkaklat med ljusgrått klinkergolv tillsammans med vitt kakel på väggarna. Wc, handfat med ovansittande spegelskåp samt dusch. Ett takfönster bidrar med ljusinsläpp.

Förråd

Stort förråd med flertalet garderober om plats för förvaring.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Radhus
Byggnadsår
1972
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Papp
Grund
Källare/Betongplatta/Krypgrund
Uppvärmning
El & luft/luftvärmepump
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FT)
Renovering
1989: nya golv i alla rum (ekparkett)
1991: omläggning av tak
1996: nytt badrum
1999: fönsterbyte
2000: målning av entréhall
2001: ny trätrall i atriumgården
2007: ny tvättmaskin
2008: byte av varmvattenberedare
2013: byte av element
2013: byte av diskmaskin
2013: nya krönbeslag och rengöring av tak
2017: nya krönbeslag till tak
2019: byte av luftvärmepump
2021: byte av rörkopplingar
2021: rengöring av imkanaler, frånluft, FTX

Driftkostnader

Uppvärmning
24 310 kr
Sotning
2 295 kr
Väg/samfällighetsavgift
16 000 kr
Försäkring
3 864 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
46 469 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
I posten uppvärmning ingår även kostnad för hushållsel. Driftkostnader kan variera beroende på boendesituation.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2021-05-06)
Prestanda
97 kWh/m2/år
Primärtenergital
191 kWh/m2/år
Energiklass
F

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 396 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1972
Byggnadsvärde
1 410 000 kr
Markvärde
986 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Tuve GA:11 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Samfällighet: Göteborg Tuve S:165
Avtalsservitut Ledning
Nyttjanderätt Garage
Last: Avtalsservitut: Ledning, 14-IM1-73/690.1
Planbestämmelser
Stadsplan

Tuve

Omringat av natur med kort färd till city!

Tuve är en stadsdel med vackra, vidsträckta naturmiljöer och endast 10 minuter från Göteborgs centrum. Här finns en blandning av flerbostadshus, villaområden och ett flertal radhusområden. De olika områdena förbinds med cykel- och gångvägar.

Gott om serviceutbud

Tuve Torg har ett köpcentrum med bland annat apotek, matbutiker, blomsteraffär och frisör. Vid torget ligger även vårdcentral och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola.
Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol dit ni enkelt tar er via kollektivtrafiken.

Perfekt för såväl stor som liten

För barnfamiljer finns det gott om förskolor och grundskolor i området. Här finns också flera föreningar med verksamheter inom exempelvis tennis, fotboll, friidrott och innebandy. Stora möjligheter till motion och friluftsliv hittar man vid Tuvevallens motionscentral. Alldeles intill ligger Kättilsröds 4H-gård med rikt djurliv. Hisingsparken är intilliggande och erbjuder vackra promenadstråk och motionsslingor. Närhet finns också till Sankt Jörgen Park där det finns både spa, motion och restauranger. Havet når ni enkelt med bil eller buss, populära badvikar som Lilleby och Sillvik lockar mycket folk sommartid.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta