Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Splintvedsgatan 8

Hills

3 rum
74.5 kvm
4 100 000 kr (slutpris)
4 071 kr/mån
Såld

Modern trea med stor balkong och utsikt över golfbanan!

Nu har ni chans att förvärva en modern trea i Hills med utsikt över golfbanan! Kök och vardagsrum befinner sig i en social öppen planlösning och härifrån nås bostadens magiska balkong i sydvästläge. Bostaden erbjuder även två välplanerade sovrum och ett helkaklat badrum med tvättavdelning. Genomgående vitlaserad askparkett på golvet och vita väggar som ger ett fint ljus i bostaden!

Här bor ni i ett nytt område där utvecklingen är i fokus. Populär golfbana där det dessutom finns en trevlig restaurang, träningscenter och fina promenadslingor. Med bil tar ni er enkelt in till Göteborgs innerstad eller till butiker belägna i Mölndals centrum, Kållered eller Kungsbacka.
Slutpris
4 100 000 kr
Månadsavgift
4 071 kr/mån
Antal rum
3 rum
inkl. värme, kallvatten och Telia Triple Play.
Boarea
74.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.5676%
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2018
Lgh.nr
41004
Gatuadress
Splintvedsgatan 8
Postadress
43151 MÖLNDAL

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Cassandra Jerneklo
Fastighetsmäklare
Cassandra Jerneklo

Bilder och planlösning

 Splintvedsgatan 8-1
 Splintvedsgatan 8-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Splintvedsgatan 8-3
 Splintvedsgatan 8-4
 Splintvedsgatan 8-5
 Splintvedsgatan 8-6
 Splintvedsgatan 8-7
 Splintvedsgatan 8-8
 Splintvedsgatan 8-9
 Splintvedsgatan 8-10
 Splintvedsgatan 8-11
 Splintvedsgatan 8-12
 Splintvedsgatan 8-13
 Splintvedsgatan 8-14
 Splintvedsgatan 8-15
 Splintvedsgatan 8-16
 Splintvedsgatan 8-17
 Splintvedsgatan 8-18
 Splintvedsgatan 8-19
 Splintvedsgatan 8-20
 Splintvedsgatan 8-21
 Splintvedsgatan 8-22
 Splintvedsgatan 8-23
 Splintvedsgatan 8-24

Rumsbeskrivning

Hall

Genomgående vitlaserad askparkett på golvet och vita väggar som ger ett fint ljus i bostaden. Här finns plats för avhängning.

Kök/Vardagsrum

Stilrent kök från Marbodal med mörkgråa skåpsluckor och arbetsbänken är i laminat. Uppgraderade vitvaror går i rostfritt och kommer från Siemens. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. I anslutning finns plats för matgrupp för ett större sällskap invid fönsterparti.

Öppen planlösning med härliga sociala ytor mellan vardagsrum och kök. Här finns plats för soffgrupp, TV-möbel och övrigt möblemang. Här ifrån nås den magiska balkongen som ligger i soligt sydvästläge!

Master bedroom

Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaring i klädkammare. Här får ni vacker vy över golfbanan från två fönster.

Sovrum 1

Rymligt sovrum med plats för enkelsäng, sängbord och skrivbord om så önskas. Plats för förvaring i klädkammare. Vita väggar med en fondvägg i blå kulör. Även här får ni en vacker vy över golfbanan från ett fönster.

Badrum

Helkaklat badrum med svart klinkers och vitt kakel på väggarna. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, golvvärme, handdukstork och duschhörna med vikbara dörrar i glas. Här finns även egen tvätthörna med tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk i laminat.

Förråd

Ett förråd tillhör bostaden.

Övrigt

Till varje lägenhet finns en reserverad parkeringsplats att hyra med en dedikerad laddbox för el- och hybridbilar.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2018
Uppvärmning
Markvärmepump (el)
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
2 160 kr
Vatten/avlopp
1 320 kr
Försäkring
2 717 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
6 197 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-06-19)
Prestanda
55 kWh/m2/år
Energiklass
B

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Söderläget Hills Villastad
Org.nummer
769631-4488
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
60 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Inga planerade renoveringar.

Det pågår ett arbete med inglasning för den intresserade. Generell offert föreligger i initialt skede, men beslut att tillåta inglasning är fattat. Föreningen tillåter endast valt inglasnings alternativ.
Parkering
Till varje lägenhet finns en reserverad parkeringsplats att hyra med en dedikerad laddbox för el- och hybridbilar. Kostnaden är 480kr/månad.
TV/bredband
Telia Triple Play (TV-paketet Lagom, IP-telefoni och bredbad 100/10 Mbit/s) ingår i avgiften.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Riksbyggen.
Övrigt
Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd beläget i respektive lägenhetshus. I husen finns gemensamma utrymmen för barnvagns-/rullstolsförråd. Dessutom finns ett område för cykelparkering utanför varje byggnad. Det finns även ett aktivitetsförråd att hyra för 300 kr/månad.
Allmänt om föreningen
Brf Söderläget består av 5 st byggnader om 4 våningar vardera. Totalt finns 60 st lägenheter och de är fördelade på 10 st 2:or, 30 st 3:or och 20 st 4:or.

Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Hills

Nybyggt område med fridfull omgivning!

Hills villastad är ett nybyggt område i Mölndal, uppfört på en sluttning med utsikt över den välomnämnda golfanläggningen Hills Golf & Sportsclub. Här kan ni avnjuta en god måltid i restaurangen eller ta en fin golfrunda. Boende i Hills Villastad har extra förmåner och förtur på Hills Golf & Sportsclub för bland annat medlemskap. Här finns även padelbanor för de intresserade!

Naturreservat, service och sjörikt!

I närheten finner ni Sandsjöbackas naturreservat med fina promenadstråk och vackra miljöer. Närhet finner ni även till Mölndal centrum där ett nybyggt köpcenter uppförts med flera butiker och restauranger. Mölndal är även rikt på sjöar och badplatser. Gunnebo slott är ett populärt turistmål med dess mysiga omgivningar och tillställningar kring jul.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta